Meerdere tv's in HD mogelijk?

  • 14 August 2015
  • 61 reacties
  • 583 Bekeken

/files/0549456466/image.jpg 636x1058

61 reacties

Ik heb een berichtje gestuurd naar proximus via twitter en ze reageren echt supersnel! Ze hebben iets aangepast aan mijn lijn en ik haal nu terug mijn volle snelheid. Goed nieuws dus! lach


Inderdaad je krijgt heel vlug antwoord op twitter het is ook een medium dat door jan en alleman tegenwoordig heel veel gebruikt wordt.

@Kevin, lees eens je bbox3 uit met het ''sagem tool'' dat je kan downloaden hierEigenlijk is het ook een beetje 'gemeen' van proximus dat ze de gebruiker van een bbox 3 van technicolor niet laten uitlezen. Want via de lijntest krijg ik ditMax.: 95,6 Mbps download - 5,7 Mbps upload


Min.: 45,3 Mbps download - 1,8 Mbps upload


Dus dan zou je denken een 50/2 profiel maar mijn upload snelheid gaat veel sneller dan dat ik geraak zelfs boven de 7 Mbps dusja welk profiel heb ik dan?


Iemand enig idee?

Proximus laat geen van beide uitlezen niet de sagemcom en ook niet de Technicolor, alleen is er iemand in geslaagd om van de sagemcom een programmatje te maken om die uit te lezen, maar aangezien de technicolor beter afgeschermd is het hem niet gelukt voor de technicolor bbox3..


Nu zou ik via een email-form vragen dat ze uw synchronisatiesnelheid van de bbox3 even willen doorspelen. Of gewoon vragen aan de technische dienst 0800 22 800 dat ze die eens willen uitlezen op je modem


Nu eigenlijk weet je hoeveel je lijnsynchronisatie is door de speedtest te doen via een utp kabel aan je modem verbonden want dit klopt wel ongeveer hoor .


welk abonnement heb je eigenlijk want de upload kan max

4 / 5 / 6 / 8 Mbps zijn voor respectievelijk start / Comfort / Maxi / (kan op de naam niet komen) packs
Ik heb een Maxi pack


En ik vraag me eigenlijk ook iets af


Bij mijn vorige modem had ik een verhoging van mijn lijnsnelheid door DLM, maar nu ik een nieuwe heb moet mijn lijn nu opnieuw getest worden vooraleer ik eventueel opnieuw verhoogd wordt? Of heb ik nu mijn maximum bereikt?


Niet dat het zo nauw steekt want ik ben al heel tevreden met mijn nieuwe snelheid, ti's bijna een verdubbeling van wat ik had. Maar ik ben graag van alles op de hoogte knipoog
Maxi pack wil zeggen dat je upload gecapt wordt op 6Mbps


Vroeger was dit zo dat de DLM opnieuw moest gans de testcyclus doorlopen om te zien of je op een hoger snelheid kan gezet worden bij het aansluiten van de nieuwe modem, Nu is de DLM intelligenter geworden en heeft hij onthouden op wel DLM profiel je stond.
NB: in ieder geval moet je minimum 50/6 Mbps (rekening houdende met overhead ongeveer 45,4/5,6 Mbps) halen met je bbox3 op vectoring en de DLM kan dit proberen te verhogen theoretisch zelf tot 100/10 maar daar zou ik nog niet direct op rekenen ;-)


DLM zal je proberen te verhogen naar 50/8, 50/10, 60/4, 60/6, 60/8, 60/10 (maar opgepast maxi abonnement capt op 6Mbps upload zelf al kan de DLM je meer geven)
Haha, op 100 had ik inderdaad al niet gerekend, dat is in principe ook allemaal niet echt nodig. Misschien als ik eens een film download ofzo dat het sneller zou gaan maar het is nu alles behalve traag.


Ik had misschien gedacht dat het van 50 naar 60 zou gaan omdat ik bij mijn vorige modem ook van 20 naar 30 was gegaan, maar dat is dus niet het geval. Of misschien komt het toch nog wie weet.


En dat van die capping van 6Mbs vind ik gwn wat raar omdat ik met een speedtest al vaak 6,9 en daarrond heb gehaald. Maar misschien is een speedtest ook niet altijd nauwkeurig en zit die er soms wat naast.
Neen de speedtest gaat eerder wat minder snelheid aangeven , zeker niet meer!

mss hebben ze de cap per abuis voor een hoger pack dan maxi ingesteld, maar daarvoor zou ik nu niet gaan reclameren knipoog
Haha, oeps, hopelijk lezen de medewerkers niet stiekem mee anders heb ik mezelf verraden! knipoog
Ik heb zoals je aangaf effe een berichtje gestuurd naar proximus en ze hebben mij bevestigd dat ik idd een profiel heb van 50/6. Dat was ook het meest logisch. En dat het eventueel nog verhoogd kan worden op termijn via DLM. Dat gebeurt automatisch na grondige analyse van de lijn.


Dus ja, zoals voorspeld, maar nu zijn we zeker hé smiley


Het voordeel is dat je internetsnelheid alleen maar hoger kan worden, dus er is hoop knipoog

Reageer