Beantwoord

Mails met URL komen niet aan

  • 17 oktober 2017
  • 31 reacties
  • 589 Bekeken


Toon eerste bericht

31 reacties

Reputatie 4
Badge +1
Martin, een spam filter werkt met scores gebaseerd op regels, dit kan je terugvinden in de mailheader, al niet standaard (niet vastgelegd in de standaard richtlijnen voor een mail header) beginnen met x de zogenaamde x-headers. Er wordt onder andere gekeken naar bepaalde woorden, zit de mail server van waarop de mail gescand is op een zogenaamde realtime blackhole blacklist dan wordt dit automatisch geclassificeerd als SPAM, bulk mail blacklist. Voor URL gaat men kijken hoeveel meldingen er zijn binnengekomen van geïnfecteerde website bij een bepaalde webhoster om in plaats van invidueel websites te blokkeren, wordt standaard het IP adres van de hoster geblokkeerd. Dan kan je natuurlijk ook zelf verder configureren.
Reputatie 7
Badge +5
Maar... ik blijf het wel raar vinden dat andere mails met links ook niet afgeleverd worden. Geef toe: toch niet de helft van de websites is besmet met phishing software?!
Dit is wat ik mij ook afvraag want ik heb het nu onlangs bij een samenkomst tussen vrienden, moet horen en vaststellen dat dit nog gebeurd.
Reputatie 4
Badge +1
Een truc die je kan toepassen is de volgende in plaats van http:// typ je bijvoorbeeld hxxp://taallessenengels.website2.me/ door de rest van de URL , dan moet de ontvanger de link wel aanpassen naar http://. Je kan ook gebruik maken van URL shortner (wat een korte URL maakt die uiteindelijk dan doorlinkt naar je website): https://www.lifewire.com/shortening-long-links-3486603 en deze plaatsen in de mail. Dit hangt natuurlijk ook af of de short link ook worden getest naar welke website ze doorlinken door de interne anti-spam/phishing en anti-malware bescherming van Proximus. Zelf als klant van Proximus kan je niet veel aan doen.
Reputatie 7
Badge +5
ongeveer de zelfde truc die ik van vroeger al veel heb toegepast om .exe bestanden die ook soms worden tegen gehouden, ook te vervangen door een andere extensie of zonder extensie .exe en dat de ontvanger dan zelf de extensie .exe moet bijplaatsen.
Reputatie 4
Badge +1
De truc om een extensie aan te passen lukt niet meer aangezien de meer geavanceerde mailbeveiligingssuites echt de code analyseren om te weten wat voor bestand het echt is. Martin, inderdaad mijn truc is ongeveer hetzelfde als jouw truc.
Reputatie 7
Badge +5
En toch is het mij nog gelukt, onlangs nog, maar mss wel niet altijd dat ga ik niet beweren, enfin als je het probeert weet je het direct of het lukt of niet 😉

Reageer