Beantwoord

Cloud en video's

  • 24 December 2016
  • 7 reacties
  • 204 Bekeken

Hoi, ik heb video's op mijn cloud geplaatst, met de bedoeling dat die door een groep mensen kunnen bekeken worden. Ik heb ervoor gekozen om een link te laten genereren en dan op een gesloten pagina te zetten van facebook, met de bedoeling dat zij dan gewoon de link aanklikken en de video bekijken op mijn cloud. De video's draaien echter niet en ik heb wel gezien dat video's groter dan 500MB niet op de cloud kunnen bekeken worden en moeten gedownload worden, maar de video's zijn niet groter dan 500 MB!!
Kan het iets te maken hebben met het feit dat de video's een m2ts-extensie hebben? Ik zit momenteel zonder computer (crasht voortdurend), dus ik kan ze niet omzetten naar een mp4 bestand of zo. Hoe komt het dat we de video's niet op mijn cloud kunnen bekijken?
Telefoneren naar de 0800 20800 helpt niet want daar konden ze mij ook niet verder helpen.
De video's dienen als hulpmiddel om een wedstrijdgroep discodansers de gelegenheid te geven hun vorige repetities te herbekijken en volledig voorbereid naar de volgende te kunnen gaan. Vroeger plaatste ik al die filmpjes op facebook, maar die doen tegenwoordig zooooo vervelend over die copyrightregels. 😠 Ik verdien er nochtans absoluut geen centen mee, ik ben gewoon een enthousiaste "dancemum". Hele fijne feestdagen, Mietje
P.S. Ik kan wel omgaan met tablets, computer, internet en dergelijke maar kom toch van de generatie waarbij de uitleg niet te gecompliceerd mag worden hé :8
icon

Beste antwoord door Wilin 26 December 2016, 10:37

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Beste,

alle vragen ivm cloud stuur je best via volgende link:

http://www.proximus.be/support/nl/id_cr_contact/particulieren/support/contact.html

MVG,

Wim
Reputatie 6
Badge +3
Ik zou zeggen: het ligt inderdaad aan de extensie. Die bestanden worden gebruikt op een bluray, dus die bestanden moet je met een programma afspelen die blurays kan afspelen. Browsers kunnen dat niet.

Verder wil ik je toch ook wel er op wijzen dat iedere Cloud provider wel regels heeft dat ze copyright materiaal niet dulden. Dit is ook om zichzelf te beschermen.
Beste Wilin, bedankt voor je antwoord.
Sinds vandaag heb ik (gelukkig!!) ook mijn computer terug en ik kan nu de films omzetten.
Ik weet dat nu voor in het vervolg.

En ik begrijp dat ze zich beschermen tegen copyright materiaal, maar wanneer ze aangeven dat je bvb wel iets mag plaatsen als het niet de muziek is die het belangrijkst is, maar wel het videomateriaal (en dat is bij mij altijd het geval) is het spijtig dat je dat niet kan instellen bij je eigen account zodat je niet elke keer opnieuw tegen hetzelfde probleem opbokst en geblokkeerd wordt.

Fijn eindejaar
Reputatie 7
Badge +4
beste

ik kan inderdaad voorstellen dat dit jammer is, voorlopig zie ik hier echter nog geen wijziging in gebeuren

maar je weet nooit

fijn eindjaar
Reputatie 6
Badge +3
In de Proximus voorwaarden van de cloud is het perfect mogelijk om copyrighted materiaal te plaatsen om te delen met familie.
Daarnaast kan proximus copyrighted materiaal blokkeren als ze daar gegronde reden voor heeft. Puur op basis van extensie is natuurlijk onzin. Omzeiling kan eenvoudig door andere extensie te geven, bijv.txt.
Mijn inziens kan Proximus dit enkel na ontvangst van een klacht niet door de service brakkig te maken door bepaalde extensies te blokkeren.
Misschien is er wat verwarring ontstaan, ik beweerde niet dat mijn video's op de proximuscloud niet draaien omwille van copyright, ik zette vroeger alle filmpjes op mijn Facebook en daar lukt het nu meestal niet meer door de copyrights.
Maar ondertussen ben ik wel tot de conclusie moeten komen dat het waarschijnlijk niet aan de extensie ligt, ik heb namelijk, als test, 1 van de filmpjes omgezet naar een mp4-formaat (300 MB, dus kleiner dan 500MB) en toch draait die niet op mijn cloud 😞.
Probleem dan dus toch niet opgelost...
Mocht er nog iemand een andere suggestie hebben, graag 🙂
Reputatie 7
Badge +6
Dag Mietje,
Ik ben zelf geen Cloud specialist, maar ik lees op onze nieuwe Cloud pagina (deze vind je hier), dat normaal gezien filmpjes van minder dan 350 MB geen probleem mogen zijn. Probeer anders eens met een zeer klein filmpje om te testen.
Mvg,

Reageer