BGC 17 april A.V. - zie rol van Doutrelepont bij ARD en ZDF

  • 16 June 2013
  • 0 reacties
  • 129 Bekeken

Badge

http://peterdedecker.eu/blog/kiest-belgacom-aandeelhouder-voor-degelijk-bestuur-de-ps-dictatuur





Kiest Belgacom-aandeelhouder voor degelijk bestuur?





Op woensdag 17 april gaat de Algemene Vergadering van Belgacom door. De aandeelhouders mogen er zich uitspreken over tal van punten, maar ook en vooral over de keuze of Belgacom zal kiezen voor deugdelijk bestuur of niet, met de aanstelling van een echte 'onafhankelijk bestuurder'.


Carine DoutrelepontImmers, op de agenda van de Algemene Vergadering 2013 zien onder punt 12, benoeming van een bestuurder, het voorstel om Carine Doutrelepont aan te stellen als bestuurder tot 2016. Carine Doutrelepont is geen onbekende voor wie Belgacom een beetje volgt. Ik schreef eerder deze blogpost over de rol als onafhankelijk bestuurder van deze PS-creatuur. Een onafhankelijk bestuurder die voor 47.000 extra advocatendiensten factureert aan Belgacom en onderhandelt namens de leveranciers van Belgacom en haar concurrenten: il faut le faire!


Volharding in de boosheid...


Wie dacht dat dit een zaak was uit het verleden, heeft het mis. Ook bij de recente beslissing van Belgacom om de Duitse zenders ARD en ZDF te schrappen uit het aanbod, was mevrouw Doutrelepont betrokken: haar kantoor vertegenwoordigde de zenders bij de onderhandelingen met het bedrijf waar zij zelf in de RvB zit...


Vorig jaar antwoordde Paul Magnette al dat hij geen probleem ziet, dat 47.000 euro voor deze socialist geen significant bedrag was. Ook enkele weken terug, toen ik hierover minister Labille interpelleerde, kwam een gelijkaardig antwoord.


...door de PS, met steun van Open VLD


Maar niet alleen de PS neemt hier haar verantwoordelijkheid. Op mijn motie, om bij Belgacom respect af te dwingen voor de Corporate Governance en bij de invulling van de Raad van Bestuur beroep te doen op een headhunter en aldus prioritair te mikken op competentie, diende uitgerekend Open VLD een tegenmotie in. Voor haar is respect voor Corporate Governance en deugdelijk bestuur bij Belgacom blijkbaar evenmin een must. Goed bezig...


De minderheidsaandeelhouders beslissen


Gelukkig is er nog één mogelijkheid om hier snel een einde aan te maken. Immers, bij de aanduiding van de onafhankelijk bestuurder (zie artikel 18§3 van de statuten en punt 16 van de agenda) heeft de hoofdaandeelhouder, de Belgische Staat, geen stemrecht. Het is dus de exclusieve verantwoordelijkheid van de overige, institutionele en particuliere aandeelhouders, om de benoeming van Carine Doutrelepont goed te keuren, of tegen te houden.


Ik kan alleen maar hopen dat zoveel mogelijk aandeelhouders zich tegen de benoeming van deze PS-horige verzetten, in het belang van de onderneming, in het belang van Belgacom, haar miljoenen klanten en duizenden personeelsleden, en de belastingbetaler.




0 reacties

Geen reactie

Reageer