Belgacom TV - Gebruikersinterface

  • 24 July 2014
  • 0 reacties
  • 191 Bekeken


Zo langzamerhand moet het toch voor iedereen duidelijk zijn dat de huidige gebruikersinterface (GUI) van Belgacom TV écht niet meer voldoet.


Hoe makkelijk maakt Belgacom het zijn concurrenten niet !!!! Onbegrijpelijk dat daar niet meer aandacht naar toe gaat. Binnen mijn familiale- en vriendenkring is het heel erg duidelijk : indien mogelijk wordt er omgeschakeld naar in de eerste plaats Telenet.


Alle 'best-in-class' richtlijnen worden immers volledig genegeerd : overzicht en opmaak, response, gebruiksgemak, ... Volledig ondermaats in vergelijking met de competitie.


Enkele voorbeelden:


1. response : scrollen krijgt waarlijk een andere betekenis als men een koffie kan gaan drinken vooraleer je iets ziet veranderen !


2. overzicht : aanbod van films is een lijst waarin films nog eens ontdubbeld worden (HD of niet) en dus nog meer scroll werk !


3. ease of use : gebrek aan overzicht waarbij het aantal lijnen veel te klein is, het lettertype te groot (laat dat toch een keuze van de gebruiker zijn) en de menu's erg onduidelijk


Volgens mij 12.00 al gepasseerd om heel de GUI eens structureel te hertekenen.

0 reacties

Geen reactie

Reageer