Belgacom TV-abonnees vragen uitbreiding van zenderaanbod

  • 26 October 2012
  • 0 reacties
  • 1043 Bekeken

Reputatie 6
Badge +1

Ook de media beginnen hier aandacht aan te besteden dit staat op http://digitaletv.wordpress.com/2012/10/26/belgacom-tv-abonnees-vragen-uitbreiding-van-zenderaanbod/#more-10092

Belgacom TV-abonnees vragen uitbreiding van zenderaanbod

Geplaatst door http://digitaletv.wordpress.com/" style="font-weight: bold; text-decoration: none; color: rgb(83, 109, 136); op 26 oktober 2012Belgacom TVOp Facebook is er een http://www.facebook.com/zenderaanbodbelgacom" style="font-weight: bold; text-decoration: none; color: rgb(83, 109, 136); gemaakt die vraagt voor een uitbreiding van het zenderaanbod bij Belgacom TV. Het gaat om diverse Belgacom TV-abonnees die op het forum van Belgacom,Belgacom Community, enkele jaren vragen voor meer zenders. “Helaas kan of wil Belgacom deze vraag niet uitvoeren”, laat de initiatiefnemer van de http://www.facebook.com/zenderaanbodbelgacom" style="font-weight: bold; text-decoration: none; color: rgb(83, 109, 136); weten aan onze site. Digitale TV Weblog kreeg hierover inmiddels ook enkele reacties van forumleden. Begin deze week raakte bekend dat de Italiaanse tv-zenders Rai Due en Rai Tre in november terugkeren bij Belgacom TV, na protest van ontevreden abonnees op sociale media en bij de kantoren van de Rai in Brussel.


De zenders die gevraagd worden door de forumleden, zijn vooral Duitse zenders zoals WDR, RTL Television, VOX, ProSieben en Sat.1. “WDR zat vroeger analoog op de kabel en is beter gekend als “Duitsland 3″. Dat Telenet en VOO (de Waalse tegenhanger van Telenet) deze zender probleemloos kunnen aanbieden en Belgacom niet, is op zijn minst opmerkelijk na 7 jaar Belgacom TV”, zegt een forumlid. In het huidige Belgacom TV-zenderaanbod zijn er vier Duitstalige tv- en radiozenders: ARD, ZDF, BRF en BRF1. “Er is amper Duitse tv aanwezig op Belgacom TV met alleen ARD en ZDF. De Duitstalige tv-zender BRF is een goede zender, maar zendt slechts een kwartier per dag uit. Geen volwaardige 24-uurs tv-zender zoals ARD of ZDF dus”, gaat het forumlid verder.Naast meer Duitse zenders, wordt ook de komst van de internationale economische en financiële zender CNBC Europegevraagd. Een ander lid van Belgacom Community meldt hierover dat “deze zender bij alle Belgische tv-providers aanwezig is behalve bij Belgacom TV en samen met Bloomberg en Kanaal Z een volwaardig en compleet financieel en economisch aanbod zou kunnen vormen”. CNBC Europe heeft daarnaast laten weten dat het spijtig is dat de zender niet aanwezig is op het digitale tv-platform van Belgacom. De entertainmentzender FOXLife, de Vlaamse radiozender Radio Nostalgie, de HD-versies van Nederland 1, 2 en 3 en enkele buitenlandse radiozenders zijn voorbeelden van andere zenders die vaak op het forum van Belgacom en op de Facebookpagina gevraagd worden.


In reacties op het forum van Belgacom laat de officiële woordvoerder van Belgacom, Eva van Belgacom, weten dat er twee factoren zijn die bepalen of een zender wordt toegevoegd of niet: het aantal potentiële kijkers van de zender en de prijs die Belgacom moet betalen aan de zender om hem op te nemen in het zenderaanbod. Verder wordt ook de ruimte op het netwerk aangehaald als reden. Eva van Belgacom laat daarnaast op Twitter verstaan dat er op korte termijn geen plannen zijn om het zenderaanbod uit te breiden. “We proberen zoveel mogelijk klanten tevreden te stellen, maar kunnen niet alle zenders aanbieden. Weet echter dat het zenderaanbod continu geëvalueerd wordt”, laat Eva van Belgacom nog weten op het forum.


De initiatiefnemer van de Facebookpagina laat hierover het volgende weten aan onze site: “Je kan nu eenmaal niet alles doorgeven, dat klopt, maar als je kijkt op het Belgacom-forum, zie je dat deze vraag continu terugkomt. Inderdaad is de kostprijs zeker niet onbelangrijk en ook de potentiële kijkers. Ik ben er echt van overtuigd dat deze zenders voor veel klanten een grote meerwaarde bieden. Ze zullen ook niet zo duur zijn, anders zouden Telenet en VOO er niet zoveel aanbieden. Ik ben er ook zeker van dat ze veel beter bekeken zullen worden dan bijvoorbeeld KTO, een Franse zender die heel de dag kerkdiensten uitzendt, of M6 Boutique en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat naar deze zenders wel veel vraag is. Uit het antwoord lijkt het dan dat Belgacom wel rekening houdt met de klant, maar je voelt wel heel duidelijk aan dat dit helemaal niet zo is. Jammer maar helaas.”


De Facebookpagina “Zenderaanbod Belgacom” kan u vinden http://www.facebook.com/zenderaanbodbelgacom" style="font-weight: bold; text-decoration: none; color: rgb(83, 109, 136); . Reacties zijn welkom onder dit artikel.


  • [/list]0 reacties

Geen reactie

Reageer