ARD en ZDF willen terug op Belgacom TV

  • 18 June 2013
  • 0 reacties
  • 225 Bekeken

Badge

Als de gesprekken tussen Belgacom en ARD/ZDF zo vastlopen ... waarom geen onpartijdige regeringscommissaris aanduiden, die objectief de standpunten naast elkaar zet en een vergelijk tracht te vinden ...


Uiteindelijk dient er toch een oplossing te komen, niet ?





ARD en ZDF willen terug op Belgacom TV


In het geschil over de uitzendingen van ZDF en ARD in België gaan de gesprekken ondanks de verscherpte toon verder. Belgacom verweet de Duitse publiekrechtelijke zenders vandaag dat ze voor de terbeschikkingstelling van hun programma's overdreven vergoedingseisen hadden gesteld. Half mei had Belgacom de beide Duitse zenders in zijn aanbod geschrapt.





In een ZDF-mededeling van vandaag had intendant Thomas Bellut de houding van het Belgische telecombedrijf 'onaanvaardbaar' genoemd. ARD en ZDF zagen geen bereidheid voor een overeenkomst bij Belgacom, luidde het. De Belgische kabelexploitant verdedigde zich. 'Belgacom wilde de zenders ARD/ZDF nooit uit zijn aanbod schrappen', verklaarde het bedrijf. 'Beide zenders hebben Belgacom geen andere keuze gelaten, dan dat te doen'. ARD en ZDF hadden 'onredelijke voorwaarden' gesteld en 'in een zinnig tijdsbestek geen enkel constructief voorstel gedaan'. De gesprekken met de Duitse zenders gaan echter verder. Belgacom is een 'laatste offerte aan het voorbereiden', zei Belgacom-woordvoerster Frédérique Verbiest.





Geen bereidheid tot compromis


Beide kampen verwijten elkaar een gebrek aan compromisbereidheid. 'Terwijl de Duitse zenders tot verregaande toegevingen bereid waren, weigert Belgacom nu echter elke zoektocht naar een compromis, waarin de betaling van redelijke licentievergoedingen voor de beide komende jaren volledig werden afgewezen', zegt ZDF in een persmededeling. 'Het zeer winstgevende bedrijf verwijst daarbij naar budgettaire redenen'. De Belgacom-woordvoerster ontkent dit: haar bedrijf heeft verschillende voorstellen gedaan, en daarbij ook geld voor de uitzendingen aangeboden.





Kijkers in België moeten bovendien geen afstand doen van de Duitstalige televisie, verklaarde Verbiest. Belgacom heeft ook nog RTL, SAT 1 en Pro 7 in zijn aanbod. Via satelliet, via livestream op internet, bij andere Belgische aanbieders en voor een deel in de grensgebieden blijven ARD en ZDF verder beschikbaar.





Bron Het Laatste Nieuws 18 06 2013

0 reacties

Geen reactie

Reageer