adsl of vdsl

  • 22 August 2011
  • 79 reacties
  • 9428 Bekeken

Badge
Hallo !

Ik werk momenteel met een adsl inbelverbinding en een Thomson Speedtouch 330 modem met usb kabel.

Onlangs nieuwe laptop gekocht met Windows 7 Home Premium. Gevolg: de modem kan blijkbaar niet meer gebruikt worden wegens niet compatibel met Windows 7.

Ik gebruik de laptop semi-vast (méér vast dan mobiel). Laptop omdat deze minder plaats inneemt.

Ondertussen merk ik ook dat er op mijn lijn blijkbaar geen vdsl mogelijk is, terwijl er nochtans niet meer dan 500 meter van mijn deur m.i. een ROPje staat. Of het zou moeten zijn omdat deze nog niet operationeel is.

Mijn vragen zijn bijgevolg:

- waarom is vdsl bij mij niet beschikbaar ?

- kan ik mijn Speedtouch-modem toch nog gebruiken ? Hoe dan ? Biedt Belgacom modems mét draad waarop men 2 pc's kan aansluiten ? (met Internet Favorite kan je immers 2 pc's aansluiten). Zoniet, wat moet ik dan doen ? Als het via de kabel gaat is het ook allemaal draadloos !

- ongeacht of het bij mij adsl of vdsl is, moet ik m.i. de keuze hebben of ik draadloos wil werken dan wel met een modem met usb kabel. Waarom is die vdsl techniek schijnbaar onlosmakelijk verbonden met draadloze modems/routers en biedt men die techniek niet aan met modems/routers mét draad ? Mensen kunnen toch niet verplicht worden om draadloos te werken ?

Alvast dank .

Een stilaan gefrustreerde laptop-gebruiker.


79 reacties

Badge
Ik heb geen powerline gebruikt. Wel twee afzonderlijke kabels naar boven (eentje voor de pc, eentje voor de tv).

Hieronder mijn speedtest:


belgacom tv beschikbaarheidstest voorspelde idd het gekregen profiel van 20/2. profiel wordt automatisch toegewezen door de DARE op basis van oa afstand ROP, lijnverzwakking, .... dus daar valt niet veel aan te veranderen

je zou evt wel kunnen overwegen je abo down te graden naar comfort, evt met de optie onbeperkt (swapcost €6,20 en nieuw jaarcontract)

mvg
Badge
Bedankt allemaal voor de fantastische ondersteuning en ik wens jullie allemaal nog fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuw jaar !

Momenteel ben ik eigenlijk heel tevreden over de snelheid (van waar ik kom met mijn vorige lijn en pc is het een verschil van dag en nacht).

Ik bekijk het een tijdje. Als de tarieven van Belgacom idd duurder worden vanaf januari dan zou 't misschien wel eens kunnen dat ik zal downgraden naar Internet Comfort.

Ik sluit hierbij deze thread af. Als ik nog eens hulp nodig heb, zal ik best een andere thread starten.

Dikke zoenen aan allemaal !!
Ook voor u fijne feestdagen

en

een gezond en gelukkig nieuw jaar ②⓪①②

Reageer