Vraag

waar kan ik de kabel (din naar scart) voor aansluiting van een oudere tv op de decoder bekomen

  • 14 January 2020
  • 9 reacties
  • 1413 Bekeken

Ik heb een compact V5 decoder. Deze is nu via hdmi aangesloten op de tv. Het tv-toestel wordt tijdelijk vervangen door een toestel met enkel scart aansluiting. Volgens de handleiding van de decoder zou hiervoor een kabel bij het toestel geleverd zijn, met de zogenaamde mini din en scart aansluiting. Ik heb deze kabel niet en ik vermoed dat de Proximus-technicus deze heeft terug genomen. Ik ben al naar een Proximus-shop geweest en daar is deze kabel niet verkrijgbaar. Ik lees op een andere topic het antwoord van Martin op een gelijkaardige vraag: “om eerlijk te zijn moet ik je er wel bijvertellen dat sommige Proximus centers er geen meer in voorraad hebben.Hopelijk heb je geluk, mijn pa heeft er in ieder geval nog ene kunnen op de kop tikken.”

Kan u mij laten weten waar deze kabels wel nog verkrijgbaar zijn? Ik heb geen tijd, noch zin om op goed geluk de Proximus-centers te bezoeken om een kabel die, volgens de Proximus-info, standaard moet geleverd worden te bekomen. Dank alvast.


9 reacties

Eventueel deze hier te koop bij www.onlinekabelshop.nl
Mini DIN 9-pins / Mini Scart - Tulp Composiet 3RCA kabel

Bedankt Martin, maar toch twee opmerkingen:

  • volgens de handleiding van de decoder zou Proximus een din-scart kabel zelf moeten leveren,
  • de 3RCA-kabel is niet de correcte om aan te sluiten op een scart.

wat bedoel je juist wat er niet correct aan is, want ik krijg hier alleen maar feedback van degenen die reeds zo’n kabeltje besteld hebben en daarop moet ik uiteraard afgaan aangezien ik die zelf niet heb moeten aankopen voor mijn V5-compact.

Bedoel je misschien dat het geslacht van de 3RCA’s  van het origineel  anders is dan deze hierboven opgegeven in de link.

Beste Martin,

even ter aanvulling, op bijkomend proximus-tutorial zal je kunnen vaststellen dat de scart-kabel wel degelijk bij de decoder geleverd zou moeten worden:

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_dcd_deac_reac/particulieren/support/televisie/tv-een-probleem-oplossen/andere-oplossingen/hoe-vervangt-u-een-oude-decoder-door-een-nieuwe.html

Wat gebeurt er overigens met de kabel en andere toebehoren die door door de Proximus-technieker worden meegenomen? Deze zouden toch ter beschikking moeten gehouden worden als vervangstukken? Een kabel kan altijd wel beschadigd worden. Of worden deze gewoon weggegooid? Niet erg klimaat-vriendelijk mocht dit het geval zijn. Tot wie moet ik me richten om een antwoord op deze vragen te bekomen?

Daar kan ik moeilijk allemaal op antwoorden natuurlijk omdat ik niet van Proximus zelf ben en eigenlijk kan ik je alleen maar gelijk geven dat Proximus zo’n kabeltje zou moeten in hun stock voorzien aangezien de V5 compact nog niet afgeschreven is.

 

Maar op mijn vraag waarom je hierboven zegt 

“de 3RCA-kabel is niet de correcte om aan te sluiten op een scart.”

kun je mij daaromternt meer uitleg geven want dit interesseert mij wel,

bedankt.

Als antwoord op uw eerste reactie. De din-tulp-composiet kabel kan niet op een scart-bus worden aangesloten maar wel op de rca-audio-video ingang van de tv. Als daar al bijvoorbeeld een dvd-recorder is aangesloten is geeft dat natuurlijk een heel gedoe met het switchen tussen tv en dvd. Laat staan dat er geen tv-programma’s meer kunnen opgenomen worden op een eigen recorder.

De voorgestelde aansluiting heeft in elk geval een bijkomende tulp-composiet kabel M/M nodig om aan te sluiten op de tv.

Blijft mijn bemerking dat ik geacht wordt minstens 10 euro te betalen (kabels + verzending) voor iets waar ik volgens alle Proximus-info gratis over moet kunnen beschikken.

Ter aanvulling… dit is de kabel die Proximus zou moeten leveren. Ik heb de foto in een eerdere topic gevonden.

 

Ja nu snap ik waarom je zegt dat het niet het correcte kabeltje is :blush: ,
ik dacht inderdaad gans de tijd dat je een mini din scart voor audio aansluiting nodig had, want zo’n scart zullen er niet veel meer gebruiken aangezien de video kwaliteit minder is langs deze weg, maar daarmee wil ik niet zeggen dat Proximus je hierbij om die reden niet meer zou mogen verder helpen.

Sorry voor het misverstand !

Martin,

In elk geval bedankt. Ik weet wel dat wordt ingeboet op de kwaliteit maar het is dan ook maar een tijdelijke oplossing. Bovendien zijn er ook mensen die niet de middelen hebben om zich een state-of-the-art tv-toestel aan te schaffen en zij zouden toch ook moeten kunnen rekenen op Proximus.

Ik zal me rechtstreeks tot proximus richten.

Reageer