Simcard vervangen


door aankoop van een nieuwe gsm diende ik mijn simcard te vervangen door een nano ipv micro sim. ik dacht dat proximus dit gratis aanbood en stapte het proximus center in lochristi binnen. gratis? nee hoor 5 euro moeten betalen en ik kreeg een waardebon van 5 euro in de plaats. wat kan ik daar in godsnaam mee doen in een gsm winkel met enkel gsm's, hoesjes enz.. Is dit de normale gang van zaken? Kan dit zomaar of moet ik toch mijn kaart gratis laten afleveren en mijn geld terugvragen?
weet iemand hier het antwoord op?

7 Reacties

Reputatie 7
Badge +5
TUI: 5 euro vragen ze (op enkele uitzonderingen na, waar sommige shops daar niks voor vragen) indien data van de oude kaart naar de nieuwe moet gekopieerd worden als er geen data moet gekopieerd worden dan is het gratis.
Reputatie 6
Badge +2
Hallo,

Als het in een proximuscenter was gebeurd, dan is dat gratis. U moet daarvoor niet betalen.

Groeten,

Aw
Reputatie 7
Badge +5
moet je nu ook niet meer betalen voor kopiëren van data zoals het vroeger wel het geval was ?
de antwoorden bevallen me wel maar is er een verschil tussen een proximus center en een proximus partner? bij zoeken op de site van proximus wordt mediacenter lochristie wel opgegeven als proximus partner, dus ik neem aan dat dit dan ook gratis moet kunnen? en wat met de waardebon die je krijgt waardoor het eigenlijk als"gratis" overkomt? ik hoef die bon niet.
Reputatie 7
Badge +5
Ik vind dit antwoord ook onduidelijk, hetgeen ik uit de praktijk kan vertellen is dat mijn pa in een Proximus center moest betalen als hij zijn data wilde kopiëren naar de andere sim en als dit niet nodig was, was het gratis, ik ga daarentegen bij een Proximus partner en daar moest ik niks betalen zelf ook niet als ik mijn data liet kopiëren !
Ik heb eerder de indruk dat ze mogen maar niet moeten iets aanrekenen, en het afhangt bij wie je terecht komt.
ok bedankt martin, dat onthouden we dus: "Lochristi mediacenter proximus partner"....slechte partner en links laten liggen in t vervolg.
Reputatie 5
Badge +3
Goede dag/morgend,

Een nieuw SIM kaartje verkrijgen is inderdaad gratis, tenzij het anders aangegeven staat in de winkel (vrijwel enkel partners rekenen dit aan). Indien dit gebeurt, gelieve dan een kassaticketje te vragen en ons te contacteren met een kopie hiervan en jouw klantgegevens. Wanneer de gegevens van het oude SIM kaartje (contactgegevens en/of berichten opgeslagen op de SIM) naar het nieuwe overgeplaatst worden is het echter altijd betalend.

Groetjes,
Lorentz.

Reageer