Telenet bouwt analoog zenderaanbod verder af

  • 5 March 2012
  • 9 reacties
  • 1526 Bekeken

Reputatie 7
Badge +1
Telenet bouwt analoog zenderaanbod verder af
BBC en Eurosport geschrapt
01 maart 2012 | Jan Custers

Telenet schrapt analoge televisiezenders. beeld: Flickr / withassociates
Telenet schrapt vanaf eind maart een tiental zenders uit zijn analoge basisaanbod. Welke zenders verdwijnen en hoeveel hangt af van je woonplaats.

De kabelaar uit Mechelen doet dit naar eigen zeggen om bandbreedte vrij te maken voor digitale televisie en internet. In de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant verdwijnen zo onder meer BBC 1 en 2 achter de digitale knop.

In bepaalde delen van Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen is dat ook het geval voor Eurosport. De Limburgers behouden deze analoge kanalen maar moeten het onder meer zonder RAI UNO, ARD, WDR en Life!TV doen.

De aanpassingen worden doorgevoerd tussen 26 april en 19 juni. Telenet stuurt zijn klanten eind deze maand een brief waarin de veranderingen in hun regio worden opgesomd. Op de website zenders.be kun je dat vanaf vandaag zelf al nagaan.

Er blijven nog 21 zenders over[/b]
Volgens Telenet zullen al zijn analoge televisiekijkers minstens 21 zenders, die samen goed zijn voor ongeveer 90 procent van de kijkcijfers, behouden blijven. Om analoge klanten een extra duwtje in de rug te geven om over te stappen naar digitale televisie, krijgen ze vier maanden huur van een HD Digicorder en de installatie- en activeringskosten gratis.

Aan het basispakket van de digitale televisie worden twee Duitse kanalen; VOX en N-TV en een extra Nederlands- en Franstalig ondertiteld Sundance-kanaal toegevoegd. Ook zullen de belangrijke Waalse zenders voortaan in HD te zien zijn.

Op 1 mei splitst Ketnet zich af van Canvas en krijgt het een eigen zender. Die wordt zowel voor analoge als digitale televisieklanten bij Telenet beschikbaar.

bron: ZDNet

9 reacties

Reputatie 7
Badge +1
Ik vind het vooral een rare beslissing dat ze juist in Limburg de duitse zenders (dicht bij de duitse grens) en RAI UNO (veel Italianen daar) wegnemen....en in West-Vlaanderen BBC1&2...
Reputatie 6
Badge +1
Ik zou graag eens lezen : Belgacom breid digitaal aanbod uit! Klanten die overstappen naar Belgacom hebben alvast WDR niet. En als je Belgacom kiest ipv Telenet digital TV, mis je ook nog een heleboel andere kanalen. Belgacom is alleen een optie als (zoals in mijn geval) Telenet niet beschikbaar is, of als je graag naar Franstalige zenders kijkt. Anders kon je beter Telenet nemen. Voetbalaanbod, Prime, Njam, Life TV, Ment, Studio100TV, WDR, Sat1, Pro7, RTL, Out TV, Fox Life HD, Non stop muziek kanalen, uitgebrieder radio aanbod en nog veel meer zaken die Belgacom niet heeft.

Belgacom heeft Anne, KTO, M2 Monde; M6 Shopping en ook Baby TV, dat heeft telenet dus niet, ja dan weet je het toch wel. Blijkbaar is er ook geen verandering op komst. Want over deze zaken word al jaren geklaagd.

Analoge tv zal binnenkort tot het verleden behoren en zeker niet onlogisch, we luisteren toch ook niet meer naar de middengolf en zwart wit televisies zijn er toch ook niet meer.
't is vrij simpel... ze willen zoveel mensen nog naar het digitale platform doen overstappen voor de kabel open gesteld wordt voor andere providers. alweer een vuil spelletje, waar ook de politiek weer rol in speelt

mvg
Reputatie 5
Badge +2
Belgacom gaat daar weinig van profiteren zolang ze haar zenderaanbod op zijn minst niet uitbreidt met alle geschrapte zenders. De analoge kijkers zullen toch naar Telenet Digital TV gaan vanwege het zenderaanbod. Belgacom blijft zich verstoppen achter valse excuses om toch de langgevraagde zenders niet toe te voegen. Tegelijk voegt ze probleemloos en onverwacht zinloze zenders zoals die 2M Monde en M6 Shopping toe waar niemand iets aan heeft. Telenet lacht zich in Mechelen krom met Belgacom.

Mvg
Reputatie 6
Badge +1
Het staat mensen altijd vrij om dan opnieuw analoge tv te nemen, maar wie is daar nu nog in geintresseerd? Als ze dan toch de kabel moeten openstellen, dan zeker ook voor digitale tv aanbieders. Stel je voor je wil een radiostation beginnen, ja u kan beginnen, maar enkel via de middengolf. Enkel analoge kabel openstellen heeft geen zin. Ik heb al jaren geen analoge tv meer en mis het zeker niet.

Net gelezen in het nieuwsblad en weer een extra reden voor veel klanten om voor telenet digital tv te kiezen :

De openbare omroep VRT en Telenet hebben de uitzendrechten voor de wedstrijden in de Europa League voor de komende drie seizoenen verworven. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA bekend.

[/b]De VRT verwierf net zoals de vorige jaren een deel van de uitzendrechten en mag daardoor elke speeldag de belangrijkste wedstrijd uitzenden op Canvas. In tegenstelling tot de vorige jaren zijn de overige wedstrijden niet meer op Exqi, maar wel op betaalzender Telenet te bekijken. Zij zullen elke speeldag een selectie van de overige EL-wedstrijden uitzenden. Die beelden worden verspreid over hun drie sportkanalen. Daarnaast wordt er na elke speeldag op beide zenders nog een overzichtsprogramma uitgezonden.

In Wallonië gingen de uitzendrechten naar RTL.

Badge +1
Het is zeer simpel waarom ze dit willen doen. Ze willen meer digitale zenders toevoegen maar dit gaat niet want de bandbreedte is op van de kabel. (een digitale zender neemt minder bandbreedte dan een analoge zender. ze schrappen dus een paar aneloge zodat er bandbreedte vrijkomt mee meerdere digitale zenders).Dus schrappen ze analoge zenders. Ze doen dit ook omdat men zou overstappen op digitale tv. Ze verdienen daar meer aan.
De afbouw van het analoog zenderaanbod is vooral jammer voor mensen van een zekere hoge leeftijd die niet in staat zijn om de werking van een decoder en BBox onder de knie te krijgen (bijvoorbeeld als er iets mis loopt en er moet een resst gebeuren).

Deze mensen blijven verplicht analoog te kijken en missen door het schrappen van zenders dikwijls hun favoriete programma's. Heel jammer vind ik dat.

Er wordt geen rekening gehouden met deze catergorie van mensen en men schrapt zenders om zoveel mogelijk digitale kijkers te krijgen zonder rekening te houden met de gevolgen ervan van velen.

Ikzelf kijk ook digitaal maar iemand in de familie (hoogbejaarde vrouw) is in dit geval en ze zou niets liever willen dan digitaal kijken, maar ze heeft het mij thuis gezien en ze kan er niet mee overweg.
Reputatie 6
Badge +1
Mijn buren zijn beiden 85 en die hebben ook Belgacom Tv en in het begin was het soms wat moeilijk, maar nu gaat het prima. Bij een probleem help ik ze wel. Trouwens heb al vaker jongere mensen moeten helpen.
@william43,

Ik ben blij voor je buren hoor en er zijn zéker nog ouderen die zich kunnen behelpen. Maar velen niet, vooral ouderen die vroeger ook al niet te handig waren en helemaal niks afweten van deze zaken willen en kunnen er niet meer aan beginnen om over te schakelen op digitale TV, dit zou enkel maar ergernis meebrengen.

Als ze telkens als er iets mis loopt op iemand anders moeten beroep doen, zijn ze hiermee ook geergerd omdat ze het zelf niet kunnen oplossen en telkens op de beschikbaarheid en welwilligheid van anderen moeten rekenen. Met deze oudere mensen wordt er geen rekening gehouden als er zenders geschrapt worden. Een spijtige zaak is dat.

Reageer