Beantwoord

Draadloos Analoge tv kijken

  • 6 February 2017
  • 2 reacties
  • 8083 Bekeken

Beste

Wij verhuizen en hadden graag een tv geïnstalleerd in onze nieuwe slaapkamer.
Er is geen coax aansluiting boven. Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is om draadloos boven analoge tv te ontvangen?

Alvast bedankt
icon

Beste antwoord door Wilin 6 February 2017, 20:16

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +3
1) Proximus heeft geen analoog TV product, enkel digitale televisie.
2) Indien de vraag is kun je tv zien zonder coax boven? ja

Indien je wel een netwerkkabel (UTP) vebonden hebt met boven: zeer simpel, sluit die kabel aan op modem en decoder, klaar. Indien dit niet het geval is kun je draadloze oplossingen uitproberen om de verbinding tussen modem en decoder te vervangen: PLC's of WiFi bridges. Het hangt zeer sterk af van je situatie of deze oplossingen goed werken en welke van de twee de beste is.
Verder kun je ook via DVB-T naar de VRT kanalen kijken (digitaal). Of kiezen voor een combinatie van streaming services zoals www.netflix.com - www.stievie.be - www.vrtnu.be - www.proximustv.be op een pc of tablet (ook met apps) eventueel in combinatie met een chromecast.

Link naar de draadloze oplossingen van Proximus
meer info over dvb-t
hey Van_Hoey_s,

Kabel TV zoals bijvoorbeeld Telenet werkt via coax kabel.
Proximus komt binnen via telefoondraad tot aan de Box/modem/router en van daar ga je verder met UTP netwerkkabel naar de decoder waar je uw TV op aansluit met een HDMI kabel.
Heb je geen mogelijkheid om met utp kabel te werken dan kan je draadloos werken vanaf de modem tot waar je decoder staat en dit kan met homeplugs zoals devolo's (die het signaal versturen via de elektriciteitsdraden tot aan je decoder) dus eigenlijk niet echt draadloos, je kan ook echt draadlos werken over wifi met een wifi-bridge en als je een modem B-box3 hebt heb je enkel één zo een wifibridge nodig die aan de kant van de decoder komt te staan.

Reageer