ARD en ZDF ???


Reputatie 2
Badge
  • Ro
  • Motivator
  • 279 reacties

Weer duikt het gerucht op dat ARD en ZDF verdwijnen uit het aanbod Belgacom TV . Waar staat dit officiëel ?


Kan Belgacom nu eens eindelijk communiceren met zijn klanten ???


Enige maanden geleden was het eveneens zover ... dan horen we een maanden niks en de zenders zijn gebleven ...


Wat is er nu weer aan de hand. Twee excellente zenders schrappen en 'peanuts' in de plaats krijgen . Heel het aanbod staat bol van de zogezegde waardevolle zenders, vol nepprogramma's en reclameboodschappen. Terwijl degeijke zenders ,zoals een ARD en ZDF zouden ze dan schrappen.


Maar toch zijn wij overtuigd dat Belgacom eens dient te leren om zijn klanten perfect en tijdig te informeren over veranderingen . Dit geldt niet alleen voor aanpassingen van het zenderaanbod, maar ook voor software-aanpassingen bijvoorbeeld die gepland zijn. Cfr. problemen dit weekend met webmail . Na klachten stelt men bij Belgacom, ach ja, we hebben aanpassingen gedaan . Kan men eens op voorhand melden dat er aanpassingen gepland zijn, met mogelijke problemen, die men kan melden als ze zich voordoen . Dit noem ik anticiperen !


En laat ons echt hopen dat ARD en ZDF blijven !!!!


24 Reacties


Heb net de 'aankondiging' van het verdwijnen van ARD en ZDF gezien.


1 woord : SCHANDALIG !!!


Oh ja, we 'krijgen' er dan wel Sat1 en Pro7 voor in de plaats .... Pfff... dat is een wel héél magere troost hoor !! Ik begrijp nog altijd niet wat men bij Belgcom heeft tegen de Duitse zenders. ARD en ZDF zijn KWALITIEITSVOLLE zenders maar blijkbaar past dat niet in het Belgacom kraam ??


Te duur ?? Drogreden volgens mij. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat vele kijkers (en liefhebbers van ARD en ZDF) er vb. 1Euro per maand per zender voor over hebben om die 2 zenders toch maar te kunnen blijven bekijken.


BTW, half februari was er een mail rond 'Stel zelf uw ideaal zenderpakket samen en maak kans op een Samsung Galaxy Tab II 10.1' => Allemaal mooi en wel maar wat is daar eigenlijk uit gekomen ?? Krijgen we die resultaten niet te zien ? Of passen de resultaten niet in hun kraam ??? Is er vb. wel degelijk uit gebleken dat men ARD en ZDF wenst te behouden ??


Een regelrechte schande is het vanwege Belgacom...

Een (terecht) kwade kijker

http://www.facebook.com/groups/502335559827633/


Allemaal 'lid' worden 🙂

@Ro ik heb dat al eens gezegd als het hier niet is zal ik het nu hier ook zeggen,een opperator is niet verplicht om zijn klanten te verwitigen of in te lichten trouwens dat is wel gebeurd niet rechtstreeks natuurlijk zoals altijd.Maar ik zeg ze zijn dat niet verplicht maar mogen dat.Bij telenet word dit meestal op voorand bekend gemaakt.


Zet deze site bij je fovorieten en abonneer je en je krijgt als eerste altijd een mail als er iets nieuws is.


http://digitaletv.wordpress.com


Dat ARD en ZDF er af gaan versta ik helemaal niet want dat zijn hoofdzenders.En als je wat duits verstaat zijn dit nog de beste zenders denk ik.Daarbij met oudejaar zetten wij enkel duitsland 1/2 of 3 op omdat daar shows op zijn.Die artiesten zijn niet te zien op die commerciële kanalen.
Reputatie 6
Badge +1

Blijf de facebookgroep steunen https://www.facebook.com/ArdEnZdfMoetenBlijven andere ideeen om te protesteren zijn van harte welkom!!!

Ik denk dat er iets anders zal nodig zijn, maar wat juist, want de vorige keer heeft facebook blijkbaar ook bgc niet doen op hun knieen vallen !
Reputatie 6
Badge +1

Ik weet het ook niet Elsa, maar het heeft wel voor media aandacht gezorgd. Anders waren ze drie maanden geleden al verdwenen. Toen werden ze enkel vervangen door RTL. Nu plaatsen ze ook al Pro7 en Sat1 in het aanbod. Zenders die Telenet dan wee te duur vind.
Reputatie 6
Badge +1


Ik zou er niet mee kunnen lachen! Ik heb zeker nog 40 filmen en een aantal shows op mijn HDD staan! En dan zouden die mogelijk niet meer afspeelbaar zijn of,worden...


Wat moeten we geloven, bij telenet wordt pro7 en sat1 afgevoerd wegens te duur , en bij belgacom komen ze er bij en wordt zdf en ard verwijderd wegens te duur.


Wat is de volgende stap geen duitse zenders en de factuur omhoog. Voor mij mogen ze gerust die arabische en italiaanse ook schrappen wie kijkt daar naar .

Voor mij mogen ze gerust die arabische en italiaanse ook schrappen wie kijkt daar naarIk denk dat je beter niet deze toer opgaat , niet alle zenders zijn voor iedereen even belangrijk,

want dan kan je even goed het antwoord terug krijgen van: ' die duitse zenders wie kijkt er daar naar'


En eigenlijk nu ik er toch over bezig ben, hoeveel procent van het totaal aantal BGC kijkers zou echt belang hechten of anders gezegd er echt mee inzitten dat die zouden verdwijnen heeft er daar iemand een idee van ?


En is het mss omdat dit percentage laag is dat BGC ( TN ) er ook niet veel schrik van heeft om die zelf te schrappen !


enfin ik weet het ook niet !!Groetjes, Elsa


niemand weet alles maar iedereen weet wel alles beterReputatie 2
Badge

Elsa, volgens mij sla je de nagel op de kop !


De grote massa van klanten weet zelfs nog niet eens dat deze zenders gaan verdwijnen. Zij zullen dit per toeval ontdekken als het zo ver is en ze toevallig eens zappen naar deze zenders. Je merkt ook op dit forum een tiental mensen zijn hier aan het 'toeteren' over het verdwijnen . Dit is geen kritische massa om Belgacom van gedacht doen te veranderen .


Het is ook zo in de politiek. De grote 'zwijgende massa' dient alles maar te incasseren, juist omdat ze niet georganiseerd zijn en niet als een grote drukkingsgroep kunnen reageren .


Maar in de redenering van Telenet en Belgacom begrijp ik echt iets niet. Kan iemand dat verklaren : Sat1 en Pro7 gaan er bij Telenet uit omdat ze te duur zijn en deze komen juist bij Belgacom erbij . Terwijl ARD en ZDF voor Belgacom te duur zijn en die blijven bij Telenet. Verklaren wie kan !!! Kunnen deze operatoren eens niet tesamen deze zenderdiscussies voeren en gezamelijk een standpunt innemen naar deze zenders toe ....


Maar , zoals het nu is, zijn we ' toch voor een paar mensen' deze kwaliteitsvolle zenders ARD en ZDF kwijt ! Of er moet een massa protest komen, maar daar geloof ik echt niet in ...


Ter info : ZDF - de programma's kan je wel bekijken in uitgesteld relais via Sendung Verpasst ZDF , via PC . Misschien toch maar een magere troost .

Groetjes


Ro
Reputatie 6
Badge +1


Ik vind dat er danig weinig over gecommuniceerd wordt...Gaan ze dan op 15 mei doodleuk meedelen dat ARD en ZDF verdwijnen en dat je opnames ervan geblokkeerd worden? Ik zie trouwens het verband niet. Waarom mag ik niet naar opnames kijken van bv. 6 maanden geleden? Omdat die zender nu niet meer beschikbaar is? ik zie de logica er niet van in..Bij analoge TV stelde zich dat probleem nooit, want ze hadden geen toegang tot je DVD-of videorecorder. Nu kunnen ze dat allemaal coderen en de decodering blokkeren natuurlijk. mar wie houdt zich eigenlijk bezig met zo'n pesterijen ? Wie wordt daar eigenlijk beter van? Belgacom als je migreert naar Telenet? ARD/ZDF omdat je niet meer naar hen kunt kijken? Wie zoiets uitdenkt moet een perverse gestoorde geest hebben volgens mij.angry

Badge

De oplossing is toch simpel voor de kijkers met een recente TV, deze hebben meestal een DVB-S2 tuner.


Plaats een schotel met één LNB op Astra 1 gericht (totale kostprijs ongeveer 50 €) en u ontvangt alle Duitse zenders die vrij te ontvangen zijn zelfs in HD.


http://www.flandersdigital.be/product_info.php?cPath=60_25&products_id=72


http://www.flandersdigital.be/product_info.php?cPath=60_26&products_id=87
Ligt het ook allemaal niet aan julie zelf dat die zenders zijn verdwenen?Even goed nadenken er is altijd vraag geweest naar MEER duitse zenders.Altijd vraag naat pro 7 en sat 1.Dus die hebben ze er bij geplaatst met het gevolg dat ARD en ZDF er nu uit moeten wegens te duur.Dus omdat ze die zenders er bij hebben geplaatst en die 2 zenders meer zullen kosten moeten ze die er uit halen.Zo zie ik het.

Jan, allemaal goed en wel maar iedereen is niet direct van zin om daar weer een schotel aan de gevel van zijn appartement, huis of woning te hangen


dan kan je mss beter voor tv met alles overstappen naar schotel ontvangst en TN en BGC buiten zwieren !


maar ik denk dat de discussie hier over het feit gaat waarom moeten die zenders geschrapt worden !?


groetjes, Elsa

Elsa dat antwoord staat hierboven omdat julie er naar vragen.Belgacom heeft nu jull!e wens vervult,maar zij zullen dat nu te duur vinden dat die twee anderen er nog bij zitten zeker.Daarom zijn ook die 2 zenders bij telenet verdwenen omdat waarschijnlijk als je alles bij een begint te tellen al die zenders veel te veel geld beginnen te vragen.

Ik geloof niets van die 'hoge kosten' voor de duitse zenders, zowel ARD, ZDF, Sat1, Pro7,..., noch voor Belgacom, noch voor Telenet. Al deze zenders (en nog veel meer) zijn vrij te ontvangen in heel Europa met een simpele schotel. Waarom zouden die zenders dan kosten vragen als buitenlanders ze 'willen' aanbieden ? Hoe groter het aantal kijkers, hoe meer voordeel voor die zenders. De ware reden zal wel ergens anders liggen, wààr zullen we wel nooit te weten komen (misschien een 'monopolie-verdeling' tussen BGC en TN) ?
Reputatie 6
Badge +1

@Ro, een tiental mensen? ja er zitten er ook maar een tiental op dit forum.
Beste,

Gezien de buitensporige eisen van ARD en ZDF is Belgacom genoodzaakt beide zenders vanaf 14 mei 2013 van het scherm te halen.

Belgacom verontschuldigt zich voor dit ongemak.

Vanaf 14 mei 2013 komen wel twee andere Duitse zenders (ProSieben en Sat.1) in het basisaanbod.

Met vriendelijke groeten,

Eva
Badge

Voor de geinteresseerden hier de zenderlijst van TVV, kijk vanaf zender 119 hoeveel Duitse zenders er vrij te ontvangen zijn.

Reputatie 2
Badge

Maar onze leverancier Belgacom geeft geen echte reden voor schrappig. Wat zijn buitensporige eisen ? Voor iemand die een symbolische euro vraagt voor iets en de andere is daar niet mee akkoord. Dat is ook een voorbeeld van buitensporige eis.

wanneer communiceert Belgacom eens open ?
Roger
Reputatie 6
Badge +1


Gaan ze er dan ook TF1 en France 2 afsmijten omdat die te duur zijn? Anders genoeg franstalige commerciële rommel in het standaardaanbod...Daar kijkt in het nederlandstalig landsdeel geen 5% naar denk ik. Waarom ook niet Eén en Canvas verwijderen? en alleen nog commerciële zenders? ARD en ZDF zijn de officiële duitse zenders. Die mag je nooit uit het standaardaanbod halen!! Belgacom is 51% staatsbedrijf en dus hiervan 60% van de nederlandstaligen. Gaan we er een politiek spelletje van maken ? Ik kan er alleszins niet mee lachen!Er wordt ook bewust NIET gecommuniceerd over het feit, of van ARD en ZDF opgenomen programma's vanaf 14/05/13 'niet afspeelbaar' zullen worden. Ik zou het nu stilaan ZEKER willen weten !angrydevil


Helaba ..... Sinjoor !
Waarom ook niet Eén en Canvas verwijderen

ga je nu van de 4 zenders die ik hoogstens bekijk er ook nog twee afpakken dat wordt dan wel heel veel geld dat ik betaal voor twee zenderkens die ik dan nog kan bekijken cheekylaugh

PS: je weet al ondertussen dat ik geen grote TV kijker ben, meestal als dan kan kijk is het naar één en canvas.

Bij Belgacom hebben ze me in februari toen het gerucht de ronde deed vermeld dat ook telenet de zenders ard en zdf zullen verwijderen wegens te duur als het bij belgacom gebeurd zal het ook bij telenet gebeuren.
Nog erger daar twijfel ik zelf niet aan !

Het kan ook nog anders ik deze zenders en jij deze zenders...... the show must go on


Achter de schermen van het toneel ...........daar gebeurt ook vanalles wat het publiek niet ziet !


weet je nog mijn theorie van wie trekt er juist aan de touwtjes om de marjonetten te laten dansen ......


Veschten tegen windmolens is onbegonnen werk enz


Maar vooral niet vergeten ' pluk de dag ' zelf als het regent 😉Reageer