Proximus en Alchimie sluiten deal voor het aanbieden van Watch-it! via mobiele apps

  • 30 November 2018
  • 0 reacties
  • 348 Bekeken

Reputatie 7
Badge +2
De website Digital TV Europe meldt vandaag dat Alchimie een deal heeft gesloten met Proximus voor het aanbieden van zowel het lineair als SVOD*-aanbod van hun service Watch-it!. Alchimie is een aggregator van programma’s uit Frankrijk. Volgens de deal zouden Proximus klanten toegang krijgen tot verschillende SVOD-kanalen via mobiele platformen. Alchimie lanceert zo zijn videostreamingdienst in België met kanalen als Ontv, Humanity, Speed&Race, Big Name, Extreme Sports, Tapas TV en Fight Club. Alchimie heeft 17.000 uren aan content bekomen via een 250 tal partners.

Bert Maetens, carrier billing partner manager bij Proximus, zegt dat ze heel tevreden zijn met deze deal. Proximus is de eerste die de content zal aanbieden en verwacht dat het veel klanten zal kunnen aanspreken die op zoek zijn naar dit type van programma’s en zou een aanvulling zijn op de premium SVOD-diensten die Proximus al aanbiedt. Er komen apps voor iOS en Android. Het is momenteel niet duidelijk of de content ook via een app op de nieuwe v6 decoder komt.

Alchimie biedt nu al zijn programma’s aan in Frankrijk, Spanje, Duitsland en het VK via onder andere Vodafone, Orange, O2, T-Mobile en EE.

Het lijkt erop dat Proximus meer wil investeren in het aggregeren van (S)VOD-diensten via zijn platform. Naast Netflix, zal Watch-it! waarschijnlijk niet de laatste (S)VOD-partner worden van Proximus.

De website https://www.watch-it.tv/be/home lijkt momenteel wel alleen in het Frans te bestaan. De kanalen die op de website aangeboden worden, zijn ook allemaal Franstalig (AB1, AB3, ABxplore, Histoire, GONG kanalen, muziekkanalen van Stingray. Veel content dus uit de catalogus van het vroeger AB Group.

*SVOD – Subscription Video On Demand (videostreaming met een abonnement)

post: http://bit.do/frietievie
bron: http://bit.do/eB4PN

0 reacties

Geen reactie

Reageer