Vraag

Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

  • 4 januari 2019
  • 1 reactie
  • 563 Bekeken

Hallo,

Deze week werd door de Proximus installateur de installatie thuis uitgevoerd na onze verhuis. Hij raadde ons aan om een eigen nieuwe wifi-router aan te kopen omdat het wifi signaal in de living te zwak is, hij gaf aan dat we onze decoder op deze router konden aansluiten. Er komt immers maar 1 Ethernet kabel van de berging naar de living. We hebben onze nieuwe router (Asus RT-AC51) gisteren geïnstalleerd maar de decoder krijgt geen signaal door.

Set-up:
- de Bbox 3 in de berging
- Ethernet kabel van Bbox 3 loopt naar living
- In living staat Asus RT-AC51
- Ethernet van Asus RT-AC51 naar decoder: TV werkt niet

Hoe kunnen we dit oplossen? Kunnen we tussen de Bbox 3 en Asus RT-AC51 een switch steken die zorgt voor rechtstreekse aftakking naar decoder? Zo ja, welke switch koop ik best?
TV: Bbox 3 --> switch --> decoder
Internet: Bbox 3 --> switch --> Asus RT-AC51

Of kunnen we dit ook oplossen zonder extra switch? Hebben jullie een betere oplossing? Ik las ook dat je een van de LAN poorten van de router kan instellen als switch?

Alvast bedankt voor jullie info,

Kirsten

1 reactie

Het is niet zo simple om een decoder te laten werken achter een eigen router (werken met VLAN's) en achter een switch kan het ook tegenvallen (cfr. ondersteuning van "igmp snooping" en dan zijn er nog switchen die dit ondersteunen en toch nog voor problemen zorgen ...) , maar moest ik u zijn zou ik eens een kijkje (de vraag daar ook stellen) gaan nemen op het bevriend userbase.be/forum waar er zeker specialisten zitten met deze ervaring en waar dit ook al regelmatig besproken werd.

Nog wat bijkomende info: >
https://www.proximus.be/nl/id_cr_connecttv/particulieren/producten/toestellen/toestellen-voor-internet-en-tv.html
er zijn ook plc adapters ook al dan niet met wifi extender

Reageer