Beantwoord

Herhalingen wissen originele opname. Bug?

  • 12 november 2019
  • 30 reacties
  • 329 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3

Ik heb het nu al meerdere malen vastgesteld.

  1. ik neem een programma op, maar bekijk het nog niet
  2. de volgende dag wordt die aflevering opnieuw uitgezonden
  3. Ik wis de herhaling
  4. het origineel wordt mee gewist.
  5. Waarom wordt die herhaling opgenomen als het origineel er nog staat?
  6. Ik heb dit met Masterchef op Vitaya en met NCIS en NCIS Los Angeles. De 2 NCIS moet ik wissen omdat je ze niet kan bekijken en als ik in de lijst ga kijken van de opnames staat die opname van een vorige uitzending, er niet meer bij.
icon

Beste antwoord door Valencia 30 november 2019, 21:40

de enige oplossing is een voor een opnemen, maar dit vind ik te omslachtig, de serie opnemen is handiger maar dan heb je de herhalingen die je niet kan ontwijken

hopelijk lukt het zoals ik het doe

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

30 reacties

Reputatie 7
Badge +3

@Elma 

Heb je de decoder hiervoor al eens een reset gegeven?

 

Geert

Reputatie 7
Badge +3

Ja, dat doe ik regelmatig.

Reputatie 7
Badge +3

Ik zie ook dat er programma’s opgenomen worden, maar ik kan ze niet bekijken. Als ik op kijken klik, ga ik terug naar de menu. Als ik ze dan wis, is er toch geen opname met dezelfde naam in de lijst van opnames. Is dit ook een bug?

Reputatie 4
Badge +2

verschillende programma’s worden terug opgenomen bij herhalingen, dan zie je tweede opname zien maar kan je niet bekijken, maar na herhaaldelijk op kijken klikken wordt het dan terug weergegeven op het oorspronkelijke uur en dag en kan je wel kijken.  Het is soms wel vervelend omdat dit niet direct gebeurd.  Gisteren ook met Vrankx op canvas, bij opnamen stond vranckx opgenomen op zondag en niet op zaterdag. Als je dan wilt kijken naar vrankx lukt het niet, maar na enige tijd opeens staat er dan zaterdag en dan kan je kijken.  Heel vervelend en al verschillende keren tegen gekomen, natuurlijk als er een herhaling van het programma is.  Bij een serie met verschillende opnamen is het minder een probleem want als je voorbeeld vijf opnamen staan hebt en je kijkt naar de oudste, komen de laatst opgenomen automatisch op de juiste uur en datum.  Voor één opname is dit wel iets lastiger.  Wat ik ook de laatste tijd regelmatig tegenkom is dat gewiste programma’s er plots weer bijstaan en terug gewist moeten worden maar je kunt ze wel niet meer bekijken.

Met thuis heb ik het vorige week regelmatig gehad.   

@Valencia is dit met een v5 dat je dat hebt of met een v5 compact, ik stel die vraag omdat ik dit probleem met mijn v5 compact nog niet tegengekomen ben.

Reputatie 4
Badge +2

het is een V5 compact, en die problemen doen zich de laatste weken voor, gisteren met vranckx lukte het me niet om te kijken, heb dan via de tv-gids gekeken met replay, achteraf zag ik dat vranckx terug op het oorspronkelijke uur stond, dus op zaterdag,

van die gewiste programma’s kom ik regelmatig voor, vb thuis neemt 2 X daags op, geen probleem voor mij, ik wist de overbodige opnamen, maar de laatste tijd staan ze er terug bij.

Als je dan test kan je ze ook niet bekijken, maar ze staan wel in de lijst, wissen kan je wel.

Als je zegt “thuis, ik wis de overbodige opnames “ dan moet je mss eens proberen van minimum 3 vorighe opnames te laten staan vooraleer je ze wist want ik heb hier vroeger van iemand gelezen als je de opnames te vlug wist dat ze er dan terug opkomen en als je er enkele laat staan dan niet, enfin je kunt het eventueel eens proberen. Tot nu toe heb ik gelukkige deze problemen nog niet onder vonden. een probleem dat ik nu onlangs voorgehad heb is een film die ik opgenomen had op vier en vlug nog wilde bekijken omdat er maar één resterende dag meer was, dat er regelmatig een schokkend tot stilstaand beeld kwam en moest een heel stuk doorspoelen om terug te kunnen verder kijken tot een tijdje later het spelleke opnieuw begon zodoende dat ik het op den duur opgegeven heb en de film niet meer verder bekeken heb, maar dat is eigenlijk het eerste probleem dat ik met opnames tegenkom.

Reputatie 7
Badge +3

Martin, dat is niet wat ik hier aanhaal. Dat probleem dat jij bedoeld is opgelost. Ik wis de bekeken opnames nu na middernacht en dan komen ze niet terug. Het gaat hier over herhalingen van een aflevering. Als je die herhaling wist, wordt de originele aflevering ook gewist. Ik heb de indruk dat die afleveringen aan elkaar gelinkt zijn.

Reputatie 7
Badge +3

Weer door een herhaling te wissen, de originele uitzending ook gewist. NCIS Los Angeles werd zaterdag opgenomen, vandaag herhaald en beiden zijn foetsie.

Reputatie 4
Badge +2

Je moet toch geen herhalingen wissen want ze overlappen elkaar, de herhalingen waar ik het over heb zijn herhalingen van vroeger, vb. thuis in de namiddag

Reputatie 7
Badge +3

@Elma De decoder zal voor dit probleem omgeruild moeten worden. Probleem zit hem bij jouw harde schijf. Mogelijks kan deze verwijderen al helpen, zoniet zal een nieuwe decoder de enige oplossing voor jouw frequente problemen met opnames zijn. 

Reputatie 4
Badge +2

ik heb geen harde schijf een nieuwe v5compact, dus niet nodig te ruilen, bij mij alles ok

Reputatie 7
Badge +3

Ik heb mijn reactie aangepast, was naar Elma bedoeld :relaxed:

Reputatie 4
Badge +2

ok ik dacht het wel, ik had tussendoor gereageerd, vriendelijk van te reageren en groetjes, als er verschillende hulp bieden en raad geven weet je soms niet meer voor wie het is, maar toch bedankt

 

Reputatie 6
Badge +3

De enigste reden dat ik kan bedenken, is omdat bij een serieopname gewoon wordt gekeken wanneer die bepaalde serie wordt uitgezonden op een bepaalde zender en alles automatisch word opgenomen,. Of het mogelijk is om te kijken of het een herhaling is of niet zou moeten bekeken worden met de desbetreffende zender.De reden waarom dat je een herhaling verwijdert is omdat het volgens het systeem om dezelfde aflevering gaat. Misschien kan Proximus een check invoeren en niet 2 keer dezelfde aflevering opnemen. Ik ga het ook eens uittesten.

herhalingen hebben de zelfde code dus kan op die manier geen onderscheid gemaakt worden.

Reputatie 7
Badge +3

herhalingen hebben de zelfde code dus kan op die manier geen onderscheid gemaakt worden.

Je kan die herhalingen ook niet bekijken. Als je op “kijken” klikt, springt hij terug naar de menu.

Wenzel beweerd dat het aan mijn harde schijf ligt, maar die opnames staan helemaal niet op mijn harde schijf, maar op korte termijn. Als ik ze dan op lange termijn wil zetten, gebeurt er niks. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat het een bug is. En anders moeten ze me van Proximus maar eens uitleggen wat er juist scheelt aan mijn decoder. Ik ga die niet zomaar omruilen, ten eerste omdat ik die harde schijf gebruik om films op te stockeren en dus geen “upgrade” van decoder wil hebben en ten tweede ik zit niet in een wegwerpmaatschappij. Zolang dat ding werkt, wordt het nog verder gebruikt. We gooien al genoeg weg. Dus Proximus eerst uitleg waarom ik zou moeten omruilen, wat is de reden?

Reputatie 7
Badge +3

Omwille van eerdere problemen die wijzen op de oorzaak bij de decoder zelf en/of de opnames/HDD hierop, zal deze eerst moeten worden omgeruild (zoals in jouw vorige topics reeds besproken waar je wel akkoord was).

Reputatie 7
Badge +3

Ik kan een decoder V5 HDD kopen van iemand. Dan heb ik nog mijn harde schijf. Is dat een oplossing? Ik ging nooit akkoord om mijn huidige V5 HDD te ruilen, precies omdat ik die harde schijf wens te behouden.

Reputatie 7
Badge +3

Je was bijna zo goed als akkoord om deze om te ruilen van zodra alle afleveringen bekeken waren door jouw man :wink:

Je kan uiteraard eens proberen met een andere V5. 

Reputatie 7
Badge +3

Je was bijna zo goed als akkoord om deze om te ruilen van zodra alle afleveringen bekeken waren door jouw man :wink:

Je kan uiteraard eens proberen met een andere V5. 

In die link lees je toch duidelijk dat: Als mijn decoder vervangen kan worden door een andere V5HD met harde schijf dus. 

Op den duur begin ik af te vragen of het niet iets met software versies kan te maken hebben die op de V5 staat en daarvan afhankelijk is of dit al dan niet gebeurt?

Is  de laatste versie  nog altijd 9.10.8.100  of is er nog recentere ondertussen ?

Reputatie 6
Badge +3

Als herhalingen dezelfde code hebben kan het opnamesysteem dit toch als dubbel aanzien en niet opnemen. Ik weet niet of je een HDD zomaar kan zetten in een andere decoder, indien het om een unieke versleuteling van de data gaat die per decoder uniek is. Je kan geluk hebben dat het toch werkt.

Van die sleutel wordt het betwist er zijn er die beweren dat dit alleen zou zijn omdat je de schijf niet zomaar direct zou kunnen gebruiken in een pc bvb maar deze kun je dan wel met software weer leesbaar maken.

van die code werd hier al uitgelegd door iemand van proximus vroeger dat dit onderscheid niet kan gemaakt worden en daarom de herhaling ook opgenomen wordt, maar meer juiste details hoe de vork in de steel steekt heb ik ook verder niet... 

Reputatie 7
Badge +3

Ik heb ook versie 9.10.8.100 .

Vandaag weer 5 afleveringen die herhaald werden op Zes van CSI Los Angeles, niet kunnen zien als je op kijken drukt en waarvan de originele uitzendingen die in de week opgenomen waren, mee gewist werden met de herhalingen. Mijn man was er niet goed van. Moet ik nu die herhalingen laten staan? Dan wordt dat wel een oneindige lijst in mijn opnames, als alles er dubbel staat. :rage: