Beantwoord

Decoder terugzenden

  • 8 oktober 2020
  • 10 reacties
  • 223 Bekeken

  • Practitioner
  • 53 reacties

Beste iedereen

Ik heb vandaag een nieuwe decoder ontvangen en moet uiteraard de oude terugsturen. 

Zelf veronderstel ik dat het dan ook gaat om decoder + afstandsbediening + netstroomkabel, is dit nog steeds correct, of gaat het echt enkel om de decoder? Ik vraag dit omdat er op het papier stond: enkel decoder geen kabels of accessoires, maar vond dit niet overdreven duidelijk (ik meen mij te herinneren dat het vroeger was zoals ik het hierboven vermeld heb?)

Met vriendelijke groeten

icon

Beste antwoord door Martin 8 oktober 2020, 20:18

normaal bij een omruiling moet je enkel de decoder en netadapter terugsturen.

Bekijk origineel

10 reacties

normaal bij een omruiling moet je enkel de decoder en netadapter terugsturen.

Hartelijk welbedankt voor het snelle antwoord Martin! Dit zal ik zo doen!

Afstandsbediening gaat naar containerpark :wink:

Met vriendelijke groeten

@klok  het is toch geen V4 decoder die je moet terugsturen want deze moet je zelfs niet terugsturen,.

Anders moet je gewoon afwachten wat iemand van het proximus forumteam dit even natrekt over welke decoder het gaat want ik kan dit niet natrekken.

Als je geen nieuwe afstandsbediening kreeg moet je de oude niet terugsturen uiteraard. Als je switch naar de android denk ik dan de afstandsbediening wel ook mee terug moet (want die kan je niet meer gebruiken). Goed dat je het vraagt, besef plots dat ik het zelf ook nog allemaal moet terugzenden :)

Als het om een ruildecoder gaat die je gekregen hebt dan zit er normaal gezien geen afstandsbediening bij omdat ze ervan uitgaan dat je reeds een afstandsbediening hebt en je deze dus bijhoudt om de ruildecoder te kunnen bedienen en om die reden moet je die natuurlijk niet terugsturen.

Het is zelfs zo dat er soms een ruil gebeurd naar een nieuwe recentere decoder waardoor de klant dan apart nog eens de afstandsbediening moeten laten ruilen omdat de oude remote niet de zelfde functionaliteit heeft dan de oude remote, als je zelf de beslissing neemt van de remote terug te sturen kan je ook het probleem hebben dat je dan achteraf moet melden dat er bij de ruildecoder geen remote bijzat en je de oude teruggestuurd hebt.

Maar nogmaals, dit kan alleen iemand die van proximus zelf is, uitmaken of die remote moet terug gestuurd worden.

Ok, ik zal dus de afstandsbediening er wél bijsteken want het gaat hem over de switch van een v5 decoder naar een v7 decoder.

Ik zal dus decoder + netadapter + afstandsbediening terugsturen.

Bedankt voor jullie hulp! :grinning:

@klok In dit geval heb je inderdaad de oude toch niet meer nodig, want in een v7 decoder gaan ze wel de remote erbij steken bij een ruil veronderstel ik en niet zoals bij een ruil van oudere versies van decoders waar de afstandsbediening er niet bij zit !

Reputatie 3
Badge

@klok Ja best alles meezenden. Groetjes Luc

Dag iedereen

Ik heb het nog eens voor de zekerheid nagevraagd aan @Charlotte.D en zij heeft mij verduidelijkt dat afstandsbedieningen nooit meegezonden moeten worden. (Is dus laatste keer dat ik ze meegestuurd heb) @Martin was dus volledig correct!

Met vriendelijke groeten

klok

@klok Bedankt voor de feedback 👍

Reageer