Vraag

Decoder en dvd-lezer/recorder aansluiten


Voor het aansluiten van een dvd-lezer/recorder verwijst Proximus naar een algemene link. Vandaar onze vraag: kunnen wij een dvd-lezer/recorder aansluiten op de bbox-3 en hoe doe je dat? Dank u.

17 reacties

Hier op de Proximus site kan je lezen hoe je dit kunt doen:
surf naar =>
http://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_tv_rec_ext/particulieren/support/televisie/uw-digitale-tv/opnemen/een-programma-opnemen-via-uw-dvd-of-videorecorder.html
Wij hebben een Cisco V5 decoder, daar wordt in de link die u opgeeft niets over geschreven, helaas. Vriendelijke groeten.
Dat speelt geen rol, het aansluitingsprincipe blijft het zelfde bv zoals de V4 decoder.
Dag Elsa,
Wij hebben net dezelfde vraag als Marc_0388 die 1 jaar geleden gesteld heeft. Is het mogelijk een dvd-/cd-recorder aan te sluiten op de bbox3, zoals in de handleiding van de bbox vermeld staat? De link die u toen aan Marc_0388 gaf voor specialisten die er meer vanaf weten werkt niet. Vandaar onze hernieuwde vraag: wat is aansluitbaar op die USB-poort van de bbox3? Hartelijk dank.
Reputatie 7
Badge +1
Ik begrijp het probleem niet...je moet de DVD-speler/recorder (of VCR-recorder) toch gewoon doorlussen van de decoder naar de TV met scart bv., dan kan je nog via HDMI rechtstreeks van je decoder kijken ook zonder kwaliteitsvermindering. Het beste neem je de programma's eerst op met je decoder, dan kan je ze nadien overkopiëren naar je DVD-of VCR-recorder, waar je ze dan daarna nog kan bewerken (stukken voor en na en tussenin wissen om schijfruimte te besparen, een titel geven, en zonodig snelkopiêren op een DVD-schijfje (niet met een VCR natuurlijk). Je kunt natuurlijk ook via TV replay werken. Het is uiteraard evident, dat je dat op een dood moment moet doen, want je kunt dat enkel in "real time" doen. Best gebruik je dan de optie (op je recorder) van de startknop om het opnemen manueel van 30 minuten tot (meestal) 3 uur te laten lopen. Het teveel kan je er later wel afsnijden (niet op VCR). Ik start dat meestal voor het slapengaan en bewerk het dan 's anderendaags. De meest recente DVD-recorders hebben ook een HDMI-uitgang, want niet alle TV's hebben tegenwoordig nog een scart-ingang, zodat je de recorder oook met HDMI naar je TV kunt doorlussen.
bk259554,

Je kan bijvoorbeeld een usb harde schijf of usb stick erop aansluiten
die je kan aanspreken in je explorer als volgt: \\192.168.1.1\Disk_a1
Reputatie 7
Badge +1
bk259554,

Je kan bijvoorbeeld een usb harde schijf of usb stick erop aansluiten
op je decoder? ik dacht dat die USB-poort enkel diende om een batterij op te laden? Dat kan vlgs. mij enkel met een Smart TV en dan van de ingebouwde tuner, die dan op de kabel of op een satellietchotel aangesloten is. Ik kan dat idd ook doen van de kabel (Telenet). Niet echter van Proximus.
nee Sinjoor, was het antwoord op de volgende vraag van bk259554 :
Vandaar onze hernieuwde vraag: wat is aansluitbaar op die USB-poort van de bbox3?
Reputatie 7
Badge +1
Ok, even niet mee...ik heb nog niet geprobeerd een externe HDD of USB-stick op de b-box3 aan te sluiten. Kan je er ook een printer met USB op aansluiten? Ik weet niet of dat nuttig is, tenzij je een soort netwerkprinter wilt, wat ook gewoon via Wifi kan.
.
met een printer heb ik nog niet geprobeerd maar met een usb stick werkt het wel bij mij.
Proximus decoder v5 mini aangesloten via mini din 9 pin tulp kabel (aangekocht op internet) op dvd recorder via scart en dvd recorder aangesloten op tv. Nu krijg ik alleen geluid en geen beeld? Ik heb ook al geprobeerd om de decoder rechtstreeks aan te sluit via scart naar mijn tv maar daar krijg ik hetzelfde resultaat. Zou het kunnen liggen aan de mini din kabel of doe ik iets verkeerd?
Kontroleer al eens of je kabeltje "mini din scart naar tulp stekkers" in orde is, door zo de decoder met de AV ingang van je TV te verbinden en dan zien of je daar klank en beeld hebt als je op je tv deze AV ingang kiest. (dus je tv met decoder even niet verbinden via HDMI)
Kontroleer al eens of je kabeltje "mini din scart naar tulp stekkers" in orde is, door zo de decoder met de AV ingang van je TV te verbinden en dan zien of je daar klank en beeld hebt als je op je tv deze AV ingang kiest. (dus je tv met decoder even niet verbinden via HDMI)

Ik had de decoder al rechtstreeks via de mini din -> tulp verbonden met mijn scart van tv en krijg ook alleen maar geluid en geen beeld. Dus zal het wel aan dat kabeltje liggen dan? of toch alleen aan de gele video tulp want het geluid krijg ik wel maar ik krijg een te zwak signaal naar beeld. Zwart scherm en als je goed ziet kan je nog ondertitels onderscheiden. Het tussenstuk (male tulp) werkt wel op andere apparaten dus...
Als dat overgangskabeltje scart-mini-din-TO-Tulp wel video uitgeeft als je deze aan andere apparaten verbindt dan zal het kabeltje wel in orde zijn. Je zou toch voor alle zekerheid eens je v5-c decoder even kunnen heropstarten via het aan/uit schakelaartje achteraan om te zien of je dan wel beeld krijgt via de gele tulp. Ik kan het zelf niet proberen want ik heb alleen het Proximus gratis mini-din-scart-TO-tulp overgangskabeltje met alleen de audio tulp stekkers dus zonder gele tulp stekker.
Allemaal al geprobeerd, buiten de mini din te testen op ander apparaat omdat ik dit juist heb gekocht voor dit apparaat. Ik heb verder geen apparaten dat din ondersteun. Ik ben via andere topics bij een uitleg van Elsa gekomen en die sprak over die mini din tulp en een andere gebruiker sinjoor 76 die sprak in deze topic over doorlussen naar dvd recorder en tv, maar ik krijg zelfs het beeld van decoder naar tv via scart niet in orde.
Scartkabel was dus stuk. Nieuwe gehaald bij proximus punt en werkt nu perfect.
bedankt voor de feedback

Reageer