Proximus combineert vaste en mobiel 4G netwerk voor sneller internet


Toon eerste bericht

27 Reacties

Reputatie 4
Badge
Ben op dit moment wat aan het experimenteren, heb nu met beste opstelling MAX ca. 25Mbps down / 10Mbps up gehaald en daar op dit moment tevreden mee.
Kunnen DL aan 3Mb/sec of aan 700kb/sec is toch een groot verschil, om over die upload nog maar te zwijgen!! (x20)

Jullie uitleg over TCP en UDP zal wel kloppen denk ik, dat is het grote probleem bij het splitsen van die link.
Elsa, focus je niet te veel op de modem, ik bedoel waarschijnlijk een bbox3 v2, met 5Ghz netwerk, zo'n zwarte UFO schijf.. 😛

Maak jullie niet ongerust, ik zit niet continu de volle 100% bandbreedte te benutten maar ik moet nu eenmaal wel testen he, hoe zou je zelf zijn? En ik gebruik test downloadfiles van 1Gb.. 😃.. Komt aan 5,8Mbps binnen via (a)DSL en aan ca. 19Mbps via 3G/4G..
Vervelend wel dat je niet in die 4G modem kan, iemand enig idee hoe dat moet lukken?? Het is zo dat de WAN poort van mijn bbox3 v2 verbonden is met één van de LAN (niet WAN) poorten op de SAGEM LTE modem..
Bovendien vreemde statusled toestanden aan Ethernet-poort van de SAGEM-LTE: de linkerled (als je op de poort kijkt) pinkt onregelmatig AMBER, de rechterled is UIT...
@ TimWitt, Als je nog eens wat tijd vindt kan je eens kijken als je inlogt op de bbox3 http://192.168.1.1 wat voor firmware versie er nu opstaat.

Het is wel logisch dat de lAN poort van de LTE modem verbonden is met WAN poort van de bb3, want normaal is die ingang voorzien voor een glasvezel modem aan te sluiten en nu is dit ipv de glasvezelmodem een LTE modem.
De LTE modem zijn Wan kant is de kant waar het 3G/4G signaal binnen komt en zijn uitgang LAN gaat dan naar WAN ingang van de BB3

Je upload is al hoger dan iemand die een MAXI pack heeft waar dit normaal gecapt wordt op 8 Mbps UP

Reageer