Vraag

WIFI en 4G

  • 13 January 2020
  • 2 reacties
  • 233 Bekeken

als ik op mijn smartphone wifi en mobile gegevens (4G) beide laat aanstaan schakelt hij dan automatisch over op wifi als er wifi bereik is of moet ik telkens mobile gegevens uitschakelen als er wifi is en terug inschakelen als er geen wifi bereik is?


2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Als wifi aanstaat, dan gaat je smartphone automatisch proberen verbinding te maken met wifi’s die niet beveiligd zijn. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat dit wel kan zorgen voor een onderbreking in het internet op dat moment.

Reputatie 6
Badge +3

Het hangt af wat volgens de smartphone de meest stabiele internetverbinding bied, wanneer het draadloos signaal zwak is wordt er overgeschakeld naar mobiele data en vice versa. Het is enkel wanneer je de optie automatisch verbinding maken met openbare netwerken dat jouw smartphone dit gaat proberen, anders is het enkel met al gekende draadloze netwerken. Zie hier: https://support.google.com/nexus/answer/6327199?hl=nl enkel bij Apple Iphones is het geval dat er automatisch verbinding gemaakt wordt via openbare draadloze verbindingen: https://support.apple.com/nl-be/HT202831

Reageer