Vraag

error 5 decoder


Nieuwe decoder ontvangen, reeds derde, maar nog altijd zelfde probleem: error 5. Ik  vrees ervoor als ik de technische dienst opbel dat ze me terug een nieuwe decoder opsturen. Zoek een echte oplossing na drie weken. 


32 reacties

Reputatie 5
Badge +1

Ik zou eerst de modem herstarten en dan de decoder. En morgen naar de mis gaan.

Toestellen herstarten/resetten:
Eigenlijk is de beste en volledigste methode hiervoor als volgt:
(zeker als eerst het gewoon heropstarten van de toestellen > klik hier, niet echt iets oplost):

  • decoder stroomloos zetten en eigenlijk nog best door de netstekker van zijn stroomadapter even uit te trekken.
  • bbox resetten zo een 20 tal seconden het verzonken resetknopje achteraan ingedrukt houden tot de lampjes vooraan uitdoven,
    behalve de power led, en dan lossen.
  • nu wachten tot de bbox zijn VDSL lampje continu blijft oplichten en je terug kunt surfen.
  • De decoder terug onder spanning zetten 
  • Tenslotte indien voorgaande nog geen oplossing gaf,
    de decoder resetten > hoe het moet > klik hier

Als je dit uitgevoerd hebt en het werkt niet dan ga toch moeten hulp krijgen van proximus 

je kunt wachten tot maandag als ze hier terug komen op het forum of anders belle naar 0800 22 800 

ze kunnen ook een technieker sturen of je kunt er desnods één zelf aanvragen als het probleem niet opgelost geraakt via deze weg >

http://proximus.be/happyhouse 

waar je het aanvraag formulier vindt > klik hier

 

Reputatie 6
Badge +2

Error 5 duid meer op een communicatieprobleem tussen de decoder en de bbox3 modem. Het resetten van de toestellen zou moeten werken zoals Martin reeds had voorgesteld. Ook tijdelijk eens de decoder bedraad proberen te verbinden of de utp netwerkkabel vervangen.

Bedankt voor de info. Maar heb alles al geprobeerd. 

Reputatie 6
Badge +2

Maak je enkel maar gebruik van Proximus apparatuur om je decoder te verbinden met de bbox3 modem/router? Heb je nog een router aangesloten op de bbox3 modem/router? De technische dienst moet kunnen zeggen of ze jouw decoder aangesloten kunnen zien op je bbox3.  Normaal gezien kunnen ze jouw decoder activeren op jouw lijn wanneer je het MAC adres meedeelt dat vind je terug op een sticker aan de onderkant van de decoder.

Is een bbox2 modem.  Alles met Proximus apparatuur. 

je had die error al van vroeger voor dat je de nieuwe decoder gekregen hebt, dus zullen ze waarschijnlijk de modem dan ook wel vervangen , of anders zit het verderop richting proximus..

 

Reputatie 6
Badge +2

Bedankt voor de info.Dan verdenk ik toch de bbox2. Een reset van de bbox2 is alles wat je nog zou kunnen proberen: https://www.scarlet.be/help/faq/617/59/Reset-van-de-B-Box2-modem#:~:text=Voor%20de%20B%2DBox%202,er%20een%20reset%20werd%20uitgevoerd. Lukt dit niet dan moet je Proximus contacteren voor een bbox3 te bekomen.

dat kan bijna niet anders zijn dan de bbox2 en vind het raar dat ze die niet vervangen hebben voor een bbox3, want had het voorgesteld.

Reputatie 6
Badge +2

Dat is eigenlijk onlogisch dat Proximus niet heet nagekeken dat de TS nog over bbox2 beschikt. Dat had al gebeurd moeten worden na de 1 omwisseling van de decoder.

had ik ook voorgesteld maar ja mss hebben ze in stappen willen werken eerst decoder en dan bbox, enfin het zal nu wel in orde komen zeker :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +2

Er zijn zoals ik begrepen heb al 2 keer een nieuwe decoder verstuurd als vervanging. Vandaar mijn opmerking. Het zal inderdaad wel in orde komen, maar wel heel vervelend voor de TS. Maar dat ze in stappen werken begrijp ik ook.

Zeker als je naar de helpdesk belt met verschillende operatoren (met buitenhuis call centers waar je ook terecht komt) , maar hier op het forum valt dit zeker heel goed mee over het algemeen wordt dit hier op een vlotte en correctere manier onderzocht en afgewerkt.

Reputatie 6
Badge +2

Ik had het inderdaad over de callcentra en niet over de medewerkers hier. Het is pas van de 2de lijn dat er echte specialisten van Proximus gecontacteerd worden, de rest zijn gewoon draaiboeken die zij volgen.

Je komt natuurlijk niet altijd bij iemand terecht van een extern callcenter , maar dat kun je niet op voorhand weten. 

Reputatie 6
Badge +2

Daarin heb je volkomen gelijk in. Het is absoluut geen gemakkelijke job werken in callcenter en kwade klanten te woord staan.

Gelukkige krijgen ze daavoor ook nog wat opleiding om kwade klanten aan te pakken, dat hoop ik toch :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +2

Eindgebruikers zij niet altijd even vriendelijk ik spreek uit ervaring, ik werk op de 3de lijn dat is iets minder erg. Maar de verwensing die je krijgt via telefoon,mail zijn niet mis. Je moet altijd klantvriendelijk blijven.

Ja deze opleiding zullen ze ook wel krijgen maar de ene dag lukt dit beter dan de andere dag, laat het ons zo zeggen :wink:

Reputatie 5
Badge +1

Moesten er veel minder problemen allerhande zijn dan zouden er ook minder kwade klanten zijn. 
En het gaat over van alles hé. Onderbrekingen internet en tv, afspraken worden niet gerespecteerd, verkeerde facturen, dubieuze samenwerking met sommige firma.s , software die niet goed werkt, enz enz

In een callcenter werken is niet plezant, ik bel al lang niet meer, ook omdat ik al weet wat ze gaan antwoorden. En als het wat moeilijker is weten ze het ook niet, maar probeer dan maar eens iemand anders te vragen aan de lijn die het wel kent. 

En als het wat moeilijker is weten ze het ook niet, maar probeer dan maar eens iemand anders te vragen aan de lijn die het wel kent. 

In principe is het dan ook de bedoeling dat eerste lijn het doorgeeft hogerop en dan zouden ze nadat ze van daaruit een antwoord/oplossing gekregen hebben, je terug hiervoor moeten contacteren , dit is wat hier op het forum ook af ent toe gebeurd en ze melden van zodra we feedback krijgen……..

Reputatie 5
Badge +1

Toen ik ooit eens vroeg om iemand door te geven die het wist zei de persoon aan de lijn dat hij dat niet mocht. En ik heb wel wat aangedrongen, en redelijk luid gepraat na een tijdje. Maar het mag niet mijnheer…… Bedoelingen?

Een computer belt wel terug om te vragen hoe content ik was.

 

Reputatie 7
Badge +4

@ Proximus 

Blijft de vraag of het probleem van de auteur ondertussen door Proximus is verholpen?

Indien er tussen Bbox2 en decoder niets anders zit dan een utp-kabel, de decoder reeds meermaals vervangen is, er reeds met een ander kabel geprobeerd werd een oplossing te vinden lijkt het mij opportuun de totaal verouderde Bbox2 te vervangen (en eventueel een technieker ter platse te sturen)

Dat is ook het enigste logische dat ze kunnen doen

je had die error al van vroeger voor dat je de nieuwe decoder gekregen hebt, dus zullen ze waarschijnlijk de modem dan ook wel vervangen , of anders zit het verderop richting proximus..

 

Reputatie 7
Badge +4

hi @Obia  is dit ondertussen voor je in orde gekomen ?
zo nee kan je dan even je klantennr of lijnnr van je vaste producten toevoegen aan je profile dan bekijken wij het hier voor je na

mvg jonathan

Reageer