telewerk onmogelijk dankzij Proximus

  • 25 October 2020
  • 3 reacties
  • 168 Bekeken

Al 15 jaar is ons internetsnelheid hetzelfde tot slechter dezer jaren. Is de technologie stilgevallen? Dankzij de stilgevallen technologie kunnen wij ook niet aan teleworking doen, laat staan Belgacom TV kiezen. Na een check blijkt weeral dat de upload rond de 0,7 MBPS is. Leuk als je mails met bijlages moet versturen, laat staan videomeetings met familie daar werk niet thuis kan. Als de prijs nog zou stagneren of dalen….

 

 

Misschien komt via dit kanaal ons ontevreden bij de juiste persoon, want de gegarandeerde snelheid up or down halen we ook nooit.

Mvg

Snowke


3 reacties

Reputatie 7
Badge +4

 

Proximus medewerkers komen pas maandag terug op dit publieke forum

Wat is de gagarandeerde minimale snelheid op uw adres (als nieuwe klant)?

https://www.proximus.be/nl/id_cr_intspeedt/particulieren/internetabonnementen-voor-iedereen/kies-jouw-optie/speedtest-internet-connectie.html#/input

Uw speedtest resultaat lijkt te wijzen op een vdsl2-aansluiting op grote afstand (+/- 1.5 km?) van straatkast of telefooncentrale

Indien u over een Bbox type Sagem beschikt kan de Sagemtool u - via PC/laptop Windows als user met userpaswoord voorhanden op een sticker op uw Bbox - een overzicht geven van de toestand van uw lijn

https://www.proximuscloud.be/web/app/share/view/84LSiVO432?shareUid=773d6e421e234c8d802fa0289a808066

bv.

https://nl.forum.proximus.be/internet-10/snelheid-internet-49989

 

Concreet is met een snelheid van +/- 12 Mbps Proximus HDTV mogelijk bv.

  • 0,5 megabit per seconde - Vereiste snelheid van breedbandverbinding

  • 1,5 megabit per seconde - Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding

  • 3,0 megabit per seconde - Aanbevolen voor SD-kwaliteit

  • 5,0 megabit per seconde - Aanbevolen voor HD-kwaliteit

  • 25 megabit per seconde - Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit

Toegegeven een upload van 0.7 Mbps is niet of minder geschikt voor videoconferenties e.d.

Proximus medewerkers moeten u echter wel informatie kunnen geven over eventueel geplande aanpassingen in het netwerk op uw locatie binnen een termijn van +/- 6 maand

Eventueel kunt u indien mogelijk uiteraard uitkijken naar ander oplossingen

kan Proximus u een oplossing type xdsl&4G “Tessares” aanbieden

is een mogelijk alternatief voor u Proximus Mobilus Unlimited 5G (op 4G met een 4G router)

wat kan u de competitie bieden: teledistributie, Orange Flybox 4G, (Telenet)Tadaam 4G

Reputatie 7
Badge +4

@Snowke29  Je woont inderdaad vrij ver van het aansluitpunt zoals hierboven al werd aangehaald waardoor je lijn op 12Mbps download en 1 Mbps upload aangesloten is. We hebben een monitoringssysteem dat constant bekijkt of die snelheid iets verhoogd kan worden, of terug verlaagd moet worden. Hierdoor is je snelheid op dit ogenblik iets verhoogd naar 14Mbps. Met deze snelheid zou je toch een stabiele verbinding moeten hebben en zou het toch wel moeten lukken om thuis te werken. Het klopt inderdaad wel dat de uploadsnelheid ervoor kan zorgen dat grote bestanden iets trager verstuurd worden.

Het is ook mogelijk om 2 TV’s aan te sluiten. Het is dan wel zo dat de decoders als ze spelen snelheid gebruiken van je internetverbinding. 

 

Reputatie 6
Badge +2

Al 15 jaar is ons internetsnelheid hetzelfde tot slechter dezer jaren. Is de technologie stilgevallen? Dankzij de stilgevallen technologie kunnen wij ook niet aan teleworking doen, laat staan Belgacom TV kiezen.

 

Begrijp ik hiermee dat je zo gebonden bent aan Proximus dat je geen alternatief hebt?

Als ik zo ver van het aansluitpunt zou wonen, dat je amper internet hebt, laat staan televisie, dan had ik al lang overwogen om over te stappen naar een kabelprovider?

Of … wat wil je bereiken met deze post?

Reageer