Vraag

Spam of waar?

  • 8 januari 2019
  • 2 reacties
  • 152 Bekeken

Wanneer dit bericht voor u niet goed leesbaar is, bekijk hier de online versie in uw browser.
Verzonden naar: ***@skynet.be


Goedendag, wij sturen u vandaag deze email omdat u staat ingeschreven voor onze database.
Wij versturen u maximaal 3 keer per maand een email met onze laatste acties.

Wanneer u geen verdere emails meer wenst te ontvangen, klik dan hier.

Is deze email storend? Meld dit hier.


Schaatsen: NK afstanden 2018-2019, live op tv en livestream
Schaatsen: NK afstanden 2018-2019, live op tv en livestream
Op vrijdag 28 december 2018 begint het NK afstanden (schaatsen). De slotdag van dit Nederlands kampioenschap is zondag 30 december. Het NK schaatsen per afstand wordt gehouden in IJsstadion Thialf te Heerenveen. Men kan dit NK afstanden live op tv bekijken. Daarnaast wordt dit NK schaatsen ook online via een livestream uitgezonden.
Historie: NK afstanden
Eerste editie: 1987
Het NK afstanden bestaat sinds 1987. Die eerste editie was anders van opzet dan latere edities. Het NK schaatsen werd dat jaar verdeeld over twee locaties. Een deel van de afstanden werd in 1987 in Den Haag verreden op De Uithof. Dat gold voor de 500 en 1000 meter van de heren en dames, de 3 kilometer van de dames en de 5 kilometer van de heren.

De overige afstanden werden op de Vechtsebanen te Utrecht verreden: de 1500 meter voor heren en dames, de 5 kilometer voor dames en de 10 kilometer voor heren. Met ingang van de tweede editie werd deze opzet echter gewijzigd. Sindsdien is het een toernooi dat elk jaar op één locatie wordt houden.

Imago
Het NK afstanden is vooral van belang omdat het vaak als een kwalificatietoernooi geldt voor grote internationale toernooien. Zo zijn er vaak tickets te verdienen voor wereldbekerwedstrijden en allround-toernooien. In Olympische jaren geldt het ook vaak als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Bij het NK afstanden dat in december 2018 wordt gehouden, zijn tickets te verdienen voor het WK afstanden 2019 en het EK schaatsen 2019 (allround en sprint).

Erelijst
Bij de heren is Sven Kramer veruit de succesvolste schaatser uit de geschiedenis van het NK afstanden. Hij won bij zijn deelnames in de periode 2005-2017 in totaal 20 gouden medailles, vier zilveren en vijf bronzen. De nummer twee is Gerard van Velde, die twaalf keer goud, drie keer zilver en vier keer brons won.

Bij de dames is Ireen Wüst veruit de succesvolste schaatsster uit de historie van het NK afstanden. Zij won bij haar deelnames in de periode 2004-2017 in totaal 16 gouden medailles, 10 zilveren en zeven bronzen. Op nummer twee staat Christine Aaftink met 12 keer goud, vier keer zilver en drie keer brons.

Locatie: Thialf te Heerenveen
Het NK afstanden wordt in december 2018 gehouden in IJsstadion Thialf te Heerenveen. Dit is het bekendste stadion van de schaatswereld. De schaatsbaan van Heerenveen lag oorspronkelijk aan de noordkant van deze plaats. De baan werd vernoemd naar de Heerenveense ijsvereniging Thialf, die in 1855 was opgericht. Sinds de jaren negentig van de 19e eeuw werden er op die natuurijsbaan van schaatsvereniging Thialf prestigieuze schaatstoernooien gehouden.

Vervolgens kwam er in 1967 een aan de zuidkant van Heerenveen een kunstijsbaan, die men de oude naam Thialf gaf. Dit was nog een onoverdekte baan. In 1986 werd Thialf een overdekte schaatsbaan. Het was pas de tweede 400-meter schaatsbaan ter wereld die overdekt was. Thialf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een beroemde schaatstempel ter wereld, waar talloze grote schaatsevenementen zijn gehouden, zoals NK's, EK's en WK's.

Vernoeming: Thialfi
De ijsvereniging Thialf en de gelijknamige schaatsbaan zijn vernoemd naar Thialfi. Dit is een personage uit de Noordse mythologie. Deze Thialfi was een helper van de dondergod Thor. Thialfi stond bekend als een 'snelle waaghals'.

Grote toernooien in Heerenveen in seizoen 2018-2019
In de winter van 2018-2019 worden er in Thialf weer diverse grote toernooien gehouden. Behalve het NK afstanden zijn dat ook het NK schaatsen allround en sprint (26 en 27 januari) en het WK sprint (23 en 24 februari).

NK afstanden 2019 of 2018?
Het eerste NK afstanden werd in januari 1987 georganiseerd en heette logischerwijs het 'NK afstanden 1987'. Later is men met dit NK schaatsen op de kalender gaan schuiven en werd het onder meer in oktober, of november, of december georganiseerd. Qua naamgeving (en dus qua jaartal) bleef men echter elk jaar 'doornummeren'. Als voorbeeld: het NK afstanden dat begin november 2002 werd georganiseerd, heette officieel het NK afstanden 2003. Volgens de schaatsbond was dat in theorie erg logisch. In de praktijk vonden veel sportfans die werkwijze niet erg logisch.

De schaatsbond KNSB heeft in theorie officieel sindsdien aan die nummering vastgehouden. In officiële documenten heet het NK afstanden van december 2018 daarom ook het NK 2019. In de praktijk noemt men het echter vaak het 'NK afstanden van het seizoen 2018-2019', of het 'NK afstanden 2018-2019', omdat dit qua communicatie duidelijker is voor het publiek.

Programma NK afstanden 2018-2019
Hoe ziet het programma van het NK afstanden eruit? Hieronder vindt u het schema van de wedstrijden. Op de vrijdag worden de wedstrijden 's avonds verreden. Op zaterdag en zondag vinden de wedstrijden 's middags plaats. In dit schema is bij elke wedstrijd de naam van de winnaar geplaatst.

Programma vrijdag 28 december 2018, vanaf 18u20:
500 meter heren: Ronald Mulder
1500 meter dames: Ireen Wüst
5000 meter heren: Patrick Roest

Programma zaterdag 29 december 2018, vanaf 15u00:
500 meter dames: Janine Smit
1500 meter heren: Kjeld Nuis
3000 meter dames: Antoinette de Jong

Programma zondag 30 december 2018, vanaf 13u15:
5000 meter dames: Esmee Visser
10.000 meter heren: Jorrit Bergsma
1000 meter dames: Ireen Wüst
1000 meter heren: Kjeld Nuis
Mass start dames: Irene Schouten
Mass start heren: Douwe de Vries

Tickets
Toegangskaarten voor het NK afstanden zijn op diverse manieren te verkrijgen. Men kan deze tickets onder meer bestellen bij Primerawinkels, op de site Schaatsen.nl en bij de kassa van IJsstadion Thialf. De goedkoopste kaarten zijn de tickets voor de staantribunes aan de noord- en zuidzijde. Die kosten 15 euro per stuk. Daarnaast kan men kiezen voor zitkaarten voor de westzijde (27,50 euro) of zitkaarten voor de oostzijde (42,50).

Live op tv: NK afstanden (schaatsen)
Live op vrijdag 28 december
De Nederlandse kampioenschappen schaatsen per afstand worden in 2018 weer live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. Op vrijdag 28 december begint de live tv-uitzending rond 18u15 op Nederland 1 (NPO1). Het eerste deel van de live-uitzending duurt tot circa 20u00. Hierin worden de 500 meter voor heren en 1500 meter voor dames live uitgezonden. Het tweede deel van de live tv-uitzending begint om 20u30 op Nederland 3 (NPO3). Daarin wordt de 5 kilometer voor de heren live uitgezonden.

Live op zaterdag 29 december
Op zaterdag 29 december wordt de tweede dag van het NK schaatsen per afstand eveneens live uitgezonden op Nederland 1. Die live-uitzending op de zaterdag begint om 14u45.

Live op zondag 30 december
Op zondag 30 december is dit NK schaatsen het hoofdbestanddeel van de zondagmiddaguitzending van NOS Studio Sport, die om 13u10 begint op de zender Nederland 1. Tijdens die zondagmiddaguitzending is er tussendoor echter ook live aandacht voor diverse andere sporten.

Schaatsen live op tv
De NOS zendt in het seizoen 2018-2019 weer de meeste grote schaatsevenementen live op tv en online per livestream uit. Het eerstvolgende toernooi dat de NOS live uitzendt is het EK schaatsen 2019 (11 t/m 13 januari). Daarna volgen op 23 en 24 januari live-uitzendingen op tv en per livestream van het NK sprint en het NK allround 2019.

Livestream NK afstanden
Het NK schaatsen per afstand wordt in december 2018 ook online per livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kan men op het internet via bijvoorbeeld een smartphone of computer live naar dit NK schaatsen kijken. De officiële livestream van dit NK schaatsen wordt geproduceerd door NOS Studio Sport. Deze livestream is elke dag te vinden op de website van de NOS. Ook kan men de livestream van het NK afstanden volgen via de NOS-app. De livestream bij dit NK schaatsen is geheel gratis. Hoe ziet het uitzendschema van deze livestream eruit? Op vrijdag 28 december begint de livestream van het NK afstanden om circa 18u15. Op zaterdag 29 december begint de gratis livestream bij dit evenement om circa 14u15. Op zondag 30 december kan men dit NK schaatsen per livestream volgen vanaf circa 13u10. De gratis livestream van de NOS is geo-restricted. Dat houdt in dat men zo'n livestream van het schaatsen bij de NOS officieel alleen in Nederland mag bekijken.

Livestream alternatief: Ziggo Go
Men kan ook per livestream naar het NK afstanden kijken via de Ziggo Go App. Via hun livestream kan men de live tv-uitzendingen zien van het NK afstanden op 28, 29 en 30 december 2018.

Wat is de Ziggo Go App? De Ziggo Go App is een applicatie waarmee men per livestream naar televisie kan kijken. (In het verleden droeg deze livestream-app de Horizon Go App.) Met de Ziggo Go App kan men alle zenders van het tv-pakket ook online via een livestream zien op bijvoorbeeld een laptop, smartphone, tablet of andere computer. Zo kan men op 28, 29 en 30 december dus ook per livestream kijken naar de zenders waarop dit NK afstanden wordt uitgezonden. Zo'n livestream van Ziggo Go is in alle landen van de EU te bekijken. Zo kunnen dus ook Nederlanders die zich tijdens de kerstvakantie in een ander EU-land bevinden, via deze app alsnog dit NK schaatsen per livestream bekijken.

Wanneer men via de livestream van de Ziggo Go App kijkt, dan beginnen de live-uitzendingen logischerwijs op dezelfde momenten als de live tv-uitzendingen. Op vrijdag 28 december is het dus live te bekijken vanaf 18u15, op zaterdag is de livestream op de Go App dus vanaf 14u45 te zien en op zondag kan men 's middags van live schaatsen genieten als onderdeel van de reguliere zondagmiddaguitzending van Studio Sport.

Lees verder
Tv kijken op het internet via een livestream
Ziggo Go: online tv-kijken
EK schaatsen 2019 - live op tv en livestream
WK allround schaatsen 2019, live op tv en livestream
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2018-2019
© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
NK Afstanden 2019 schaatsen: programma en live op tvNK Afstanden 2019 schaatsen: programma en live op tv
Vrijdag 28 december tot en met zondag 30 december 2018 staat het NK Afstanden schaatsen 2019 op het schaatsprogramma. Vo…
Schaatsen: WK afstanden 2019, live op tv en livestreamSchaatsen: WK afstanden 2019, live op tv en livestream
De wereldkampioenschappen schaatsen per afstand worden in 2019 gehouden in de Duitse stad Inzell. De openingsdag van dat…
NK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamNK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestream
Op zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019 wordt het NK schaatsen gehouden. Bij dit evenement staan zowel de Neder…
Schaatsen live op tv, programma 2017 - 2018Schaatsen live op tv, programma 2017 - 2018
Schaatsen is een favoriete sport in Nederland. Dit blijkt onder meer uit de hoge kijkcijfers die jaarlijks tijdens grote…
NK afstanden schaatsen 2016: programma, uitslag, live op tvNK afstanden schaatsen 2016: programma, uitslag, live op tv
Van zondag 27 december 2015 tot en met dinsdag 29 december 2015 wordt in het Thialf stadion te Heerenveen het NK afstand…

2 reacties

De vraag is mss eerder wie ontvangt tegenwoordig geen spam/reclame mails, de vraag is eerder hoe gaan we van zo'n brol, (waar we zelf niet om gevraagd hebben), ooit eens van af geraken! zelf al kun je ze blokkeren dan komen er toch weer andere opduiken, echt een straatje zonder einde...
Reputatie 7
Badge +4
Frank, die mail hoef je niet per se volledig op het forum te kopiëren - voor meer info over spam kan je even deze link bekijken. Om na te gaan of iets spam is kijk je best naar het adres van de verzender, en de links die in de mail vermeld staan (nooit op klikken bij twijfel, gewoon met je muis over "hoveren" en kijken welke URL je te zien krijgt, dat zegt dikwijls al veel).

Reageer