Vraag

Slechts 100Mb/s

  • 5 March 2018
  • 6 reacties
  • 1488 Bekeken

Mijn probleem zit hem bij de internetverbinding via de kabel. Mijn huis is bekabeld met Cat5e dus daar zou ik 1 gigabit internet moeten hebben. Ik heb daar 2 Tp links op aangesloten Die ook 1 gigabit aankunnen. Na alles te bekijken blijkt dat mijn internet uit de kabel (rechtstreeks van de modem) slechts 100Mb/s is. Het is een bbox3 Is er een nieuwer model? of iemand die weet waarom ik slechts deze capaciteit verkijg? modem is een jaar geleden vervangen lijkt mij niet ZO lang geleden.

Alvast bedankt

6 reacties

Je netwerkkaart van je laptop/pc waarmee je eventueel de meting doet tussen apparaten die op je lokaal lan netwerk aangesloten zijn, is dit ook een gigabit of ingesteld op gig ....
Reputatie 7
Badge +4
? 100 Mbps op de modem zelf .... ok het is maandag maar dat lijkt mij toch niet zo slecht op een Px telefoonlijn (type vdsl2) ; mis ik iets?
http://pxs.speedtestcustom.com/
https://www.proximus.be/nl/id_cr_intspeedt/particulieren/producten/r-orphans/internetabonnementen/speedtest-internet-connectie.html#/input
heb daar eerlijk vrij weinig ervaring mee heeft u een link of kan u mij dit uitleggen?

@M_016 Ik weet er allemaal de basis van maar iemand zei mij dat 100Mbps niet het beste is wat ik uit mijn internet kan halen. Hebben regelmatig internetproblemen en vak ook traag internet. Vraag mij dan af waaraan het wel ligt?
Reputatie 7
Badge +4
Bv. sluit uw PC rechtstreeks via kabel aan op uw Px modem en:
a) kijk Gebruik de 1ste link om na te gaan welke snelheid u hebt
b) kijk via de 2e link na welke de theroretisch mogelijke snelheid is op uw adres (max. snelheid, normale snelheid en min. gegarandeerde snelheid)
c) kijk uw contract na (internet maxi , internet start, ...)

& en kijk bv. op onderstaande welke de theoretische snelheid is op uw adres via de teledistributie
https://shop.telenet.be/shop/nl/speed
komt er dus op neer (na controle) dat mijn internetsnelheid 100Mbps max is in abo.. zal hier dus moeten verderkijken. Alvast bedankt!
Je internetsnelheid wordt bepaalt door de synchronisatiesnelheid van de bbox maar de lokale lan netwerksnelheid wordt bepaalt door de apparatuur die er aan hangt.
BV de lan poorten van de bbox3 > gigabit
Hebben regelmatig internetproblemen en vaak ook traag internet

heb je dit op wifi-2.4 (wat niet zo verwonderlijk is, kan door naburige wifi gestoord worden) en heb je dit ook als je verbonden bent met ethernetkabel aan de bbox3

Reageer