proximus free wifi beperkt?

  • 8 February 2020
  • 11 reacties
  • 1066 Bekeken

elke week gaat mijn dochter schaatsen en daar werk ik 1-2uur via mijn gsm op smart wifi van proximus. echter deze week staat er proximus free wifi.

als ik daar op connecteer, moet ik mijn gsm nr ingeven en krijg ik 30min gratis internet en daarna is het gedaan. via 4G dan online gaan zoeken en gevonden dat je GEEN proximus wifi kan gebruiken op een gsm met een sim kaart dat niet van proximus is.

WAT IS DAT VOOR ZEVER!!!. ik heb thuis een pack met internet, telefoon en wifi, proximus hot spot staat er ook op geactiveerd maar omdat mijn gsm bij orange zit mag ik dus GEEN gebruik maken van de hotspots?
In de zomer zit ik in ons appartement en daar gebruik ik uitsluitend hotspot. dat zal nu ook afgelopen zijn dus en mag ik ofwel 4G gaan betalen of een internet lijn aanleggen voor die 2maand.
ik begin het stilletjes aan beu te worden bij proximus, altijd met hun beperkingen die extra worden opgelegd en het  word altijd slechter en slechter.
vroeger ging TV overal een beetje, daarna veel ellende en sinds het pickx is geworden zegt mijn tablet ALTIJD dat ik niet verbonden ben met het internet (terwijl ik wel kan surfen en tv kan kijken via stievie)

 

blijkbaar zijn klanten met een vaste connectie thuis, maar andere gsm kaart blijkbaar niet goed genoeg mùeer voor proximus.
wil nu net lukken dat ik deze week als zelfstandige ben gestart en ging net upgraden van pack. misschien toch overwegen om mijn aansluiting bij een andere provider te gaan doen


11 reacties

ik heb nochtans een smartphone zonder simkaart van Proximus en daarmee kan ik zonder probleem op de hotspots van Proximus, namelijk “Proximus Public Wifi”

Reputatie 6
Badge +3

Normaal gezien wanneer je de Proximus app installeert en het volgende doet zou het moeten werken: https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_hot_connect/particulieren/support/internet/internet-onderweg/surfen-op-een-hotspot/hoe-surfen-op-een-hotspot.html en hier: https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_hot_pwd/particulieren/support/internet/internet-onderweg/surfen-op-een-hotspot/wachtwoord-van-hotspots.html @Martin : Op hun website staat dat Proximus Public Wi-Fi niet werkt op een SIM kaart van een andere provider. Eigenlijk is dat geen voorwaarde je moet over een geldig internet abonnement beschikken en een account aanmaken voor Public Wi-fi.

Maar mijn account public wifi was al aangemaakt en heb toch  heb ik zelf moeten de instellingen doen op mijn smartphone want via myprox app doet die de instellingen zelf maar ik installeer deze app niet op mijn smartphone waar geen prox simkaart insteekt.

Op de andere smartphone vroeg myprox app om public wifi te activeren en na bevestiging werden de instellingen uitgevoerd.

ik heb nochtans een smartphone zonder simkaart van Proximus en daarmee kan ik zonder probleem op de hotspots van Proximus, namelijk “Proximus Public Wifi”

ja, dat werkte bij mij ook, tot deze week.
vroeger was dat smart wifi van proximus, dan public wifi, en nu heet dat blijkbaar freewifi. mijn gsm kende dat netwerk niet, dus moest weer manueel aanloggen. deze keer is het een wifi zonder passwoord, en moet je via de browser registreren. en dan krijg je slechts 30min.

thuis kan ik het niet testen want hier is het ook nog public wifi

ja maar dat zal wel geen hotspot van proximus zijn in vele steden vind je bvb ook free wifi hotspots.

Reputatie 7
Badge +4

Ik kan mij vergissen maar vermoed dat het hier iets (lokaal) anders - dus geen Px public wifi - betreft bv.

https://www.leuven.be/internet-en-wifi

Free wifi heb ik bv ook als ik naar de kust ga en nog een geluk, want voor public wifi moet je al meer geluk hebben.

andere gratis wifi hotspots > http://www.hierisgratiswifi.be/hotspots

toch wel proximus hoor.
er is daar 1 proximus klant (ik zie zijn bbox) en die stuurt public wifi uit.
maar sinds deze week is het “Proximus Free Wifi”. ik heb me ook moeten aanmelden op die proximus pagina
http://freewifi.proximus.be

 

waarschijnlijk zijn ze deel per deel van het netwerk aan het omzetten en zal binnenkort iedereen het probleem hebben dat ik nu heb.
tot vorige week melde ik me automatisch aan met mijn proximuswifi account (vroeger proximusfon).
als die ene hotspot aan de kust ook omgezet wordt, kan ik dus niet meer online. mijn laptop verliest telkens de connectie, mijn gsm is in staat om geconnecteerd te blijven op de hotspot.
maar als die veranderd…. dan kan mijn gsm er niet aan (orange) en mijn laptop ook niet
 

Reputatie 7
Badge +4

Misschien best de reactie van Px-medewerkers (vanaf maandag) op dit publieke forum afwachten

Op basis van uw gegevens hierboven, vermoed ik dat de schaatsbaan xyz of het overkoepelend geheel (moederbedrijf) een Px “corporate klant” is (publieke/grote bedrijven) en dat dit bedrijf free internet aanbiedt aan zijn klanten op basis van specifieke condities (dus geen standaard Px public wifi)

@fa438830 Proximus free wifi is inderdaad een wifi potal waarmee men (befrijven enz..), kunnen in zee gaan 

https://freewifi.proximus.be/

Maar als je thuis bent kun je toch nog  “Proximus Public wifi”  kiezen als hotspot of niet?

Reputatie 6
Badge +3

Het gaat inderdaad om zogenaamd guest netwerk lees hier meer over op de professionele sectie van de Proximus website: https://www.proximus.be/nl/id_cl_guestwifi/bedrijven-en-overheden/netwerken/internet/enterprise-guest-wifi.html

Reageer