Vraag

Probleem met Poort Mapping B-Box3 (Poort 25565)

  • 28 mei 2019
  • 6 reacties
  • 301 Bekeken

Ik probeer al een tijdje een poort (poort 25565) open te zetten via de modeminstelling door gebruik te maken van de instellingen die je kan vinden via 192.168.1.1. Ik zou de poort willen openzetten om een game server (minecraft) te hosten om samen met mijn vrienden te kunnen spelen zonder een dergelijke VPN te gebruiken zoals 'Hamachi' (die tevens ook niet werkt om een of andere reden). Ik heb poort 25565 opengezet (zie screenshot), maar volgens online 'port checkers' is poort 25565 nog steeds gesloten. Mijn vrienden kunnen ook niet verbinden met de server.

Ik heb de stappen op https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_ports_mapping/particulieren/support/internet/internet-thuis/geavanceerde-instellingen/internetpoorten-openen-op-uw-modem.html
nauw gevolgd maar toch werkt het niet.

Zie ik iets kleins over het hoofd?

Dank bij voorbaat.


This topic has been closed for comments

6 reacties

is er een server die kan antwoorden aan "port checkers" op poort 25565
Ja, heb dit al eens geprobeerd met Telenet op een andere locatie en ik gebruik dezelfde "port checker" en de server staat aan, toch werkt het niet.
ik weet niet of je de box al even herstart hebt na het invoeren van de port mapping door zijn stroom 5 sec te onderbreken.
Heropstarten al geprobeerd inderdaad. Heb op de forum gelezen dat een factory reset kan helpen maar dit helpt helaas ook niet.
ik ben eens gaan googelen en ik weet niet of je er iets aan hebt >
https://userbase.be/forum/search.php?keywords=minecraft+portforwarding

https://nl.forum.proximus.be/internet-10/portforward-mapping-minecraft-server-47195#post624273

@Michiel123 heb je hier uiteindelijk een oplossing voor gevonden? Ik heb hetzelfde probleem en een maat van me die goed met PC’s is vond het zelf niet na een vol uur te zoeken...