Vraag

Norton Antivurs


Beste,

ik betaal al sinds 2007 voor het Norton Anti-virus pakket. Ik kocht net een nieuwe PC en wil deze aansluiten. Blijkbaar is het pakket verouderd… en moet ik een abonnementsaanpassing uitvoeren die met ongveer €240 meer zal kosten op jaarbasis?! Dit om één PC extra aan te sluiten…
Ondertussen kon ik de helpdeskmedewerker die ik aan de lijn had ook nog aan zijn collega horen meedelen dat de er nog pistolets waren ….
Is dit de Proximus service waar we al sinds decennia klant zijn?


15 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Hier wat meer informatie wanneer je een extra licentie wil aanschaffen of overzetten : https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_norton_licence/particulieren/support/internet/veiligheid-en-bescherming/norton-security/een-licentie-van-norton-overzetten-kopen-of-annuleren.html

Je kan gewoon een vervangversie van Norton Antivirus hier downloaden:

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_norton_nis/particulieren/support/internet/veiligheid-en-bescherming/norton-security/norton-internet-security-niet-meer-verkocht.html

Reputatie 6
Badge +2

Ik heb ooit maar 1 virus gehad en dat was toen ik Norton had via Belgacom. Sindsdien altijd een gratis oplossing gehad.

Reputatie 6
Badge +3

Voor bedrijven ligt dit anders dan is het verplicht om een licentie aan te schaffen. Tenzij dit in de gebruiksovereenkomst toegelaten is.

En bij mij was het net omgekeerd met gratische versies wel problemen gehad en met Norton al die jaren geen enkel probleem, maar ja daar kun je moeilijk algemene conclusies uit trekken, gewoon kiezen wat je zelf het best en het veiligst mee voelt zeker !

ik gebruik nu Norton 360 maar wel niet aangekocht via Prox

Reputatie 6
Badge +3

Soms kunnen restanten van vorige beveiligingsprogramma’s roet in het eten gooien. Dan zoek je best een specifiek verwijdertool. In gratis versies kan je ook reclame zien. Iedereen bepaald voor zich of je een gratis of een betalend pakket verkiest. 

Reputatie 6
Badge +2

Ik gebruik voornamelijk Linux met een browser die bijna niemand kent. Dat is een combinatie die bijna niemand gebruikt, en daarvoor worden ook geen virussen gemaakt.

Virussen zijn bijna allemaal bestemd voor Windows.

Inderdaad deze tools heb ik ook nodig gehad want ik kreeg mijn Norton niet geïnstalleerd nadat ik het gratische verwijder had, maar ook voor Norton bv opnieuw te installeren kan je in sommige gevalle zo’n tool nodig hebben, wat ik wel goed vind bij Norton dat ik altijd goede support gekregen heb op mijn vragen.

Reputatie 6
Badge +3

Malware makers richten zich altijd op de besturingssystemen met de grootste aanhang. Dat klopt inderdaad.

THX voor de reacties, maar ik ga eerst ten rade gaan bij een andere telecomleverancier. 
Als je al jaren klant bent en tijdens je gesprek met de helpdeskmedewerker wordt je onderbroken om hem tegen een collega te horen zeggen dat er nog pistolets liggen,… , waarna hij doodleuk verder gaat met mij om te zeggen dat ik van een abonnementsformule die me nu al €840 excl. btw op jaarbasis kost naar een formule moet gaan die me meer dan €1.000 zal kosten …, dit allemaal voor 1extra aansluiting Norton,...:confounded:  

Reputatie 7
Badge +4

Eventueel de bestaande abonnementsformule behouden, de norton optie erin gewoon schrappen en vervangen door een rechtstreekse aankoop bij Norton zelf?

https://be-nl.norton.com/

Misschien kan een medewerker van Proximus op dit publieke forum ook één en ander rechtzetten?

Oude niet meer gecommercialiseerde abonnementsfomules kunnen niet meer toegekend worden maar blijven van toepassing tot het management anders beslist, maar hoe de optie Norton hiertoe te aanleiding zou kunnen zijn, is mij een raadsel

 

Reputatie 7
Badge +3

Beste @Retail Connections wij bieden Norton Security 1 voor 1 licentie aan 2 EUR per maand of Norton Security 5 voor 5 licenties aan 5 EUR per maand. Onze excuses voor de niet-Proximus gerelateerde info tijdens je gesprek met onze diensten. Groetjes, Heidi

Dag Heidi,

ik betaal nu reeds ongeveer €5 voor deze dienst…. Blijkbaar is dit een verouderd abonnement. 
Ik heb ondertussen een nieuwe abonnement van €5 aangeschaft. Blijkbaar werkt dit niet.
Wordt mijn oude abonnement nu automatisch verwijderd of zal ik nu €10/maand betalen voor dezelfde dienst?
 

 

Reputatie 7
Badge +3

Dag @Retail Connections hou rekening met de verwerking van deze activatie in onze systemen. Ik zal de oude versie manueel verwijderen, hiervan ontvang je een bevestiging per mail. Grt, Heidi

Reputatie 6
Badge +3

Een licentie direct aankopen bij de beveiligingsleverancier komt meestal goedkoper uit dan via een combinatiedeal met een bedrijf. Over hoeveel licenties gaat het precies? Want zelf voor licentie van 5 PC’s : 5x12 mnd= 60 EUR en indien je toch zou kiezen voor de (enkele licentie voor 1 PC van 2 EUR en dit 5x maal doet)  5x2x12 = 120 EUR Soms heb je dan wel recht op de allerlaatste versie van het beveiligingsprogramma maar meestal kan je dit ook doen bij de beveiligingsleverancier ook. Want beveiligingsfabrikanten bieden ook volume kortingen aan? Om een voorbeeld te geven een licentie voor Norton 360 Deluxe voor 5 PC’s,50 GB cloud opslag kan je in aanbieding vinden op de website voor 1 jaar voor 49,99 EUR.Dat zijn wel consumenten versies. Voor bedrijven is dat Broadcom Symantec Endpoint Protection. 

daarom dat ik hem inderdaad zelf aankoop

Reageer