Vraag

Fiber - snelheid slechts 350 MB en zeer dikwijls veel minder

  • 11 July 2022
  • 6 reacties
  • 137 Bekeken

Reputatie 1

Ik heb een flex fiber abonnement. Op de site belooft proximus een snelheid van 1GB. In werkelijkheid heb ik slechts 350MB. Hoe komt dit? Kan dit aangepast worden?

Vriendelijke groeten,

Paul


6 reacties

Reputatie 6
Badge +2

De beloofde snelheid is een theoretische snelheid die zelden gehaald wordt.  De proximusmedewerkers kunnen u morgen meer informatie geven, zorg er wel voor dat ze de juiste informatie over u vinden in uw forumprofiel  : zeker klantennummer, telefoon, gsm, ….

Beschrijf ook best in welke omstandigheden u de aangegeven snelheid haalt : verbonden met welke kabel, of draadloos, hoe ver van de modem, …..

Bij mij wordt 100 MB beloofd en haal ik ongeveer 70 MB op een oude P C verbonden met een korte kabel met de modem, en nog een tiental MB draadloos doorheen muren en deuren op een 8-tal meter van de modem, maar wel met een booster. Eigenlijk kan ik daar perfect mee leven, alles hangt af van wat men wil doen. 

ter  info : Flex--INT-TV-TEL (proximus.be)

 

Badge +4

Tenzij uw abo hebt van 350 Mbps en niet van 1 Gbps ??

Reputatie 7
Badge +3

@Paul_050 

Ik stel vast dat je niet de fiber boost 1GB optie hebt, de snelheid zal dus idd rond de 350Mbts liggen.

 

Geert

Reputatie 3
Badge +1

@Martin het is 11 euro dan heb je ook de wifi 6 modem 15 euro is om 200Mbps upload te hebben voor de gamers en video call anders zonder de 15 euro is het 100 Mbps upload en 1Gbps download.

je kan nu ook pre orderen.

ik ben nog aan het wachten op fiber tot dan zit ik nog even bij telenet met veel wegval 1a 2x per week en slechte wifi wel een 934 Mbps download en 38 Mbps upload heb speciaal een wifi 6 router moeten kopen om de wifi van telenet te verbeteren 

Groeten aan de proximus forum

@soul1972 ja daaraan zie je maar weer dat het gras op een ander niet altijd mooier is ;-) 

bedankt voor de info had hem zelf nog niet direct gevonden op hun site.

Reageer