Vraag

fiber aansluiting

  • 27 September 2022
  • 5 reacties
  • 118 Bekeken

Reputatie 5

In onze straat wordt binnenkort fiber aangelegd. Dit door de “The last mile”. Er staat op hun website “Méér dan 60 providers zijn intussen toegankelijk via het open glasvezelnetwerk van The Last Mile!
Je kiest dus zelf je ideale mix van snelheid en diensten, en wat je voor je abonnement wil betalen”

Is Proximus daar ook bij? Zo niet komt er in de onmiddellijke toekomst nog een ander glasvezel kabel in onze straat. Is ook niet gratis deze aansluiting . Men spreekt van 250 € voor een all-in aansluiting. Dat ga ik echt niet betalen.


5 reacties

Ter info: Zelf biedt The Last Mile geen internetdiensten aan, het gaat enkel om de connectiviteit.
Internetleveranciers zoals Telenet en Proximus kunnen hun open en neutraal netwerk gebruiken, als ze dit willen, om een aanbod te doen aan particulieren, handelaars en bedrijven.

Fiber Last mile  - Userbase

Reputatie 7
Badge +3

Dag @Jamo momenteel werkt Proximus niet samen met ‘The Last Mile’. In de komende jaren zal wel 95% van de Belgische bevolking aansluitbaar zijn bij ‘Proximus als provider’ via ofwel Proximus rechtstreeks ofwel via de Joint Venture ‘fiberklaar’. Meer details op www.fiberklaar.be Groetjes, Heidi

Reputatie 5

 @HeidiE Bedankt voor het antwoord. Ik zie wel wanneer jullie tot hier geraken. Vind het wel raar dat er dan meerdere fiberaansluitingen worden gelegd, zou het  niet  simpeler zijn om over dezelfde kabels te werken.

Dit zou inderdaad het éénvoudigste moeten zijn maar het aanleggen van fiber werd open gesteld dus daardoor wordt de aanleg al door verschillende organisaties aangeboden. 

Reputatie 5

Wat is eigenlijk de reden dat er geen Proximus aansluiting mogelijk is? Er ligt nu wel fiber in een groot deel van de gemeente maar nog weinig aansluitingen. Ik denk dat de reden is omdat er enkel met onbekende aanbieders wordt samengewerkt. Ik heb eens rondgevraagd en de meeste mensen liggen niet wakker van fiber of vdsl. Zolang hun internet maar werkt zonder storingen is het al goed 😀

Reageer