Vraag

familus naar flex

  • 10 January 2021
  • 6 reacties
  • 684 Bekeken

binnenkort legt men de glasvezel aan in de straat en ik kan mijn abonnement veranderen in een flex abonnement maar vroeg me af hoe dit zat met een Familus abo + netflix. De echte tegenhanger van familus vond ik niet (thuis optie is 11 euro duurder, maar lijkt me niet echt nodig), maar de netflix optie houdt die preceis automatisch in. Kan netflix gecombineerd worden met de flex basis versie?

 

wij hebben ook een tweede abonnement in ons uitverblijf (aan ½ prijs) is dit nog altijd comibneerbaar met het flex abo (vroeger was familus nodig). In ons uitverblijf ligt (nog) geen ‘fiber’.

Ik lees precies eea dat dan ook de router en/of de bbox moet gewijzigd worden (android)? Kan netflix ook direct ipv via pickx doorgestuurd worden via de android bbox?


6 reacties

die thuis optie moet je niet aanvinken als je die niet wilt → Flex Netflix – Internet, tv, gsm-abonnement en vaste lijn | Proximus | Proximus

voor fiber komt er een Fibermodem bij te pas en deze zijn uitgang wordt dan verbonden met de WAN ingang van de bbox3 (bij VDSL wordt deze WAN ingang van de bbox3 niet gebruikt) en wat dan na de bbox3 blijft identiek als bij VDSL 

Android decoder bedoel dus de V7 decoder, die moet niet gewijzigd worden je kan evengoed met de andere decoders verder
→ V7 decoder - Hulp nodig? | Proximus

→ V7 Stand van zaken | Proximus Forum

PS: Morgen kunnen de Proximus forummedewerkers je verder helpen... 

 

 

Reputatie 7
Badge +3

@marnix_07  Familus = vaste lijn, internet en tv. De tegenhanger hiervan is Flex (basis €70,99/maand).

Momenteel geniet je van het Affinity programma in het Familus pack. Hou er rekening mee dat dit niet meer het geval zal zijn met Flex wegens niet compatibel.

Bij aanpassing naar Flex, kan het Internet + TV pack op het buitenverblijf aangepast worden naar Flex S dat hiervan de tegenhanger is met de promo Flex S aan € 34,99/maand voor een tweede verblijf.

Groetjes,
Antonella

Eigenlijk wou ik deze keus maken nav installatie fiber (recente brief, reactie binnen 10d), maar als ik de beschrijving nog eens goed lees, dan verschilt flex niet zoveel van hetgeen we nu hebben 100mbps/20mbps of is flex fiber nog iets anders?

 

Er ligt geen fiber in ons buitenverblijf. is Flex S dan uberhaupt mogelijk?

Reputatie 7
Badge +3

@marnix_07 

Het is de bedoeling om zo veel mogelijk glasvezelnetwerk aan te leggen in België.

In principe kan de klant niet kiezen op welk netwerk hij kan aansluiten : als er fiber is, krijgt hij automatisch fiber

glasvezelnetwerk is veel stabieler en zonder fouten/techn problemen dan het kopernetwerk…

 

Flex S is gewoon een aansluiting TV en internet via het koper netwerk, anders is het Flex Fiber S… 

of Flex S mogelijk is kan je nagaan door te kijken via beschikbaarheid

https://www.proximus.be/nl/id_cr_tvcheck/particulieren/proximus-tv-opties/be-tv/beschikbaarheid-van-proximus-tv.html#/input

 

ik veronderstel: als je een brief gehad hebt ivm fiber dat het dan Fiber Flex S kan worden : tv en internet in flex pack via fiber…

 

groeten

Tina

Dank je Tina,

De Flex S betrof eventuele overstap naar Flex in ons buitenverblijf, niet ons hoofdadres (waarvoor we de brief gekregen hebben).

Als ik na de verschillende mails eea probeer op een rij te zetten, moet ik eigenlijk niets doen (ie niet overstappen naar flex wat dacht ik de fiberconnectie was), maar kunnen wij gewoon familus blijven en krijgen we automatisch een fiber aansluiting (maar niet noodzakelijk een groter debiet?). 

Mijn vragen ontstonden omdat in de brief stond dat ‘de fiber niet alleen in jouw straat, maar ook gratis in jouw woning wordt geïnstalleerd indien je dit wenst.” Bij de gratis staat wel een sterretje dat het alleen gratis is voor de Flex (daar heb je hem weer) Fiber klanten. 

Kan je ons bevestigen dat als wij niets doen, de fiber toch gratis geïnstalleerd wordt en we ons pack van vandaag (familus) gewoon verderzetten aan dezelfde condities?

mvg, 

Marnix

Reputatie 7
Badge +3

@marnix_07 Het zit zo dat als er fiber geïnstalleerd gaat worden, jouw pack ook zal moeten veranderen. Het Familus pack dat je nu hebt is namlijk enkel compatibel met koper. Stel dat Flex nog niet bestond, dan ging deze aangepast worden naar Familus Fiber. Aangezien Familus niet meer wordt gecommercialiseerd, zal de aanpassing naar een Flex Fiber formule hiervan het gevolg zijn. Groetjes, Antonella

Reageer