Beantwoord

DNS Rebinbd Protection

  • 1 November 2017
  • 15 reacties
  • 808 Bekeken

Volgens de Plex Media Server op mijn nas kan ik deze server niet aanspreken op mijn netwerk. De server is hierdoor dus niet bereikbaar. Deze nas zit in hetzelfde netwerk als mijn desktop. Beide op Wifi.
Volgens Plex is dit een instelling op de router of bij isp.
Hoe kan ik dit veranderen en waar?
icon

Beste antwoord door familievandesype 1 November 2017, 23:44

Bekijk origineel

15 reacties

ik ken die Plex nu wel niet maar als ik googel op > plex DNS Rebind Protection, kom ik al enkele van die onderwerpen tegen die besproken worden.

bvb ook op het > plex forum
enz...
Deze ook al gevonden maar wel geen oplossing ertussen gevonden die werkt. Ik ben op zoek naar een te veranderen instelling!
kan je dns rebind protection niet uitzetten?
Fantastisch! waarom denk je dat ik deze post plaats? Omdat ik niet weet hoe!
sorry maar ik probeer je maar te helpen hoor , er zullen er wel anderen zijn dan die je beter kunnen verder helpen dan ik.

PS: de vraag ook eens stellen mss op userbase.be/forum
Reputatie 6
Badge +3
Surf naar de configuratie pagina van de B-Box 3: 192.168.1.1 voer het modem password in, dat vind je terug op de sticker van internet gateway die je van Proximus gekregen hebt. Klik op Access Control,Firewall, bij level selecteer je High dit heb je nodig om zelf regels aan te maken, bij destination port typ je 32400 (dat heb je nodig om de Plex Media Server te kunnen bereiken). Zie dit artikel: https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201543147-What-network-ports-do-I-need-to-allow-through-my-firewall- druk nadien op ok om de wijzigingen op te slaan.
Uitgevoerd echter kan ik nog steeds niet naar de server. Als ik vanop de nas naar de configuratie wil van PMS blijft de site onbereikbaar! En de server dus offline.
ik zie dat er onderaan het vernoemde artikel ook staat:
Note: This article is discussing ports in the local firewall of the computer running Plex Media Server.
This is not discussing ports on a router.

maar familievandesype heeft er blijkbaar ervaring mee en zal waarschijnlijk ook wel weten waar je nog instellingen moet doen.
TUI:
zie mss ook eens of je iets aan deze uitleg hebt of daar kan je ook bijkomende vragen stellen indien je dit wenst
> http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=43&t=46159&p=630497&hilit=plex+media+server#p630497

*****
Een voorbeeld is Plex Media Server en DNS rebinding dat Proximus blijkbaar blokkeert waarvoor zorgt dat de server extern niet beveiligd kan worden geopent. Op hun support pagina staat dat in het geval van DNS rebinding blokkering de DNS instellingen van de router moeten veranderdt worden naar Google DNS of OpenDNS (wat bij de BBox3 niet kan).
*****
enz...
Ik heb dit ondertussen ook eerder gelezen en vraag me nu af of het plaatsen van een router tussen de NAS en de BBOX 3V+ een oplossing kan zijn?
ik weet één ding dat de meesten, die laat het mij maar noemen 'meer professioneel' willen werken, toch via een router werken achter de bbox3 (deze kan dan een tweede pppoe sessie opstarten net als de bbox3 doet), waar je naar hartenlust alle instellen kunt doen waar dit niet altijd mogelijk is bij een meer dichtgetimmerde bbox3.
De bbox3 wordt dan meestal alleen nog gebruikt om er de decoders op aan te sluiten.
Op userbase zitten er trouwens zeker leden die heel veel afweten (specialisten) van netwerken en met veel ervaring op dit gebied.
Reputatie 6
Badge +3
Je kan ook het volgende proberen: Je kan ook de Dynamic Client DNS optie gebruiken in je B-Box 3: surf naar de configuratie pagina : 192.168.1.1 voer het modem password in (dat vind je terug op de sticker op de B-Box3), klik vervolgens op My Modem,DynDNS, zet de functionaliteit aan door op enable te klikken, bij provider selecteer je 1 van de aanbieders (no-ip is gratis), je gaat een account moeten aanmaken : https://www.noip.com/sign-up : de instructies kan je hier terugvinden: http://www.noip.com/support/knowledgebase/how-to-configure-ddns-in-router/ hoe dat je dit moet invullen in de B-Box 3. Nog meer info vind je hier terug: http://www.noip.com/support/knowledgebase/getting-started-with-no-ip-com/, vergeet niet wanneer je alles hebt ingevoerd om op ok te klikken. De DynDNS instellingen ga je ook moeten instellen op je NAS.
ik kan ergens niet goed volgen hoe je dit met DyDns kan oplossen, als zijn probleem zich al voordoet op zijn lokaal netwerk of is dat niet zo?
Idd, lokaal netwerk. Ik heb een router tussen de proximus-router en mijn toestellen geplaatst en nu is die up and running alsook de PMS.
Thx-everyone
Dat is inderdaad al zo dikwijls bewezen geweest dat dit nog altijd de beste en gemakkelijkste oplossing en zorgt voor veel minder problemen en kopzorgen 😉

Reageer