Vraag

digitale tv/fiber

  • 6 May 2024
  • 6 reacties
  • 84 Bekeken

Hallo

Onlangs is er fiber in de straat gelegd. We hebben enkel digitale tv en telefoon aangesloten, geen internet dus.

We moeten dus overschakelen op fiber. Bij het aanpassen van het contract smeren ze ons internet aan. Maar wij hebben geen internet nodig. Is het mogelijk om enkel digitale tv te hebben met fiber?  We gaan dus betalen voor iets wat we niet nodig hebben.

Of is er een ander alternatief?

Alvast bedankt

 


6 reacties

Ik denk dat je (voorlopig!!) niet verplicht bent om dadelijk over te schakelen naar fiber.
Voor digitale tv bij Proximus heb je echter een technische beperking. Je hebt oftewel internet nodig oftewel een vaste lijn (telefoon), de koperdraad dus.
Maar met de komst van fiber gaat de koperdraad op termijn verdwijnen.
Of Proximus een alternatief gaat aanbieden zoals voorheen (enkel tv+telefoon) kunnen de moderatoren morgen misschien beantwoorden.
Bij telenet moet de kabel binnenshuis liggen. In de meeste huizen is dat zo.
Mogelijk ligt daar een alternatief?

Badge

Voor tv en vaste telefoon moet je internet bijnemen anders kun je geen tv zien en telefoon zit er gratis bij de vaste wel te verstaan DECT analoog of op voor digitaal telefooneren. Koper gaat op termijn weg soms kan dat redelijk vlug gaan bij aanpassen van straat en de kast moet weggaan bv.

je bent inderdaad niet verplicht om over te schakelen op een fiber abonnement je kan dus de vooraanleg van fiber gewoon laten uitvoeren zodat alles klaar staat, het overschakelen op fiber kan je later beslissen/aanvragen, je kan dus ook wachten tot je de melding krijgt dat VDSL over koper zal beëindigd worden.

@raf1974 
Bedoel je met fiber?
Want met de koperdraad is het inderdaad mogelijk om zonder internet tv te kunnnen kijken. Mijn moeder (vorig jaar overleden) had ook zulk abonnement.
 

Volgen hier door PX al gepost geweest is hangt het ook af van welke decoder die je hebt bv voor een v5c heb je geen internet vandoen en voor de V7 decoder wel!

Ja, maar de v5c gaat er uit, niet waar?
Dus is de volgende vraag ook niet zomaar hypothetisch: wat als - ongeacht fiber eraan komt - de V5/V5c moet worden vervangen - tegenwoordig is dat door de v7 - en en de klant heeft geen internet maar wel vaste lijn  + tv?

Reageer