Beantwoord

Oude en nieuwe PLC adapters door elkaar gebruiken?

  • 17 April 2016
  • 11 reacties
  • 1879 Bekeken

Huidige situatie. Ethernet adapter (met meerdere lichtjes vooraan) aan modem, zelfde adapter aan TV beneden en een ethernet adapter met wifi extender boven. Werkt allemaal probleemloos.

Nu hebben we zonnepanelen gelegd en de omvormer dient aan internet te worden gelegd (om op afstand te volgen). Ik heb daarvoor nu een extra PLC adapter (met één lichtje vooraan, nieuw model?) maar krijg die niet gesynchroniseerd. De handleiding toont de werkwijze met twee adapters met één lichtje.

Kan iemand me verder helpen aub?
icon

Beste antwoord door SamuelD 24 November 2017, 10:46

Bekijk origineel

11 reacties

best eerst de nieuwe plc adapter ergens in een stopcontact steken waar deze staat van je modem en dan het knopje één seconde indrukken op die die bij modem staat en dan het knopje één seconde indrukken op de nieuwe plc.
Dus best staan op dezelfde elektrische circuit en als dit lukt kan je hem verhuizen waar hij moet komen.

Als het synchroniseren op elkaar niet lukt kan het zijn dat je hem eerst moet resetten, zie hiervoor
=> http://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_plc_reset/particulieren/support/televisie/uw-digitale-tv/uw-toestellen-heropstarten-of-resetten/uw-ethernetadapter-resetten.html

verder nog :
=> http://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_wfe_reset/particulieren/support/televisie/uw-digitale-tv/uw-toestellen-heropstarten-of-resetten/uw-wi-fi-extender-resetten.html
Schandalig zo simpel. En het werkt nog ook. 🙂

De handleiding had me op het verkeerde been gezet. Netwerkkabel in modem en zo synchroniseren.

Soit. Dikke dank je.
Zonder dank zeer graag gedaan.
Beste,

Nieuw soortgelijk probleem. Huidige situatie, Proximus tv zonder PLC adapters. Ik wil nu een wifi extender (4 lichtjes) , die ik nog in huis had, in een andere kamer plaatsen. Proximus winkel heeft me daarom één extra plc adapter (één lichtje) verkocht.

Lukt me niet om deze te synchroniseren. Er blijft een rood lampje pinken op de plc adapter met één lichtje.

Wat doe ik verkeerd?
Reputatie 7
Badge +4
Ja kan best de wifi extender eerst in de zelfde kamer als waar je bbox staat aansluiten en dan de stappen doorlopen. https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_wfe_install/particulieren/support/televisie/proximus-tv-installeren/draadloze-tv-plc-wifi-bridge/installatie-van-de-plc-adapter-wi-fi-extender.html#/wfe4led en eenmaal als alles ingesteld is hem verplaatsen naar de andere kamer.
Dat is wat ik doe, en ik heb effectief wifi via de extender. Maar het rode lampje op de PLC adapter aan de modem blijft continu rood knipperen.
Reputatie 7
Badge +4
Dan kan je best een reset doen van beide toestellen de plc en wifi bridge https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_wfe_reset/particulieren/support/televisie/tv-een-probleem-oplossen/uw-toestellen-heropstarten-of-resetten/uw-plc-adapter-wi-fi-extender-resetten.html en daarna de installatie procedure nog eens doorlopen.
Resetten van de PLC met één lampje lukt langs geen kanten. In elke prise en zonder eender welke connectie pinkt ie direct rood. Na reset 12 sec ook weer direct rood pinken.
Reputatie 7
Badge +4
Ik vermoed dat je wifi extender niet meer goed zal functioneren, aangezien je deze al meer dan 2 jaar hebt is er geen garantie meer op deze. Je zal dus best een nieuwe wifi extender aankopen.
Samen met helpdesk Proximus aan de praat gekregen. Knap want het heeft een tijdje geduurd en veel dingen samen uitgeprobeerd. Toen ik de extender in de plc stak hebben we ze wel elkaar kunnen laten vinden. Ook niet direct, maar de aanhouder wint.

Problem solved. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Reputatie 7
Badge +4
Mooi om te horen. Indien er toch nog een probleem is laat je het ons maar weten. MVG, Wim

Reageer