2de televisie en Proximus TV

  • 3 July 2016
  • 6 reacties
  • 5983 Bekeken

Heeft iemand van jullie ervaringen met een 2de televisie thuis in combinatie met draadloos Proximus TV ?
Ideeën, tips en/of suggesties zijn steeds welkom, interessant en verrijkend.
De bedoeling is om eventueel, naast de 1ste decoder die rechtstreeks met de modem verbonden is, de 2de draadloos te verbinden.

Informatie van Proximus / wat nodig?:
- 2de decoder kost € 5,00 / maand aan huur
- Heb ik een Wifi-bridge nodig? De Wifi-bridge is een draadloze oplossing die het digitale tv-signaal van uw modem naar uw decoder stuurt via het wifi-netwerk in uw woning. Kostprijs éénmalig € 50,00.

Op jaarbasis (het eerste jaar althans) zou dit € 60,00 (12 x 5) + € 50,00 = € 110,00 extra betekenen (€ 9,16 per maand extra).
Zijn er goedkopere oplossingen of alternatieven mogelijk? Is via TV Overal of Proximus TV App streamen naar je (2de) tv een mogelijkheid? Zo ja, via Apple TV, Chromecast, ...? Zo nee, toekomstperspectief? Heel wat vragen... 🙂

6 reacties

Het goedkoopste:
via de proxTV app streamen naar chromecast hdmi dongle aangesloten op je tweede TV.
Er zij er zelf die hun laptop verbinden met een HDMI kabel aan de tweede tv
Iemand nog ervaringen?
Een 2de decoder afhalen in de Proximus-winkel: gewoon afhalen, laten toevoegen aan je abb. en het kan beginnen?
Hopelijk word je internetsnelheid, met de toevoeging, niet terug naar het begin gehaald om naderhand weer op te bouwen (zoals met een verandering van pakket)?
Alle problemen die je leest heeft niet iedereen meegemaakt hoor !
Inderdaad gewoon een tweede decoder afhalen in een proximus center en aansluiten en je bent vertrokken.
Je snelheid wordt bepaald door de synchronisatie snelheid van je bbox modem en die zal niet veranderen omdat je een decoder meer of min aansluit.
voor iedere HD stream die je bekijkt gaat daar ongeveer 6,5 Mbps van af dus kijk je naar twee decoders naar een HD zenders, dan mag ja van je lijnsnelheid ongeveer 13 Mbps aftrekken die overblijft voor je internetsnelheid.
NB: zelfde geldt voor de HD stream van een opname op je harde schijf als je een v4 of v5 decoder hebt voor v5-mini niet, want die kent geen opnames op harde schijf
Huurprijs voor je tweede (derde) decoder is 5€/mnd ,als je comfort of maxi pack hebt (voor start is het ook 8 €/mnd).
Reputatie 7
Badge +1
Het casten naar een ChromeCast (GoogleCast recent) vanop een smartphone of tablet werkt inderdaad, sedert kort trouwens ook met de Proximus TV app., die het voordeel heeft dat je er ook nPVR- of serveropnames mee kunt bekijken en casten naar je TV. Het kan zelfs vanop laptop met de Chromebrowser, en er is al een Chromecast extensie of plugin om het vanuit andere browsers zoals Firefox te doen. Dan enkel met de webapplicatie uiteraard, dus live kijken of met TV replay, momenteel nog niet aangepast voor opnames bekijken.
Ondersteunt Chrome browser dan nog Silverlight?
spijtig dat het niet lukt op de laptop met de PTV-app onder w8 en w10.
Reputatie 7
Badge +1
Ondersteunt Chrome browser dan nog Silverlight?
spijtig dat het niet lukt op de laptop met de PTV-app onder w8 en w10.

Je hebt gelijk, ik heb de Chromecast plugin enkel gebruikt om websites naar de TV te casten, en dat ging dus ook met de Firefox browser. de TV webapplicatie op full sreen werkt dat ook. Ik werk trouwens met een PC met een 20' scherm, en heb dan de TV niet écht nodig.
Met ChromeCast (of GoogleCast) kan je trouwens niet aan "schermcasten" doen als je niet minstens Android 4.4.2 hebt. Je kunt wél YouTube-video's vanuit YouTube casten met het cast-icoon in de rechter bovenhoek.

Reageer