Vraag

Hernummeren Zenders


Na het bekijken van de video, alle zenders opnieuw genummerd om dan te moeten vaststellen dat na het bevestigen de gegevens niet correct bewaard worden. Blijkbaar worden alle HD-zenders terug in de rij geplaatst waar ze niet horen. Meerdere malen geprobeerd, meerdere malen niet gelukt. En dan nog door het dwaas schuifsysteem ipv om te wisselen tussen 2 zenders, nog telkens helemaal opnieuw te beginnen met de ganse lijst. Vraag me soms af hoe bij het grote Proximus er steeds opnieuw in slagen het telkens weer te verknallen, zelfs de website lijkt 20 jaar uit de tijd.
Heel triest, maar zonder enige twijfel voor onze bestwil.

12 reacties

Tip: Mss moet je eens de decoder eerst heropstarten door zijn spanning even te onderbreken, en dan proberen door bv al één zender te verplaatsen om te zien of deze positie dan bewaard blijft.
Reputatie 7
Badge +4
Het hernummeren mag inderdaad geen probleem geven. Zoals Martin gaat aanraden ga je best eerst de decoder eens volledig herstarten via de schakelaar achteraan, als dit is gebeurd mag je even testen, maar de zenders zouden moeten blijven staan op de nieuwe geplaatste positie.

Grtjs, Charlotte
Deze middag getest, decoder minuutje uitgeschakeld. Zelfde probleem.
Vanavond met wat meer tijd, vijftal minuten zonder stroom gezet, en opnieuw getest. Probleem blijft.
Eenvoudige test, post 401 (één) geplaatst op post 1 (één HD), visueel alles ok en dus bevestigd.
In werkelijkheid is het echter niet zo, en bij het opnieuw openen van dezelfde lijst zie ik één HD nu op 1 staan en de 'gewone' één op post 2. En het had net andersom moeten zijn.
Meerdere varianten geprobeerd, posten vooruit geplaatst maar ook van 1 naar 401. Telkens blijven die HD-zenders weer vooraan in de lijst opduiken.
Uit nieuwsgierigheid, als jullie de test doen, krijgen jullie dan gelijkaardig resultaat of verloopt alles netjes zoals het hoort ??
Reputatie 5
Badge +3
Normaal moet je 2 acties uitvoeren, nl. de zender die je wilt verplaatsen naar een ander nummer, en de zender die op dit nummer lag verplaatsen naar de vrijgekomen zender.
bv. zenders: 1 2 3 4 5
als je 3 verplaatst naar 1 dan moet je ook 1 verplaatsen naar 3 en dan bevestigen.
Denk dat het zo is, het is een tijdje geleden dat ik dat heb gedaan en inderdaad heb ook moeten zoeken en herbeginnen.
info: https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_tv_ch_order_set/particulieren/support/televisie/proximus-tv-gebruiken/instellingen-aanpassen/de-volgorde-van-de-tv-zenders-veranderen.html


mvg.
Wat hier vroeger nog gepost geweest is:
Als voorbeeld verplaatsen we de zender op 217 naar 15
(alle invoer gebeurt op de afstandsbediening)

MENU > Scoll rechts tot "INSTELLINGEN"
Scroll naar beneden tot "ZENDERS HERNUMMEREN"
Scrol Rechts naar de Zenderlijst
voer het nummer 217 in
Druk "OK" In
voer nu het nummer 15 in
Druk OK in
Scroll naar links en "bevestig" je keuze
Reputatie 2
Badge
Zoals Emipie zegt trekt dat hernummeren op niets. Ik heb in totaal 4 maanden bezig geweest om die zenders in orde te krijgen, want vergeet niet als je die zenders aan het verzetten bent gaan ook de zenders verplaatsen waar het voetbal van het Belgisch voetbal op komt verplaatsen. Bij Telenet heb je in 2 uur je 150 zenders als je play-more neemt op zijn plaats gezet. Als er hier ooit zo veel zenders moesten zijn ben je een jaar bezig denk ik.
je moet inderdaad bij het verplaatsen van een zender er op letten dat je eerst een plaats vrij maakt door eerst deze zender tijdelijk op een andere vrije plaats te parkeren zodat de plaats vrij is waar je uw andere zender wilt plaatsen. zoals in mijn vb hierboven moet je zorgen dat plaats 15 vrij is, anders moet je eerst de zender die op 15 zit tijdelijk verplaatsen ergen op een vrije plaats enz…..
Er is inderdaad wel wat werk aan tegen dat je alle zender op de gewenste plaats krijgt 😉
Heren, dank voor Uw reacties.
In het verleden zijn er inderdaad reeds hernummeringen geweest, altijd een vervelende zaak maar nog nooit een probleem. De hernummering nu, sedert enkele dagen nieuw, is van een andere koek. Het meest opvallende tijdens het bekijken van de korte instructievideo was dat bij het verplaatsen van een zender, de overige zenders verschuiven. Als ik dus post 401 - ok - 1 - ok - en bevestig en bewaar, zou de zender die vroeger op 1 stond naar 2 moeten verschoven zijn, en zo verder. Nee, geen automatische wisseling van posities zoals vroeger, waarbij post 1 en 401 zouden wisselen.
Dus de meest eenvoudige test is post 401 naar 1 verplaatsen. Daarbij zouden alle zenders ééntje moeten verschuiven, de oude 1 naar 2,de oude 2 naar 3 enz.
Goed, kreeg een inval terwijl ik het eerste deel nog aan het typen was en deed vlug nog een korte test.
Blijkbaar kan ik dus wel degelijk alle zenders verplaatsen zonder probleem, met EEN grote beperking.
Ik kan géén gewone zender VOOR de HD-versie krijgen. Kortom, EénHD - Eén - CanvasHD - Canvas etc is geen probleem. Maar de gewone zender vóór de HD-versie proberen te plaatsen wordt na het bevestigen niet correct weergegeven.
De wijze van posten verplaatsen, hierboven nogmaals aangegeven door Martin, werd ook uitgelegd in de instructievideo. Ik voer deze ook zo uit, maar pas na de bevestiging blijkt de uitvoering anders. Dus op het ogenblik dat ik bevestig ZIE ik de posten in het voorstellijstje correct staan. Na het bevestigen krijg ik wel een andere volgorde, zichtbaar in de zenders maar ook in het lijstje.
Om het met de woorden van Proximus te zeggen :

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_tv_ch_order_set/particulieren/support/televisie/proximus-tv-gebruiken/instellingen-aanpassen/de-volgorde-van-de-tv-zenders-veranderen.html

Sta mij dus toe op te merken dat onderstaand citaat over 'een vrije plaats' niet correct is. Het gaat dus wel om een uiterst vervelend schuifsysteem.

je moet inderdaad bij het verplaatsen van een zender er op letten dat je eerst een plaats vrij maakt door eerst deze zender tijdelijk op een andere vrije plaats te parkeren zodat de plaats vrij is waar je uw andere zender wilt plaatsen. zoals in mijn vb hierboven moet je zorgen dat plaats 15 vrij is, anders moet je eerst de zender die op 15 zit tijdelijk verplaatsen ergen op een vrije plaats enz…..
Er is inderdaad wel wat werk aan tegen dat je alle zender op de gewenste plaats krijgt 😉
als ik dit niet doe schuiven al mijn zenders op dus ik zit dan blijkbaar met een ander systeem als u ?
Ik heb ook nog de nieuwe zenderindeling niet ontvangen op mijn decoder mss is het daarmee?
In ieder geval voor het ogenblik is het bij mij dus wel waar en mss dan niet meer waar bij een andere softw. versie ☺️
Op Proximus site staat tenslotte het zelfde wat ik ervaar bij verplaatsen van zenders als ik niet eerst een plaats vrij maak, namelijk:
Een zender toegevoegd op een reeds bezet kanaal?
Denk er ook aan: alle zenders die volgen op het zendernummer dat je hebt aangepast, schuiven automatisch een plaatsje naar onderen op ………..
Reputatie 2
Badge
martin maar je moet eerlijk zijn ik had het meegemaakt. Toen ik uiteindelijk die laatste zenders moest plaatsen heb je daar gaten van wel 20-30 muziek en kinderzenders nog te plaatsen, maar uiteindelijk vind ik mijn sportzenders niet meer op zijn plaats. Die vraag had je me nog beantwoord waar ik dat kon vinden; Trouwens nog iets eigenaardigs; Niet dat ik die moet hebben, maar waar zijn mijn Erotiche zenders want die zijn gewoon van die kaart geveegd. Ik heb die nooit tegen ge komen. Als zenders verschuiven hoe kan je die dan vinden? Normaal als je op die zender klikt die niet in je pakket zit zie je, zit niet in je pakket en kan je dit al dan niet bestellen. Ik weet niet of je vanaf 800 naar beneden gaat dat je die dan ook vind als daar een zender in zit die niet in je pakket zit.
Ik kan natuurlijk alleen maar meespreken over wat ik hier meemaak op de decoder die ik staan heb en blijkbaar ervaart niet iedereen het zelfde als ik bij het hernummeren van zenders, toch als ik dit hier allemaal lees op het forum, waarom dit zo is blijft voor mij ook een even grote vraag en mss als ik de nieuwe zendervolgorde mijn decoder zal gepusht krijgen dat ik ook weeral wat anders zal meemaken, enfin dat zie ik dan wel op het moment het zo ver is...
Hangt het resultaat van verschuiven mss ook af van welke type decoder of zijn softwareversie, ook dit blijft voor mij een vraag, al zou ik niet denken dat het van type decoder afhangt maar dan eerder van welke software er opstaat ?
Wat er ook van mogen wezen ik hoop dat de PX specialisten dergelijke problemen vlug opgelost krijgen.

Reageer