Betekenis "Uw SLA zal gerespecteerd worden"

  • 15 August 2015
  • 20 reacties
  • 1655 Bekeken

Ik sukkel met disconnects (bbox 3) en daardoor heb ik soms geen internet en Belgacom-TV. Het start wel zichzelf weer op.


Ik heb dan zelf 2 x een lijntest gedaan en daar kreeg ik de melding dat de test niet kon uitgevoerd worden maar dat er een technische interventie (of toch iets in die aard) zou gebeuren.


Ik heb dan naar 0800 22 800 gebeld maar de operator kon me geen info geven over die interventie. Hij kon ook geen disconnects terugvinden maar hij geloofde me wel.


Ik moest de modem uit het stopcontact trekken en ook de kabel. Als het daarna bleef terugkomen moest ik terugbellen.


Vandaag heb ik helaas regelmatig disconnects gehad.


Nu zie ik dat er toch een afspraak gepland is want ik heb een bericht gekregen in 'my e-services'. Ik hoef niet thuis te zijn en het betreft een herstelling.


Bij datum staat er 'Uw SLA zal gerespecteerd worden'. Weet iemand wat dit wil zeggen?


Ik hoop dat mijn problemen na die interventie van de baan zijn.


Alvast bedankt.

20 reacties

Je kan best een privé bericht aan 'Onze medewerkers' doorsturen ➽ Onze medewerkers

en dan klikken op 'Een bericht verzenden aan Onze medewerkers'


zij zullen dit wel nakijken voor u.
Reputatie 2
Badge +1
Service Level Agreement
Een SLA is een contractuele overeenkomst die oa beschrijft op welke (technische) ondersteuning u recht heeft en binnen welke tijdspanne (bv: technieker binnen x uur / dagen ter plaatse).


En als ze het probleem van de disconnecties nu nog oplossen ook, is het pas helemaal in orde verrassing

Noot: Service Level Agreement
@ axs, hoe komt het dat jij zoveel plaats van doen hebt duivel
Reputatie 2
Elsa,


Die UB'ers hebben altijd veel plaats vandoen, om iets uit te leggen lach


Grt,


Axel
Bedankt voor de reacties en ik wens jullie nog een fijne zondag!
Graag gedaan en hopelijk is je miserie nu vlug opgelost.


Het valt mij ook op dat er zoveel zijn die klagen over disconnecties, en over het algemeen worden zo'n problemen blijkbaar ook nog niet zo vlug opgelost.

Als het probleem niet opgelost is na vervanging van je bbox/modem dan doet het probleem zich dikwijls voor in de poort/kaart waar je bbox aangesloten is, kaart in de DSLAM van de ROP.


Groetjes,


Elsa
Reputatie 3
Badge +2
Of in het slechtste geval onder de grond(zoals bij mij enkele jaren geleden). Oprit een stuk openbreken, lassen en terug toe. Probleem was wel opgelost.
Inderdaad dit kan ook maar dat weet je dikwijls wel zelf hoe laat het is en waaraan het ligt, als ze in je straat (open breken) werken aan het doen zijn en je opeens disconnects krijgt, maar het is spijtig genoeg niet altijd zo duidelijk waar de oorzaak ligt.

Het enigste probleem is dat ze bij Proximus altijd zolang wachten vooraleer er iemand van het expert team opgezet wordt, dit gebeurt pas als je maar blijft zagen en zagen en altijd maar opnieuw hun lastig valt om er op drukken dat het nog niet opgelost is.....echt om er soms de moed bij te verliezen, ik heb het zelf ook meegemaakt en gelukkig is dat maar één keer gebeurd (toen ik overgestapt ben TN nar BGC , ook om een probleem dat maar niet opgelost werd) en sindsdien heb ik totaal geen klagen meer en liefst zou ik het zo houden ;-)
Reputatie 3
Badge +2
Er waren geen werken geweest in de straat. Plots begonnen de disconnects. 1 maal technieker geweest en op retour paar gestoken. Half uur gewacht en geen disconnects. De technieker was nog maar 5 miniten weg en zelfde probleem. Week nadien nog een technieker. Terug op gewoon paar gestoken en op de centrale het een en het ander veranderd..... Probleem bleef. Dan is er een adsl specialist langs geweest en die heeft wat metingen gedaan en zei direct dat het een las was die gebroken was en dat de lasdienst moest komen om de oprit open te breken om een breuk te lassen.


Die zijn de week nadien langs geweest en die mannen bevestigden dat er een een breuk was. Reparatie uitgevoerd en die hebben van 14.00 tot 17.00 om het half uur gebeld om te vragen of er nog disconnects waren maar neen, het probleem was opgelost. Sindsdien nooit nog last van gehad.


Mijn zoon daarentegen is verhuist van wetteren naar zele en overgestapt van telenet naar proximus. Van bij de installatie zei de installateur dat er problemen waren op eijn lijn en hij zou al direct een technieker langs sturen. Dit heeft weken aangesleept en het geraakte maar niet opgelost, 5-6 keer technieker langsgeweest. Uiteindelijk heeft mijn zoon beslist om alles op te zeggen en is terug naar telenet gegaan.
2 weken geleden was Proximus in het begin van de straat voor een huis aan het graven. Eerst stonden daar 2 auto's van Proximus en daarna van een extern bedrijf die het voetpad terug dicht aan het maken waren. Dus misschien dat er daar ook al problemen waren? Ze zijn daar toch meer dan een halve dag aan het werken geweest.


Ik woon in Hoevenen en sinds ik hier woon (2 jaar) heb ik al ieder jaar problemen gehad. Telkens bleek het probleem in de kast op de hoek van de straat te zitten (verspreidingskabel) en/of in de bedrading in de kelder (ook voor Belgacom). Altijd ging er een hoop gezever aan vooraf voor ze kwamen want als ik naar 0800 22 800 belde zagen ze nooit iets! Alles werkte volgens hun perfect en mijn lijnwaarden waren ook perfect ...


De techniekers die dan kwamen kenden gelukkig wel hun werk maar vaak moest ik ...tig keer bellen voor ze iemand stuurden en 1 keer ben ik in volle razernij naar de Belgacomwinkel gegaan en 2 dagen daarna stond er een technieker.


De frustratie is voor mij niet dat er iets kapot is maar wel dat het volgens hun nooit kapot is! En dan zit je maar te bellen en bellen en ondertussen zit je zonder of gebrekkig internet, TV en ik kon toen zelfs niet meer bellen met de vaste lijn! Ze nemen je heel vaak niet serieus en ik denk eerlijk gezegd dat heel wat mensen op het callcenter het gewoon zelf niet weten.


Nu hoop ik echt dat die geplande herstelling aan hun infrastructuur (moet niet thuis zijn) de disconnects oplost want anders zal het weer iets van de lange adem zijn. Ze kunnen het immers weer niet zien = alles werkt perfect en ze zagen geen disconnects. Ik vond ze zelf terug in mijn verbindingstijden en het dsl-lampje knippert dan ook daadwerkelijk en daarna knippert het lampje van het internet. Dan werkt alles terug. De voeding en Wifi blijven gewoon blauw en vallen niet uit.


De operator kon me ook niet meer info verschaffen over de geplande interventie.


Dus duim maar voor mij dat die interventie de ellende oplost! smiley Want anders zal het wss. weer iets van de lange adem worden.


Je moet iemand vast krijgen zoals ik al zei van het expert team, en dan was het bij vlug opgelost
Ik heb daarnet nog eens naar Proximus gebeld omdat er weeral een disconnect was. Ze hebben geen weet van een geplande afspraak ondanks dat ze in mijn e-services staat maar ze hebben nu wel onderbrekingen op mijn lijn kunnen vaststellen. Woensdagmiddag komt er een technieker om metingen te doen en om dan te kijken waar het probleem zit. Ik vroeg of ze enig idee hadden maar dat hadden ze niet. Het kan gaan om een probleem vanaf de centrale tot binnen. De metingen zouden meer duidelijkheid brengen.
Dat is inderdaad de enige goede manier dat alles doorgemeten wordt van aan het begin bij hen tot aan het einde,

weten is weten ja
Storingen op de telefoonlijn. Regelmatig geen kiestoon, inkomende oproepen niet mogelijk of vallen weg. Afspraak gemaakt via de website die je dan kan zien met vermelding "uw SLA zal worden gerespecteerd". Afspraak wel niet te wijzigen via de website (technisch probleem). Heel fijn dat Proximus respect heeft voor mijn SLA, maar ik kreeg toch liever wat meer uitleg en een afsprakensysteem dat werkt! De telefonische klantendienst maakt er zich vanaf met gauw een nieuwe afspraak in te plannen, nakijken wat er juist was foutgelopen of vermijden dat dit in de toekomst nog gebeurd was duidelijk teveel gevraagd ...
Reputatie 5
Badge +4
Hey proxy99, ik zie inderdaad dat er een afspraak geboekt is deze namiddag tussen 12u30 en 16u30, reden is slechte kwaliteit op de lijn. Heb je liever de afspraak te wijzigen? Indien wel, stuur ons een paar data door en we plannen die dan later in. Mvg, AM
Ik heb sinds de storing geen internet of tv meer. Nadat ik de lijntestheb gedaan, heb ik automatisch een afspraak gekregen met de vermelding Uw SLA zal worden gerespecteerd. Ik heb wel geen datum en uur gekregen? En ik moet daarvoor niet aanwezig zijn.

Help
Reputatie 7
Badge +4
Dag Galo,

Ik denk dat er iets zal foutgelopen zijn, ik zie geen afspraak staan voor je lijn. Heb je na de storing de bbox en decoder nog opnieuw opgestart? Kan je indien dat nog niet gebeurd is ook eens een reset van je bbox doen? https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_mdm_reset_trouble/particulieren/welkom-bij-support/internet/internet-thuis/problemen-met-internet/de-standaardinstellingen-van-het-wifi-netwerk-herstellen.h...

Groeten
Beste,
de bbox resseten heeft ook niet geholpen. Ik heb al meerdere keren de router aan en uit gezet.
Het dns icoontje flikkert en het @ icoontje is uit en licht helemaal niet op. Op mijn gsm staat er een uitroepteken naast de wifi icoontje.
Als ik de lijntest weer uitvoer dan staat er op dat er geplande werke zijn.
Reputatie 5
Badge +3
Hoi Galo,

Ik zie dat er morgen een interventie staat ingepland in de namiddag. De technicus neemt een half uur op voorrand contact op met je wanneer hij ter plaatse zal zijn. Indien je nog meer informatie wenst kan je ons privé contacteren.Dit doe je door hier te klikken.

Reageer