Beantwoord

Website censuur in België?


Sinds gisteravond is een bedrijfswebsite niet meer bereikbaar enkel in België.
Met name http://paulus-hebel.be wordt dus door proximus en telenet gecensureerd in België terwijl die in het buitenland volop bereikbaar is. En nee, daar staat dus niet illegaal op dat is een volkomen legitieme zelfstandige.
Kan er mij iemand vertellen waar en hoe men kan raadplegen of men op die censuurlijst staat en wie die beheert?
icon

Beste antwoord door Martin 15 juli 2017, 10:26

je kan ook mailen dnsmaster@proximus.com

> domeinnaam deblokkeren
Bekijk origineel

11 reacties

Reputatie 7
Badge +4
je kan hiervoor best contact opnemen met je host of met onze dns masters via het onlineformulier op onze site

mvg
je kan ook mailen dnsmaster@proximus.com
> domeinnaam deblokkeren
Reputatie 6
Badge +2
Ik heb eens geprobeerd naar die website te surfen en ik kan hem probleemloos verkrijgen, ben je wel zeker dat het censuur betreft en geen technische problemen met de server van die website?
Nu wel toen niet, of als je een ander dns server gebruikt werkte het ook.
Reputatie 6
Badge +3
Iedere internet provider is verplicht om samen te werken met het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) en in samenwerking met de inlichtingendiensten , juridische diensten het mail verkeer en internet verkeer monitoren van klanten Hier kan je wat meer info terug vinden (onderdeel filtering): http://www.bipt.be/nl/operatoren/telecom/beveiliging/wettelijke-onderschepping/raadpleging-betreffende-de-opties-in-de-etsi-normen-die-de-operatoren-in-acht-moeten-nemen-in-het-kader-van-hun-samenwerking-met-de-gerechtelijke-autoriteiten-en-de-inlichtingen-en-veiligheidsdiensten .
zal hier wel een ander probleem geweest zijn want door met andere DNS te werken dan die van PXS werkt het wel.
je kan hiervoor best contact opnemen met je host of met onze dns masters via het onlineformulier op onze site
je kan ook mailen dnsmaster@proximus.com
Het probleem werd door iemand bij blijkbaar opgelost terwijl ik deze probeerde te contacteren.
Dank aan Martin voor het email adres
Dat invulformulier bestaat volgens mij toch niet of is toch erg goed verstopt. Ook enige contact gegevens als mail is ver te zoeken. En telefonische wachtrijen probeer ik in het Weekend te vermijden.

Mocht het als reactie op dit bericht opgelost zijn hartelijk bedankt dan.

Met alle respect voor wie goed werk doet mijn slecht karakter maakt wel dat ik graag zou weten wie dit nu controleert en of dit nu een technische fout was (kan gebeuren) of een ander ingrijpen (gebeurt zeker ook maar is minder aanvaardbaar)

Tips over een betrouwbare monitoring voor werking van sites bij Belgische providers zijn ook nog altijd welkom. Niet zozeer voor de vermelde site maar er zijn andere waar de beschikbaarheid nog belangrijker is.
Iedere internet provider is verplicht om samen te werken met het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) en in samenwerking met de inlichtingendiensten , juridische diensten het mail verkeer en internet verkeer monitoren van klanten
Dat is wel iets anders dat is dat Big Brother toekijkt op wat we doen, niet dat ze bepaalde toegang zouden verbieden.

Het toegang verbieden tot sites aan Belgen (internet-censuur) gebeurt ook maar zou naar mijn weten vooral via de naam gaan, bvb bij kinderporno en andere illegale sites. Dit zou via een rechterlijke uitspraak moeten gebeuren maar een overzicht daarvan is mij onbekend. Dit wringt trouwens met de grondwet waar de censuur verboden is. De eene censuur is dus wel en de andere niet Censuur.

Een andere mogelijkheid is dergelijke censuur op ip-adres uitvoeren. Nog meer bedenkelijk dan het vorige omdat men dan niet meer proportioneel te werk gaat. Te vergelijken met een hele straat afsluiten omdat in de cafee op de hoek drugs wordt gebruikt. (en niet voor enige actie maar als straf of zo)

Het kan natuurlijk ook om enig technische censuur gaan, enige domme computer die moeilijk doet. Maar bij gebrek aan openheid of duidelijkheid kan het eender wat zijn. Niemand gaat natuurlijk zoiets ooit misbruiken daar zijn we toch allemaal veel te braaf voor.

Ik stel me ook de vraag hoe het nu zit met die internetbedrijven waar men toch zo bezorgd is voor België. Als deze niet zeker kunnen zijn dat ze de Belgische markt in het weekend bereiken wordt dat wel heel problematisch en kan dat serieuze bedragen aan schade gaan opleveren. Niets is perfect natuurlijk maar het is toch vreemd dat de hele wereld werkt en enkel België niet en men nergens weet waarom.
Ze hebben waarschijnlijk wel iets gedaan bij proximus nadat je het hier gemeld hebt op 't forum
Reputatie 6
Badge +3
Martin, de bedoeling van mijn vorige post was gewoon informatief, dat er wel degelijk filtering gebeurd. Niet dat dit de oorzaak was van het probleem, sorry voor de verwarring. Emmanuel Paulus van echte censuur is er inderdaad geen sprake behalve in de gevallen die je ook had aangehaald. Ik verdenk meer dat er een probleem was bij BNIX die voor heel België verantwoordelijk is voor DNS zie hier: https://www.belnet.be/nl/over-ons/bnix-platform en wordt beheerd door Belnet. Dit kan ik voor zorgen dat het onmogelijk is om bepaalde websites te kunnen bereiken in heel het land. De ISP providers maken ook gebruik van de DNS servers van belnet.
inderdaad want zoals ik reeds aanhaalde dat het met andere DNS van google het wel werkte .

Reageer