Proximus gaat capaciteit 4G-netwerk drastisch verhogen (4,5G)


Daarbij zal bellen en surfen over 4G tegelijkertijd mogelijk worden.
Dit door 4 frequentiebanden tegelijk aan te spreken, om zo snelheden tot 1,1 Gbps te kunnen aanbieden.
Is nog geen 5G daarom spreekt Proximus van 4,5G.

24 reacties

Reputatie 6
Badge +2
4,5G, is dat niet hetzelfde als 4G+ ?
Reputatie 6
Badge +4
4,5G, is dat niet hetzelfde als 4G+ ?
Neen.
Het verschil wordt uitgelegd in onze persaankondiging: https://www.proximus.com/nl/news/proximus-mobile-network-ready-even-more-quality
Inderdaad daar had ik het ondee ander ook gelezen ;-)), 'k moet toch van ergens mijn mosterd halen hé 🙂
Reputatie 6
Badge +2
Inderdaad daar had ik het ondee ander ook gelezen ;-)), 'k moet toch van ergens mijn mosterd halen hé :-)

Hopelijk is het zeer straffe mosterd en niet van die flauwe flutjes mosterd. 🆒
Het zou wel eens heel dure mosterd kunnen worden :S
Reputatie 6
Badge +2
Ja, kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs hé! :8
Reputatie 6
Badge +1
Als ze eerst eens zorgen dat iedereen te bereiken is op de GSM zodat de Mobile Coverage Extender a € 5 huur per maand afgeschaft kan worden. Ook dat iedereen snel internet heeft, VDSL. Ook het update van HD zenders van PX tv. Lijkt wel dat GSM prio 1 is bij PX en dat de rest er maar bij hangt.
Badge +4
Nu nog een sneller vast netwerk (met vectoring) want hiervoor moeten nog veel mensen geduld hebben ;)
m a w waar blijft het ongeduldige vast internet... hehe.
Ja inderdaad, maar ik vrees dat die digitale trein met geen enkel middel nog tegen te houden is, iedereen probeert met iets anders buiten te komen om de andere liefst voor te zijn met vernieuwingen, of de laatste wagons af en toe van de rails ontsporen, daar trekt die locomotief zich blijkbaar niet veel van aan 😉
Badge +4
Ja er is weer veel beweging bij alle providers, Orange start hun locomotief ook blijkbaar met vanalles.
Reputatie 1
Lololol wij hebben nog geen eens 3G !!!!!!
en je bent niet alleen !
Maar ik heb totaal geen idee hoeveel er dit zijn in verhouding met deze die dit het wel hebben.
Reputatie 6
Badge +3
Er zijn zelfs plaatsen zoals centrum Brugge waar outdoor geen 2G dekking is. Op dekkingskaarten Bipt is er uiteraard wel 4G aanwezig.

Het is outdoor tussen gebouwen maar blijkbaar houden de kaarten geen rekening met gebouwen.
Reputatie 1
Waar betalen wij eigenlijk voor???
Zoals we al weten zijn de kaarten op theoretische simulaties opgemaakt, toch wat specialisten in de materie beweren 😉
4,5 G Europees snelheidsrecord
juist hier gelezen
Reputatie 6
Badge +1
Da's ferm en nu. Alles is voort zo geïsoleerd dat je indoor bijna geen dekking hebt. Als ze eerst is zorgen dat ze in heel Belgie snel internet, min. 100 Mbps, hebben dan zijn we op de goede weg. Veel GSM toestellen kunnen dit nog niet aan.
Proximus heeft een sneller mobiel internet uitgerold in Antwerpen, Charleroi en Gent.
De inwoners kunnen vanaf nu dus gebruik maken van dat supersnelle netwerk,
maar moeten nog even wachten op compatibele toestellen.........
450 Mbps dat is drie keer zo snel 4G...........
http://nl.metrotime.be/2017/02/28/business-2/proximus-lanceert-45g-in-verschillende-steden/
Reputatie 6
Badge +1
Proximus heeft een sneller mobiel internet uitgerold in Antwerpen, Charleroi en Gent.
De inwoners kunnen vanaf nu dus gebruik maken van dat supersnelle netwerk,
maar moeten nog even wachten op compatibele toestellen.........
450 Mbps dat is drie keer zo snel 4G...........
http://nl.metrotime.be/2017/02/28/business-2/proximus-lanceert-45g-in-verschillende-steden/

@martin. Heb dit ook gelezen. Maar er is nog geen een toestel op de markt voor dit. Ze verwachten dat Samsung deze maand met een toestel komt. Contrast wordt wel hoog in Belgenland. Weet niet hoeveel klanten nog steeds geen VDSL2 hebben en dan gaat men dit uitrollen en er is nog geen toestel op de markt. Dat PX maar meer prio gaan geven aan de klanten die nog geen VDSL2 hebben.
Ik heb het net op VTM nieuws gehoord en dan even gegoogeld 😉
als het zo verder gaat hebben we geen VDSL meer nodig en kan alles mobiel 😉
Reputatie 6
Badge +1
@Martin. Geloof het nooit. Aan de grensstreek en binnenlanden is nu al een probleem met 4G. Hier nog wat artikels.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/proximus-start-met-4-5g-in-eerste-drie-steden/article-normal-821279.html
http://newsmonkey.be/article/76450,
http://www.zdnet.be/nieuws/191224/proximus-lanceert-supersnel-netwerk-waar-nog-niemand-op-kan/
Reputatie 2
Badge
ze rollen iets uit waar wij belgië nog niets mee zijn heb pas nieuwe smartphone ga weer niet veranderen ben rokkefeller niet, geld groeit niet aan de bomen HE PROXIMUS.
zouden beter is zorgen dat fiber er wat sneller is to the home, als ik nog 5 jaar moet wachten zit ik al terug bij telenet wand dan zijn die weer sneller en betere packs.;)
Het is maar een tussenstap en Telenet, Proximus en nog anderen, gaan tenslotte toch de stap naar 5G zetten.
Proximus wint terrein met supersnel 4,5G-netwerk
11/08/2017
Als eerste operator in België is Proximus in de voorbije maanden van start gegaan met de uitrol van het supersnelle 4,5G-netwerk. Vandaag is 4,5G reeds beschikbaar in bepaalde delen van 7 Belgische steden. Dankzij de aanhoudende investeringen van Proximus belooft het bereik van het 4,5G-netwerk in de komende weken en maanden fors toe te nemen.
Snelheden tot 900Mbps zorgen voor superieure gebruikerservaring
In februari kondigde Proximus als eerste operator in België de uitrol aan van 4,5G in Charleroi, Antwerpen en Gent. Met deze technologische vernieuwingen wil Proximus blijven investeren in betere en snellere netwerken, in een tijd waarin het mobiele dataverkeer spectaculair toeneemt en de klant steeds meer behoefte heeft aan supersnel en performant mobiel internet, op elke plaats en op elk moment.
De implementatie van 4,5G is mogelijk dankzij geavanceerde technieken voor radiotransmissie en door verschillende frequentiebanden waarvoor Proximus een licentie kreeg, te combineren. De eerste tests tonen alvast aan dat 4,5G voor een spectaculair betere gebruikservaring zorgt, met maximum theoretische downloadsnelheden tot 900Mbps. Ter vergelijking: de maximum downloadsnelheden kunnen voor 4G tot 150Mbps reiken en voor 4G+ tot 225Mbps.
De uitrol van 4,5G beantwoordt aan een reële behoefte van de klant, die steeds meer en steeds sneller mobiel wil surfen. De verwachting is immers dat het dataverbruik in de EU spectaculair zal toenemen tegen 2022, tot wel 10 keer het huidig dataverbruik volgens experts. Een toename die gedeeltelijk verklaard kan worden door een heel sterke vraag naar mobiele data en een intensiever gebruik van video. De uitrol van 4,5G biedt een veelbelovende toekomst voor onder meer nieuwe bandbreedte-intensieve toepassingen, zoals het bekijken van video’s met 2K en 4K HD resoluties of zelfs 360°, maar ook virtual en augmented reality, enz. Het verbeterde netwerk komt bovendien ook de klantenervaring ten goede, zelfs in gebieden met een hoge verkeersdichtheid.
Uitrol van 4,5G volop aan de gang in zeven Belgische steden
Goed vijf maanden na de aankondiging werd 4,5G met succes uitgerold in bepaalde delen van Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Nieuwpoort en Sint-Niklaas. Niet zelden gaat het om gebieden met een hoge bedrijfsactiviteit. Zo zijn grote delen van de Antwerpse haven, en een aantal industriezones in de rest van het land, reeds uitgerust met 4,5G.
Maar ook voor hogeschool- en universiteitsstudenten maakt 4,5G nu al het verschil. Niet toevallig liggen een aantal zones waar 4,5G reeds beschikbaar is, in gebieden met een uitgebreide studentenpopulatie. Voor de start van het academiejaar in september zal de dekking in deze zones nog toenemen. Daardoor kunnen de studenten zich verheugen op een razendsnelle surfervaring via hun mobiele devices, wanneer ze straks terugkeren naar hun kot of campus. De bestaande 3G- en 4G-netwerken blijven goed presteren met een gsm-ontvangst die tussen 96,4% en 97,8% ligt voor binnenruimtes en tot 99,9% voor mobiel bereik buiten.
Hechte samenwerking met Sony, Samsung en Huawei
Om de uitrol van 4,5G vlot te laten verlopen, werkt Proximus nauw samen met Sony, Samsung en Huawei. Deze laatste leverde de verschillende onderdelen op voor de uitbouw van de netwerkinfrastructuur. Dankzij deze hechte partnerships zorgt Proximus ervoor dat het 4,5G-netwerk vandaag volledig compatibel is met 3 toestellen die door het bedrijf worden verkocht of verdeeld via Proximus: de Sony Xperia XZ Premium , de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ .
Gebruikers van andere toestellen die niet aangepast zijn aan alle functionaliteiten van het 4,5G-netwerk, profiteren evenwel gedeeltelijk mee van de investering. Ook zij zullen in de komende maanden kunnnen genieten van een snellere en performantere internettoegang. Met de uitrol van 4,5G neemt Proximus, in afwachting van de intrede van de 5G-technologie in België, eens te meer het voortouw om zijn klanten de best mogelijke gebruikservaring te bieden.
Hiermee voegt Proximus een nieuwe episode toe aan een jarenlange traditie van mobiele innovaties, gedreven door de gebruikerservaring van de klant. Reeds in 1994 was Proximus pionier in België met de lancering van het allereerste mobiele netwerk. Tien jaar later volgde het 3G-netwerk, en in 2014 lanceerde Proximus in primeur de 4G-technologie. In 2015 werd het nog snellere 4G+ uitgerold in de grote steden, en in november vorig jaar testte Proximus als eerste Belgische operator de 5G-technologie uit, met snelheden tot 70Gbps. Naast een reeks andere innovaties, zorgt deze onophoudelijke ontwikkeling voor een drastische verhoging van de downloadsnelheden. Proximus wil hiermee tegemoetkomen aan de evoluerende behoeften van de klant, maar ook blijven investeren in de versterking en uitbreiding van zijn bestaande netwerken, en in de verdere uitrol van nieuwe technologieën voor mobiel hogesnelheidsinternet. (c)

Reageer