Problemen met V4-decoders met laatste interface SW-versie leon batch2 2_15.20.0.26


Reputatie 7
Badge +1
Ik maak hier maar een nieuwe topic aan over de problemen met de V4, omdat mijn posts anders toch verloren lopen tussen al die van V5 compact en V5 gebruikers.
De meest storende problemen zijn die met het serie-opname-systeem, dat je enkel op de decoder kan programmeren, en dat online niet meer te controleren is. Opnames hiermee zijn meestal slechts de eerst dag betrouwbaar d.w.z. dan komen ze correct in de lijst van opgenomen programma's; De volgende dagen of weken kan je er geen staat meer op maken.
Programma's die je online met de webapplicatie of met TV Overal programmeert, komen wél in de lijst van geplande opnames, zowel online als op de decoder, maar helaas wordt een deel ervan bij het starten van de opname niet opgenomen in de decoderlijst van opnames, alhoewel ze wél in de TV-gids dan met een rood cirkeltje staan.
Als oplossing probeer ik nu al een kleine week de programma's dag per dag en aflevering per aflevering op de decoder te programmeren (bij de opties "deze aflevering" gebruiken).
Tot nu toe loopt dat goed. De planning komt dan ook in de onlineplanning (op de server) terecht. Enige verwarrende vaststelling; ik heb nu voor vanavond 7 programma's op de decoder gepland (één aflevering) en die staan nu ook alle 7 in de lijst van geplande opnames, zowel op de decoder als online. Je zou dus verwachten dat al die opnames nu in nPVR gaan gebeuren (in de online planninglijst staat nl. "Bekijk deze opnames op je TV: je kan ze terugvinden in je menu 'mijn opnames'. Ze blijven 30 (?) dagen beschikbaar via je TV".
Fout gedacht, want het systeem beslist eerst bij het starten van het programma wat ermee gaat gebeuren: PVR- of nPVR-opname. Als gevolg hiervan, blijven deze programma's in de online planninglijst staan, ook na de opname. Ik zal vanavond nog eens checken hoelang die blijven staan. Ze migreren alvast niet naar "opnames die bezig zijn" in deze onlinelijst.
Het serieopnamesysteem moet dus alleszins volledig doorgelicht worden, en in de opnameopties moet er een duidelijke keuze komen om de opnames in PVR of in NPVR te laten gebeuren (de keuzeoptie "manueel conflicten oplossen helpt nl. geen zier). Bovendien is het nieuwe serieopnamesysteem duidelijk niet gelinkt aan de online applicatie of aan TV Overal. Dat was wél zo met de Px TV app. die tijdelijk bruikbaar was voor V4 gebruikers maar dan hiervoor afgesloten werd (duidelijk voor de problemen).
En verder zijn er ook problemen met de tijdsbalk bij het afspelen van PVR-opnames die nà de upgrade van de interface werden opgenomen; probleem dat niet voorkomt bij het afspelen van opnames van daarvoor, die nog op de harde schijf staan.

306 reacties

@Alexander, jij dacht aan M4 zeker maar die is wel net voorbij en 't was ook maar een april grap van P⌘ :-)))

@ThomasP
je zegt: Zolang deze werkt, moet deze in principe niet vervangen worden.
Inderdaad maar voor hoelang nog!
en ik veronderstel dat die ontwikkeling voor de NTE softw. voor de V4 toch ook stukken van mensen kost, enfin ik was maar even luidop aan het denken hoor 😉
Reputatie 7
Badge +1
Sinjoor, effen vlug tussendoor, welke software versie staat er op uw BB3 van sagemcom?
Ben je er ook zeker van dat je van op je Samsung S4-mini, (als die over wifi 5Ghz verbinding maakt), kan Googelcasten naar je Google Cast HDMI dongle, die op wifi 2,4 werkt?


Software Version

6.28.221A
GUI Version

6.2.7
Hardware Version

2.1
Reputatie 7
Badge +1
De V4 is in principe nog recent genoeg en kan nog mee met alle nieuwtjes. Zolang deze werkt, moet deze in principe niet vervangen worden.
dan is Px wél verplicht daar een deftige interface voor te maken hé; en neen, ik ben tegen de wegwerpmaatschappij, en wil geen V5c zolang mijn V4 goed werkt (is nog maar 2 jaar oud). Bovendien, als de aangepaste interface maar voor Q4 2016 is, dus vanaf october, maar allicht niet voor einde 2016, kunnen we hier beter de boeken sluiten. Wat baat het dat ik hier bijna dagelijks de(zelfde) fouten rapporteer, als er toch niks mee gedaan wordt? Ik heb nu eerder sterk de indruk dat ze die "vertikaal" klasseren, en dat ze lang genoeg wachten tot al die V4's vanzelf stukgaan of dat de gebruikers het uiteindelijk toch beu worden...:@
Sinjoor, met deze softw versie (6.28.221A) v/d sagemcom bb3 zouden er problemen zijn, dat toestellen die via wifi5.0 en andere via wifi2.4 werken, elkaar niet zien!?
daarom dat ik de vraag stelde: Ben je er ook zeker van dat je van op je Samsung S4-mini, (als die over wifi 5Ghz verbinding maakt), kan Googelcasten naar je Google Cast HDMI dongle, die op wifi 2,4 werkt?
Reputatie 7
Badge +1
Sinjoor, met deze softw versie (6.28.221A) v/d sagemcom bb3 zouden er problemen zijn, dat toestellen die via wifi5.0 en andere via wifi2.4 werken, elkaar niet zien!?
daarom dat ik de vraag stelde: Ben je er ook zeker van dat je van op je Samsung S4-mini, (als die over wifi 5Ghz verbinding maakt), kan Googelcasten naar je Google Cast HDMI dongle, die op wifi 2,4 werkt?

Ja hoor, zoëven nog geprobeerd met zowel mijn S4 mini als met mijn Tab 4 T535. Die staan beiden op 5Ghz en casten perfect naar de TV (dongle). Getest vanop YouTube en daar met het casticoon naar de GoogleCast "woonkamer" gecast (niet eerst met de GoogleCast app. dus). De TV schakelt zelfs automatisch naar de HDMI van de GoogleCast want die staat standaard op die van de decoder. Dit gebeurde niet voor ik de b-box3 had en de GoogleCast dongle moest herconfigureren voor de 2,4Ghz van de dongle...toen moest ik nl. telkens manueel naar de HDMI van de dongle schakelen.
De GoogleCast app. met dongle vinden wel niet het 5,0Ghz Wifi-signaal, maar dat is dus normaal. Mijn smartphone, tablet en TV (allemaal Samsung) vinden zowel 2.4 als 5.0Ghz signaal. Niet echter de GoogleCast dongle, maar ook niet mijn laptop of PC. Waarschijnlijk is die hun adapter ook niet aangepast voor 5Ghz. Is hier wél off topic hé. Enfin, deze topic mogen ze m.i. sluiten, want er gebeurt toch niks mee.
En nu ga ik mijn gras afdoen.
Bedankt Sinjoor voor het uittesten en stond net ook op punt om mijn gras af te doen, 'k ga er ook direct invliegen voor het begint te regenen.

Reageer