Nieuwe bundels bij PX: Tuttimus, Familus en Mobilus


Reputatie 6
Badge +2
http://www.proximus.be/nl/id_cr_packcomposer_familus/particulieren/producten/familus.html

Het is precies nog niet helemaal op punt, maar het lijkt erop dat er een entertainment pack komt met 12 zenders en MS pass voor 5 EUR extra.

Zenders: samensmelting van Entertainment en Nature & Discovery.

Alleen zie ik hier de muziekzenders niet meer als optie: Brava, Mezzo Live etc. uit het Music & Culture boeket.

Verdwijnen die uit het aanbod?

175 reacties

Nu nog HDus en we zijn content.
Reputatie 4
Ik had hier omtrent al een topic (vraag) gestart.
Reputatie 7
Badge +6
€ 9,95 zal je bedoelen, met € 5 extra krijg je bij je bundel (12 Entertainment zenders) nog M&S bij.
Reputatie 6
Badge +4
Als je een Tuttimus neemt, dan kan je een gratis bundel kiezen.
Als je als gratis bundel kiest voor de Entertainment bundel, dan heb je voor € 5 extra ook nog de M&S-pass.

Via de configurator op de website, kan iedereen zelf naar hartenlust alle combinaties uitproberen.
Reputatie 7
Badge +6
Als ik mijn klassieke pack behoud en daarbij kies voor de nieuwe Entertainment bundel, kost die wel € 9,95 nu (dat staat tenminste in MyProximus). Ben een beetje aan het rekenen en configureren en al met al wordt het hier toch wat duurder met de Tuttimus, ook al omdat bestaande kortingen kunnen wegvallen.
Reputatie 4
Die kortingen vallen die dan weg als je uw pack zelf samenstelt (aanpast), was vroeger toch niet het geval als ik de weg gevolgd heb : "Stel zelf uw pack samen"
Reputatie 6
Badge +2
Als je een Tuttimus neemt, dan kan je een gratis bundel kiezen.
Als je als gratis bundel kiest voor de Entertainment bundel, dan heb je voor € 5 extra ook nog de M&S-pass.

Via de configurator op de website, kan iedereen zelf naar hartenlust alle combinaties uitproberen.


De configurator laat wel niet toe om bv. ook nog het Music&Culture boeket toe te voegen. Je vind het trouwens nergens nog op de website terug.
Reputatie 6
Badge +2
Die nieuwe tariefformules zijn in mijn ogen zeer ingewikkeld en daarom zal ik voorlopig nog niet overschakelen, ik neem dus een afwachtende houding aan.
De huidige packs (Start, Comfort en Maxi) zijn tenminste eenvoudig van structuur maar neen, Proximus moet het weer eens ingewikkeld maken want hun leuze is blijkbaar "Moeilijk gaat ook".
Ik snap totaal niet waar men met dit soort circus naartoe wil ... Als ik kies voor "Familus" (djeezes kristes wat een naam zeg !) dan betaal ik al 10€ méér per maand dan nu ? en ik zit met Netflix opgescheept wat mij niet interesseert, en één blockbuster per maand ? gut zeg !
Het enige wat mij interesseert is wat er met de oude formules gaat gebeuren voor wie hier absoluut geen interesse in heeft ? ! Gaat men daar het aanbod leeg strippen om de klanten naar deze nieuwe "waanzin" te drijven ? Per slot van rekening is het oude wijn in nieuwe zakken !
"Transparant" is een stuk anders hoor ... ik denk dat ze dat woord bij PX helemaal niet kennen !
Reputatie 7
Badge +2
Er zijn inderdaad een aantal wijzigingen in kortingen en samenstelling producten.

groeten

Tina
Juist ja .. en dat houdt in ??? ... welke deel van "transparante communicatie" ontgaat er u ? 😠
Reputatie 7
Badge +6
Er zijn inderdaad een aantal wijzigingen in kortingen en samenstelling producten.

groeten

Tina

Ook in kortingen in de 'oude packs' ????
Ik neem aan dat 'de oude formules' voortlopen, voor wie ze heeft en wil behouden, maar dat ze dus niet meer gecommercialiseerd worden?
Reputatie 6
Badge +4
In wezen is het nochtans eenvoudig hoor...

Gsm-abonnementen heten voortaan Mobilus. Je hebt drie varianten, S, M & L, waarbij het verschil zit in het aantal inbegrepen belminuten en in de mobiele data.
Telkens kan je ook een app kiezen waarvan het mobiele internetverbruik gratis is.

Voor thuis, is er Familus, daarin zit internet, televisie en een vaste lijn. Om je tv optimaal te gebruiken kan je elke maand gratis naar een blockbuster kijken via de Op Aanvraag catalogus en kan je je televisiepakket personaliseren door te kiezen uit 1 van de volgende bundels: All Kids (incl Wanagogo), Belgisch voetbal, Internationaal voetbal, Entertainment Channels, Movies & Series Pass of de Adult Pass.
Liefhebbers kunnen uiteraard meerdere bundels toevoegen, maar dat komt dan wel bovenop de basisprijs.

De combinatie van beiden (Mobilus en Familus) is Tuttimus. Dat zijn dus bundels met mobiel, internet, tv en vaste lijn (all-in). Aan een Tuttimus kunnen meerdere gsm's toegevoegd worden, zodat desgewenst alle telecomnoden van het hele gezin op 1 factuur kunnen gebundeld worden.

Mensen die zich niet kunnen vinden in dit aanbod kunnen nog steeds voor Internet+TV opteren. Dan heb je voor € 55 een internetlijn en ProximusTV (zonder gratis bundels of blockbusters).
Voor mensen die andere mobiele behoeftes hebben, zijn er nog steeds de "geblokkeerde abonnementen" (abonnementen waarvan het gebruik wordt geblokkeerd als de inbegrepen bundel opgebruikt is) of Pay&Go.

Is dit een verandering & is het even aanpassen voor iedereen? Ja, vast en zeker, ook voor ons trouwens.
Is het zo overdreven moeilijk zoals sommigen hier doen uitschijnen? Neen, absoluut niet. Keep on breathing...

Mijn collega's van de klantendienst helpen jullie met plezier verder als jullie specifieke vragen hebben. Of jullie de namen al dan niet leuk vinden... Da's voor jullie rekening. We gaan ze nu niet meer veranderen :8


Groeten!
Bram
Reputatie 6
Badge +4
Juist ja .. en dat houdt in ??? ... welke deel van "transparante communicatie" ontgaat er u ? :@
Op onze website staat duidelijk vermeld welke producten tegen welke prijs worden aangeboden.

Zoals vandaag werd gecommuniceerd, zullen de bestaande mobiele abonnementen automatisch gemigreerd worden naar de nieuwe Mobilus abonnementen. Onze klanten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.
De bestaande packs worden niet automatisch overgeschakeld. Voor klanten met bestaande packs verandert er op dit ogenblik dus niets, tenzij ze zelf kiezen om over te schakelen naar Familus of Tuttimus. Het staat iedereen vrij om te bepalen of dit al dan niet voordelig is.


Met vriendelijke groeten,
Bram
met 9 zenders minder (vh 1 classics; mezzo live, brava, vilvolta, lacht, telemelody, mtv hits en mtv live)
sorry maar ja ik ben franstalige
Reputatie 6
Badge +2
Het blijft voor mij niet duidelijk of de andere zenders uit het multipakket nog beschikbaar zijn.

In het multipakket zaten veel meer zenders (ongeveer een 30tal) voor 14,95EUR of inbegrepen in je maxipack. Nu is dat enkel de kids zenders en de 12 zenders uit het entertainment channels pack. Hoe kan je dat in godsnaam verkopen als een verbetering?

De zenderlijst op de website is trouwens nog die van september.

http://www.proximus.be/dam/cdn/sites/support/en/pdf/tv-channels-brussels.pdf

Ik blijf voorlopig bij wat ik heb tot duidelijk wordt wat er met die andere zenders uit het multiboekt gebeurd. Door ze niet meer te commercialiseren, zijn jullie meteen ook verlost van de schreeuw voor vervangende zenders. We betalen dus al maanden veel te veel.

Verdwenen sinds ik klant ben:
MyZen TV : nooit vervangen
BBC 4 : nooit vervangen
BBC 3: nooit vervangen
13th street: M&S voor compensatie
SyFy: M&S voor compensatie (idem als boven)
Cbeebies: nooit vervangen
CBBC: nooit vervangen

Dit is toch echte afzetterij in mijn ogen.

De strategie is dus, bestaande boeketten langzaam laten uitdoven door één voor één zenders uit het aanbod te halen. Ik betaal nu 132,95 EUR per maand, met de Tuttimus betaal ik minder (115,95), maar ik krijg ook minder zenders? (Geen kids, geen music & culture, geen sport)
Die kidszenders en sportzenders die verdwijnen, geen probleem, maar wel Brava en Mezzo Live is voor mij een groot verlies.
Wie kan zoiets nog begrijpen?
PX TV is nu duurder geworden dan Telenet en met pak minder zenders ook in HD.
En geen kat die nu weet hoe het in elkaar steek.
Reputatie 3
Badge
Proximus is zeker niet duurder geworden. Het komt erop neer dat:

-Pack comfort (internet+tv+vaste lijn) nu Familus is zonder de optie boeket maar wel met een gratis film en hogere uploadsnelheid (indien mogelijk) vroeger 6mbps nu 15mbps

-Pack maxi (internet+tv+vaste lijn) nu Familus is met boeket naar keuze dat je 2x per jaar kan veranderen alsook de gratis film en hogere upload

Concreet veranderd er dus niet veel. Prijzen zijn zo goed als hetzelfde met vorige packs.

Daar waar je vroeger dan een mobiele abbo kon toevoegen aan je pack is dit een pack Tuttimus geworden met als extra een APP gratis naar keuze die niks van je data afneemt en serieus verhoogde datalimieten, onbeperkt bellen tenzij je basis neemt,...

Conclusie: Proximus is nog steeds voordeliger dan Telenet. In de basis veranderd er niet veel. Ze hebben gewoon het kind een andere naam gegeven wat tot nog toe wat verwarrend overkomt.
Reputatie 6
Badge +2
En wat gebeurt er met dat mobiel internet voor tablets en laptops, moet men voortaan een aparte abonnement betalen?
Zoja, dan blijf ik zeker bij mijn Maxi Pack, hier is dat mobiel internet tenminste inbegrepen.
Reputatie 4
Iedereen mag van mij zoveel beweren wat hij wilt, maar het komt bij mij iets duurder als ik de zelfde opties kies als mijn huidig comfort pack.
Heb net het zelfde meegemaakt de vorige keer als ik de naar het nieuwe pack comfort waar ook sommige zaken gratis in vervat waren, maar als je ze niet echt nodig hebt .....etc....
Reputatie 6
Badge +1
Heb nu internet comfort pack + GSM abonnement van € 25. Maar in het pack is dit maar € 20. Stel voor dat in overschakel naar Mobile M vervalt mijn korting van € 5. Krijg wel meer data maar dat heb ik niet nodig. De belminuten wel. Ook kreeg je gratis 500 MB data bij internet comfort en die kan ik gebruiken om mijn Ipad. Dit vind je ook niet meer terug in de nieuwe formules. Volgens mij moet je nu een extra kaart daarvoor bestellen. Volgens mij wordt het alleen maar duurder voor klanten die alles normaal en geen extra´s hebben.
Badge
Komt voor mij op hetzelfde bedrag neer op het eerste zicht, zou enkel het gratis boeket(Multi-verliezen). Maar daar kijk ik toch nauwelijks naar. Krijg daarvoor in ruil wel meer data voor mobiel, dus dat compenseert zich wel.

Vraag mij wel af, welke abo er bij netflix bij zit. Kan ik niet direct veel info over vinden.
Kan ik deze zenders ook kijken zonder HD??? ik zit namelijk met 2 decoders en 1 daarvan kan ik HD kijken maar de andere niet
Reputatie 7
Badge +6
Komt voor mij op hetzelfde bedrag neer op het eerste zicht, zou enkel het gratis boeket(Multi-verliezen). Maar daar kijk ik toch nauwelijks naar. Krijg daarvoor in ruil wel meer data voor mobiel, dus dat compenseert zich wel.

Vraag mij wel af, welke abo er bij netflix bij zit. Kan ik niet direct veel info over vinden.

Leve de voetnoten: voor het Netflix aanbod zie bijlage: 🆒
Badge
mm, toch niet goedkoper dan, zelfs een heel stuk duurder. Want netflix zit dus nog niet in de prijs van het pack. Is eerste 3 maanden gratis, daarna moet je dus ervoor betalen.

Ik betaal nu zo'n 95euro, voor een maxi pack met 2 gsm-abo's. 2 voetbalpakketten en Multipakket. En dan betaal ik zelf nog voor netflix 7euro per maand. Het nieuwe pakket zonder Multi en zonder netflix kost mij 107euro. En dat voor een paar MB's mobiele data extra.

Heb nu geen vaste lijn en moet dat ook niet hebben. Dus vallen de nieuwe bundels al af voor mij 🙂

Reageer