Nieuwe aanpassingen decoder V4.


Badge
Vandaag de nieuwe aanpassing binnen gekregen op mijn decoder V4. Wel ik ben zeer tevreden, ik vind het allemaal wat duidelijker. En het beeld is volgens mij en mijn gezinsgenoten, zeker bij HD uitzendingen, ook merkbaar verbeterd. De teletekst pagina's zijn nu ook in 16/9, dus groter beeld, wat al een verbetering is. En het gaat ook vlugger om naar een andere pagina, bij teletekst, over te gaan. Dus voorlopig besluit: HET IS BETER GEWORDEN.

BGC doe zo verder, we zijn op de goeie weg.......

119 reacties

Ik ben helemaal niet tevreden met de nieuwe aanpassing van belgacom decoder.

als ik op PVR klik om een programma te bekijken, dan lukt dit allemaal goed maar als ik dan die opname ergens moet stoppen en wil achteraf terug bekijken, moet ik eerst nog gaan zoeken waar ik ben gebleven. vroeger stopte die opname effect tot waar je zat.

vraag mij ook af waar die snelheid 8 naar toe is. 2 is te traag om al die reclame door te spoelen en 16 is te vlug.


groetjes


wendy
inderdaag nog een probleem bij PVR, als je verschillende programma's hebt opgenomen, kun je inderdaad niet meer zien van wanneer dit programma is of welk tijdstip
Sinjoor, kan jij eens kijken of je Teletekst hebt op Een HD?

Mijn dochter dacht dat het door Charles kwam, 'k heb haar toch een factoryreset laten doen maar het heeft niks opgelost !!

groetjes, Elsa
Badge
Beste Elsa, wel hier is het inderdaad ook van dat. Op Eén HD geen teletekst maar wel een zwart scherm. Op Eén digitaal werkt teletekst wel.

Grtjs.
't zou natuurlijk ook nog aan de zender zelf kunnen liggen.

groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
Sorry dat ik zo laat ben: op EénHD dus ook geen teletekst (zwart scherm), op CanvasHD wél.
En er inderdaad nog wat mis met de markeringen in de deels bekeken opnames. Zeker nPVR, soms lukt het, soms start het meermaals helemaal niet op, en dan start het terug van in het begin. Ook niet zo leuk...je kan uiteindelijk wel alles bekijken. En inderdaad de spoelsnelheden zijn nu 2x 16x 64x. 2 x kan handig zijn als je naar een specifiek fragment zoekt. 32x was goed voor de reclameblokken maar 16x gaat ook wel best en 64x zeker, al ben je er dan meestal wel voorbij en moet je een stuk terug. 8 x mis ik niet écht. Bij oudere nPVR-opnames was het soms maar 4x.
Origineel bericht link
De tekst van de samenvattingen komt nu "schermbreed", maar het lettertype is zelfs op een 37' scherm wat te klein. Over het algemeen is het lettertype nu wat te klein, ook in de TV-gids, zeker voor oudere mensen. Waarschijnlijk wilden ze meer programma's in één scherm krijgen. Ook het contrast van de letters op de blauwe achtergrond (een oud zeer) is nog steeds ondermaats. Je went eraan, maar het kan beter.
Voor de rest zal het wel wennen zijn denk ik. Ondertussen vastgesteld, dat markeringen, ook in PVR-opnames, verloren gaan. Je moet dan telkens terug gaan zoeken waar je gebleven was. Vooral als je het een paar dagen geleden is dat je ernaar gekeken hebt is dat erg vervelend.
Het terug-en vooruitspoelen tg. 2x is dan weer soms erg handig om het juiste punt van het programmabegin te vinden.
Het weergeven van de programmanaam in de display tijdens het kijken, zowel live als naar opgenomen, is zeker een verbetering, al is de weergave soms nutteloos als er enkel aflevering2 of zo opkomt en niet de naam van het programma...


Nog gepost door Sinjoor:


Ik stel wél vast dat met de nieuwe interface na een herstart ook de markeringspunten in opnames verdwenen zijn (ook de herinneringen zijn weg trouwens). Maar een complete opname op de harde schijf? kan ik me niet voorstellen ! Wel moet je erop letten dat je minstens wekelijks (best een paar keer per week) de decoder eens heropstart (op en afzetten met stroomonderbreking, dus geen standby), dit om de interne klok van de decoder juist te zetten, want die loopt een paar minuten achter per week. Na een aantal weken kan dat aardig oplopen. Die interne klok is NIET zichtbaar, maar stuurt wél het begin van de herinneringen en van de opnames.
Ik vind dat de HD menu's er erg mooi uit zien, maar er is een klein minpuntje ingeslopen bij de update; ik kan maar 5 min. radio luisteren en dan springt hij over naar digitale tv (vt4), zou dit sluik reklame zijn 😉 .

als je van tv naar radio zapt dan start deze nu standaard bij radio 1, hij onthoud niet waar je het laatst naar hebt geluisterd, nu leer ik de belgacom kast blind te gebruiken gezien ik radio via de versterker luister en niet via de tv. ( optie ; radio , OK, OK, 10 x omhoog).


Maar dit is pas Versie 1 van de HD update, dus we wachten tot de volgende update.


Success

Ik ben in september vorig jaar overgestapt naar belgacom en heb 3maanden moeten bellen en zagen om die software goed werkend te krijgen. Nu was dat al maanden goed en komen ze met een upgrade die mijn inziens niet eens getest is op alle bugs die er in zitten. Buiten een paar cosmetische 'verbeteringen' werkt er niks meer naar behoren, deze week heb ik er 6 uren over gedaan om 12 weerberichten van amper 3minuten te proberen te bekijken gewoon als test. Al 14 dagen bel ik regelmatig over verschillende mankementen (ik vindt er elke dag bij) ze nemen zelfs de moeite niet om iets maar ook te noteren of door te geven aan HDTV. Op 21 juli kreeg ik zelfs te horen van het automatisch antwoord-apparaat dat de problemen op mijn telnr.(voor hd-decoder) al opgelost waren, gisteren, ja zondag, heb ik eindelijk een mevrouw aan de lijn gekregen die toch de indruk gaf dat ze de zaken ingaf op haar klavier,maar ik moest wachten tot ze me gingen terugbellen wat ze al twee vorige keren ook belooft hadden, maar niet gedaan! DON'T CHANGE WHAT ISN'T BROKE: is toch klaar en duidelijk niet? Ik krijg zelfs al geen smsjes of e-mailtjes meer voor de 'tevredenheids-enquëte', dat zegt toch al genoeg en de oude software willen ze ook niet terugzetten. Die werkte eindelijk goed toch?
Wij hebben hier een 42" CRT-toestel, en niets van de menu's is leesbaar vanuit de zetel. Als ik de samenvatting van een programma wil lezen moet ik rechtstaan. Ik ben 27 jaar dus zo slecht zijn mijn ogen nog niet. In de tv-gids is het gokken om te zien op welke zender je zit...
op hoeveel meter zit je ongeveer van het scherm?

Want ik had ook last met het lezen?

groetjes, Elsa
tussen de 3m en 3,5m. Ondertitels e.d. zijn geen probleem om te lezen, maar de menu's van Belgacom zijn een regelrechte ramp. Zeker als je dan ziet hoeveel ruimte er in veel gevallen beschikbaar is om de tekst groter te zetten...
Ik vraag dit gewoon omdat ik ook te ver zat van mijn full HDTV 40 inch scherm en aangezien ik de decoder op 720p zet zou ik ongeveer op 2,5 m moeten zitten om op de ideale kijkafstand te zitten.

Ik en veel mensen zitten eigenlijk te ver van hun TV omdat dit praktisch niet altijd goed uitkomt om zo dicht te kunnen gaan zitten.

Natuurlijk zit jij met een beeldbuis tv en daar heb je nog minder beeldlijnen en zal dardoor ook de leesbaarheid minder goed zijn.

Ik persoonlijk heb al ondervonden dat de leesbaarheid ook kan verbeterd worden dooe de keuzen van de verhouding tekst/achtergrondkleur maar het probleem is dat je daar zelf niks van kan instellen zoals je het zelf wilt.

In ieder geval je moet er niet op rekenen dat BGC dit gaat veranderen.

Je kan dit theoretisch zelf bewijzen dat BGC een goede keuze gemaakt heeft, maar dat laat ik aan anderen over omdat je zoals in uw geval er toch niks mee vooruit geholpen zult zijn, deze uitleg staat trouwens al uitgebreid op het forum.

Uit al die uitleg zou het er op neer komen dat je best een nieuwe HDTV koopt !!!!

groetjes, Elsa
Reputatie 7
Badge +1
Wij zitten op ca. 3m van een 37" HD ready en kunnen de menus best lezen; zelfs de tekst van de samenvattingen (linksonder vanuit de TV-gids en vanuit de infobalk, full screen vanuit de lijsten van geprogrammeerde en opgenomen programma's) valt nog best mee omdat het contrast hier goed is (maar het lettertype mocht wél iets groter). Het contrast in de TV-gids zou véél beter kunnen, daar kunnen ze een voorbeeld nemen aan Telenet. HD-ready of full HD maakt voor de leesbaarheid niet veel uit denk ik. Een beeldbuis-TV, en dan zeker een 4:3 met zwarte balken boven en onder is zeker niet meer haalbaar, maar die zullen stilaan wel verdwijnen denk ik.
Reputatie 1
Badge
Ik zit op 3m bij een 32" TV, en dat is geen probleem. En dan nog met een 2e paar ogen waarvan ik weet dat ik binnenkort beter de brilglazen een laat nakijken (en zit toch geregeld in situaties waar mensen sommige zaken wel nog kunnen lezen en ik niet.).

Het kan natuurlijk altijd beter. Vreemd dat de ene met die wijzigingen geen problemen heeft, en iemand anders wel.

--> een Full HD TV zet je in principe beter op 1080i. Je decoder doet die upscaling normaal beter dan de TV (niet dat het verschil groot is). Nog beter was 1080p geweest, maar noch Belgacom noch telenet gebruiken dat.
Ja over die afstanden zijn er ook veel theorieen in omloop en dat heeft natuurlijk ook iets te maken met details zo moet je voor een zelfde grootte van beeldscherm dichter zitten van een 1080 resolutie dan van een 720 beeldlijnen resolutie.

In feite zou het nog altijd het beste zijn dat je vanalles zelf zou kunnen instellen, maar ja daar zal BGC wel over beslissen denk ik.

In ieder geval bij de computer is men blijkbaar veel soepelder met dit alles waar je bvb in je browser om maar iets op te noemen toch ook met CTRL en + of CTRL en - toets kunt in en uitzoemen als je iets niet goed kunt lezen.

Als je op 1080 zet moet je nog dichter gaan zitten om optimaal de details te kunnen waarnemen en de meesten zitten nu door praktische omstandigheden al te ver,
dus nogaals het bewijs dat je in de praktijk soms moeilijk kunt voldoen aan de theorie door allerlei omstandigheden die bij ieder verschillend zijn.

Ja 'k zal er maar mee stoppen of anders zit ik weeral een epistel te schrijven ;-)


Vreemd dat de ene met die wijzigingen geen problemen heeft, en iemand anders wel.


Van waar zou het gezegde "je kan toch nooit voor iereen goed doen" anders komen denk je.
Reputatie 7
Badge +1
Een 1080i heeft in de hoogte dus 360 lijnen meer dan een 720p, maar dat zie je juist maar als je er dichterbij gaat zitten en/of vanaf schermen van 40" en méér (dat is wetenschappelijk vastgesteld). Ik heb mijn 37" LCD HD-ready nu al bijna 6 jaar, en heb er dus nog 3 jaar analoog mee gekeken. Ook analoog of digitaal SD is een 37" (HD-ready) een wereld van verschil met een beeldbuis-TV. Ik heb de laatste jaren al twee 40" LED full HD's gekocht voor een ander (kozijn en schoonmoeder), en kan dus deze stelling zeker bevestigen. Mijn volgende wordt zeker een 40" LED full HD (LCD HD ready is verdwenen en 37" komt steeds minder voor. Een 40" kost nu ongeveer 1/3 van een 37" zes jaar geleden, tenzij je een smart-TV met Wifi en 3D wilt hebben. Maar zelfs een 32" is een al verademing tegenover een beeldbuis, wegens de pixel-en LED-technologie.
Sinjoor jij moet dringend een TV winkel opstarten want nu met de nieuwe software is er zeker weer een markt voor.

Reputatie 1
Badge
Ook bij een 32" scherm zie je dat voordeel van die 1080 lijnen (uiteraard op voorwaarde dat het een Full HD scherm is en je er voldoende dicht bijzit). Vanaf een bepaalde afstand heeft een full HD inderdaad niet veel voordeel (want die details door de hogere resolutie zie je dan toch niet meer). Men is trouwens al bezig met de volgende norm die het aantal lijnen nog eens verdubbeld (UHDTV).

Of dat allemaal veel nut heeft is maar de vraag. De huidige HD-TV die door de Belgische providers wordt gebruikt is nog altijd maar 720 lijnen, en je hebt al een blurayschijfje nodig om "echte" FullHD 1080p te hebben (wat eigenlijk de enige norm is die die FullHD zou mogen heten). Maar als je dan zo'n echt Bluray schijfje afspeelt, zie je toch wel het duidelijke voordeel daarvan. Of die UHDTV dat nog veel zal verbeteren is maar de vraag. Toen apple zijn nieuwe ipad uitbracht met Samsungs retina-scherm zagen veel mensen ook het verschil niet in beeldkwaliteit tussen deze versie en de ipad 2 (toch niet als ze er de oude niet naast hadden).

Die rush naar steeds grotere schermen snap ik wel niet echt. Op de oude beeldbuizen vonden we 28" (70") al behoorlijk groot, vandaag is een 32" gewoon een kleintje geworden en meer dan 40" blijkbaar de norm. Hier heb ik gewoon geen plaats om meer dan 32" te plaatsen...

Het valt me bv. wel op dat heel wat mensen hun computer LCD-scherm verkeerd instellen. Zo'n scherm heeft enkel een scherp beeld als je de resolutie van het scherm gebruikt (de zogenaamd native resolutie). Als je dat lager instelt (veel mensen doen dat omdat de tekst dan groter wordt), krijg je een behoorlijk onscherp beeld.

Als de letters op een computerscherm te klein zijn, bestaan er gelukkig betere manieren om die te vergroten, dan de resolutie van een LCD-scherm anders in te stellen op de grafische kaart !!!
Met alles wat ze tegenwoordig kunnen verwezelijken met de moderne gesofestikeerde electronica die tegenwoordig bestaat zou alles automatisch optiemaal ingesteld moeten worden zodat je er geen omzien naar hebt en optimaal kunt genieten, dan zouden al die verkeerde instellingen niet meer gebeuren en onmogelijk zijn.

Ze gaan zelf zo ver met het opdrijven van de resolutie alleen al om met met nieuwe producten op de markt te kunnen komen als ze maar te kunnen verkopen terwijl er al bewezen is dat het menselijk oog dit nog onmogelijk kan onderscheiden en toch komt het op de markt.

Er wordt heel veel theorie verkocht maar daar zit heel wat anders achter dan om alleen maar de waarheid aan het licht te brengen en eigenlijk altid te profiteren van de onwetenheid van de meeste mensen, je kunt trouwens onmogelijk verwachten dat iedereen specialist is in alles en nog wat en zelf dan nog, als je dikwijls de specialisten bezig hoort en bezig ziet dan kan je het woord specialist wel anders interpreteren.

Maar je het is al altijd zo geweest en ik vrees er voor dat het altijd zo zal blijven.

groetjes, Elsa
Als electronicus vind ik dat allemaal ver gezocht , als belgacom nu gewoon maakt dat de letters in de menu's even groot zijn van formaat als de letters die op een film als ondertiteling worden gebruikt , is iedereen tevreden en is er geen discutie te groot of te klein .

Kun je de ondertitels lezen vanuit je zetel , wel dan moet belgacom maken dat je ook de menu's kunt lezen vanuit je zetel , dat is bij de concurent zo dus waarom moet belgacom nu het alleenrecht krijgen om te oordelen groot genoeg;

Als er geen mogelijkheid komt, om de menu zelf te zetten naar voorkeur, dat ze dan zich op de regel van de ondertiteling houden , iemand die slecht ziet koop een tv waarvan hij de ondertiteling ziet , dus zou hij dan ook de menu zien .

Ik kijk al jaren naar mijn zelfde tv nog crt 3/4 en bij de overschakeling naar belgacom tv moest ik niet dichter zitten , nu na al die software troep wel .

Steek eens een oude programmeur in dat charles gedoe en de letters zullen wel leesbaar zijn , die jonge gasten zijn gewoon om te internetten op hun gsm en zijn kleine letters gewoon , maar ooit worden ze ook oud en zullen ze het wel begrijpen zeker.

Of nog beter vraag een gevarieerd testteam als je al deze problemen hier niet leest .
nou bernie..die programmeurs van belgacom tv gebruiken zelf geen belgacom tv hoor, dus veel zal zon 'oude programmeur' niet uitmaken :)
Reputatie 1
Badge
Je kan het ook omdraaien, hé : als je een TV koopt waarvan je de menu's van Belgacom kunt lezen, dan kan je ook zeker de ondertitels lezen.

Dan is het ook opgelost... Maar ik kan me wel voorstellen dat je met een oude 4/3 CRT problemen hebt met die leesbaarheid... Maar die zaken worden wel gemaakt voor de zaken die je nu kan aanschaffen. CRT TV's (en zeker de 4/3) kan je al bijna 10 jaar niet meer kopen...

Mocht Belgacom die grootte trouwens zo aanpassen, dan krijg je hier het gezaag van de gasten met een 60" TV dat die letters veel te groot zijn, en er te weinig op 1 pagina geraakt. En zo blijven we bezig...

Reageer