Nieuw vanaf 15 juli: Eclips TV in basisaanbod

  • 23 June 2017
  • 32 reacties
  • 10826 Bekeken

Reputatie 7
Badge +2
Op 15 juli start volgens een artikel in De Morgen de zender Eclips TV in het basisaanbod van PX (en TN). De zender richt zich op senioren en onderhandelt momenteel met de VRT voor het mogen uitzenden van oude reeksen (denk De Collega's, Paradijsvogels etc.)

"Vanaf 15 juli zal de nieuwe zender in het gratis basisaanbod van Telenet en Proximus zitten. De eerste maanden nog met een voorlopig programma-aanbod, vanaf 15 oktober met een volledig schema. Op Proximus zal de zender dan 24 uur op 24 uitzenden, op Telenet van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds op het kanaal waar nu ook Stories zit. Zodra Telenet opnieuw ruimte heeft, zou de zender een eigen kanaal krijgen." (De Morgen, 23/06/2017)

link: https://www.demorgen.be/binnenland/vlaanderen-krijgt-tv-zender-voor-senioren-b0441375/ (betalend artikel)
link: http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/3189752/2017/06/23/Senioren-krijgen-eigen-tv-zender.dhtml (samenvatting van zelfde artikel op HLN)

32 reacties

Reputatie 2
Badge
Ik heb vorige week de zender (onder nummer 109) gedurende paar dagen en voor paar uren bekeken. Het aanbod is nog niet uitgebreid, maar ik - géén bejaarde - vind het wel een meerwaarde hebben.
De zorgsector komt hier hoofdzakelijk aan bod (logisch), maar afgezien daarvan is er werk gemaakt van interactieve TV (bewegingsleer in de ochtend, een vlotte nieuwsrolkrant met interessante nieuwtjes, momenteel loopt het muziekprogramma 'Nick & Simon on tour in de US'. Zo doet men tevens een oproep aan het publiek om langs te mogen komen bij u thuis voor een interview over bvb. "heeft u een verhaal over dé dorpsfiguur (wie, wat, waar...). Woestynvisachtig...
Enkele oude Vlaamse series (contractueel overeengekomen met VRT) zenden ze ook uit.
Deze zender gaat miscchien niet zo'n hoge toppen scheren, maar kan zeker succesvol worden bij de doelgroep senioren indien er wat mond-tot-mond reclame voor wordt gemaakt.
Mijn moeder weet alvast welke zender ze nu 'ook' nog kan bekijken vooraleer ze vastroest voor ...Ment TV 😉
Kortom, ik ben er wel blij mee, maar sta dan ook open voor alles wat leeft bij de senioren. Rusthuizen, thuiszorg, zieke ouder...ooit kom je er als 'kind van' wel mee in aanraking.
Reputatie 4
Badge +1
Martin, dit heb ik al gedaan maar lukt niet, en is alleen met Eclips
stuur het anders nog eens door middel van een privébericht
    aan Het Proximus Team via
    https://nl.forum.proximus.be/inbox/conversation?with=51679
    (daar je tekst invullen in het voorziene tekstveld en nadien klikken op 'Verstuur' = verzenden)
Reputatie 5
Badge +2
Straf dat Telenet geen plaats meer heeft voor extra zenders en deze Eclips slechts parttime kan uitzenden.
Nu ja veel interessants zal er wel niet te zien zijn.... als ze onderhandelen om de herhalingen van de herhalingen van de herhalingen van de VRT te mogen uitzenden..


dat is omdat ze maar bandbreedte hebben tot 600mhz en daar telefoon,internet,tv digitaal en analoog op zit en radio analoog en digitaal.
in ex indi gebieden hebben ze al een bandbreedte van 850mhz maar omdat telenet zijn gebied gelijk behandeld en het grootste gebied maar 600mhz bandbreedte heeft zit die al vol,ook doordat telenet heel veel HD zenders heeft in hun aanbod en HD zenders meer ruimte innemen dan een SD zender is dit dus het probleem.
maar binnenkort verdwijnen er enkele MTV zenders van de Astra 19.2 en zal telenet misschien ook MTV Rocks moeten opgeven omdat die verdwijnt,zodat ze daar Eclips TV kunnen zetten 😉
binnen 2 jaar zou ook de netwerf moeten rond zijn en er wat plaats vrij zijn voor hoofdzakelijk internet.
beste zou zijn dat ze analoog stoppen en zo weer veel plaats vrijmaken voor tv zenders,maar dan ga je die mensen die nog analoog kijken op een 2de of 3de of 4de tv zonder beeld zetten en weer verplichten om meer geld uit te geven voor op elke tv een CI module of Digitale Box te zetten.
maar dit even ter offtopic en de reden van de vraag.
of ze moeten overstappen naar IP TV zoals proximus
Reputatie 7
Badge +2
of ze moeten overstappen naar IP TV zoals proximus

Dat klopt, er zijn al kabelmaatschappijen in Europa die een deel van hun aanbod via iptv regelen. Kleine nichezenders komen daardoor in speciale apps terecht. Doordat er enkele een stream is wanneer iemand kijkt, zou dit bandbreedte kunnen besparen.
Reputatie 5
Badge +2
of ze moeten overstappen naar IP TV zoals proximus

Dat klopt, er zijn al kabelmaatschappijen in Europa die een deel van hun aanbod via iptv regelen. Kleine nichezenders komen daardoor in speciale apps terecht. Doordat er enkele een stream is wanneer iemand kijkt, zou dit bandbreedte kunnen besparen.


dat zou hen net meer verkeer via internet geven en daar hebben ze nu al een probleem mee in wijken waar veel mensen op telenet zitten dat de snelheid van het internet omlaag gaat,en via wifi is het ook al geen leuke optie want de witte nieuwe docsis 3 modems hebben veel problemen met wifi 😞
en zolang ze niet het netwerf project hebben afgerond zal dat er nog niet bij komen,
de nieuwe digicorder die in ierland al gebruikt word is in belgie pas voor 2018 met de optie van apps om tv te kijken en netflix,dus nog even geduld daarvoor.

Reageer