Klacht Sabine eshop! Klantvriendelijkheid onbestaande...ronduit lomp

 • 4 October 2017
 • 7 reacties
 • 373 Bekeken

Aangezien het voor mij zoals voor velen anderen een onmogelijke taak is om ergens een klacht in te dienen probeer ik het via deze weg. Ik ben wel overtuigd dat ik het antwoord schuldig zal blijven,

Gisteren kocht ik een een toestel met abonnement aan via de proximus website (web exclusief).

Ik ontving een mail met de bevestiging van mijn aankoop alsook dat mijn nieuw mobiel tariefplan binnen de 24u actief zal zijn en dat ik zal gecontacteerd worden binnen de 3 dagen voor de levering in te plannen om mijn nieuw toestel in ontvangst te nemen.

24u gaan voorbij, geen verandering in mijn tariefplan.

Dat het toestel vertraging oploopt (Iphone8) daar heb ik alle begrip voor, maar dat mijn tariefplan zonder enige uitleg niet actief zal worden kan toch niet.

Wanneer ik belde naar het eshop nummer dat ik terugvond in mijn bevestigingsmail kreeg ik te horen dat dit niet kon zolang er geen imei nummer van mijn nieuw toestel is (Proximus heeft deze toestellen niet/ geen idee wanneer ze op stock zijn), er geen contract kon opgemaakt worden dus ook geen actief tariefplan.

De dame aan de andere kant van de lijn was ronduit onvriendelijk en zeer geïrriteerd toen ik vragen stelde om te begrijpen hoe dit kan.
Sabine van de eshop (een achternaam wou de dame niet geven) was ronduit klantonvriendelijk!
Wanneer ik vroeg bij wie ik terecht kon met mijn probleem kreeg ik "Apple" als antwoord. Sorry maar ik koop bij Proximus en ik ben jullie klant.

Aankopen in de webshop lukt; maar de toestellen hebben jullie niet...
Info via mail; binnen de 3 dagen nemen we contact met je op voor afspraak voor de levering van je nieuw toestel; Ik zie dat niet gebeuren...
binnen 24u is je nieuw mobiel tariefplan actief; NOT...we geven je hier geen info over en trek je plan maar...

Iedereen een persoonlijk mailtje sturen kan niet, maar communiceer dan duidelijk en zet minstens klantgerichte mensen die hun vak kennen op jullie klantendienst en niet iemand die daar absoluut niet op haar plaats zit.

De gesprekken worden toch altijd opgenomen voor de verbetering van jullie klantenservice, check Mevrouw Sabrine zonder achternaam dan maar eens.

Groeten

7 reacties

Het zal je mss niet direct veel verder helpen maar ik geef je toch ter info mee via welke kanalen Proximus bereikbaar is:
  Er zijn verschillende manieren om met Proximus in contact te komen:
 • via dit Forum, door het versturen van een privébericht aan Het Proximus Team via     https://nl.forum.proximus.be/inbox/conversation?with=51679     (daar je tekst invullen in het voorziene tekstveld en nadien klikken op 'Verstuur' = verzenden)
 • via Helpdesk op gratis nummer0800 22 800
 • via contactpagina: https://www.proximus.be/contact
 • via Twitter kanaal: https://twitter.com/proximus (wel een account vereist)
 • via Facebookpagina: https://www.facebook.com/proximus/ (wel een account vereist)
 • via Mail: affinity.mobile.nl@proximus.com / replyproximus@skynet.be (door een forumlid hier gepost)
 • via de chat op onze supportpagina's:     https://www.proximus.be/support/nl/id_zwpr_support/particulieren/support.html     ( deze chat optie is ook mogelijk via http://proximustv.be )


 
  Hoe de optie "Mail Ons" vinden op de pagina http://proximus.be/contact
 • zie hiervoor naar de screenshots (het voorbeeld gaat hier omtrent vraag ivm Factuur) , via onderstaande link: "Mail Ons"
 • Onderaan deze screenshots staan ook al de andere mogelijkheden om proximus te contacteren. zoals onder ander een privébericht sturen aan Proximus hier op 't forum en ook op twitter en Facebook
 • En (bv. voor formele klachten) kan het kan ook altijd per aangetekende brief naar Proximus - Klantendienst Koning Albertlaan 27 1030 Brussel  
Beste Martin,

Bedankt, heb al via verschillende kanalen geprobeerd...,privébericht ook al verzonden.

Echte klantenservice bestaat bijna niet meer, ik verwacht ook niets van Proximus.

Maar had op zijn minst gehoopt dat ze toch mensen inzetten die hun job willen doen en niet gewoon elke maand langs de kassa passeren.

Ijdele hoop i know.
Allemaal goed en wel al die kanalen waar Proximus bereikbaar is, maar of uw problemen daarmee opgelost geraken is een andere zaak, ik moet maandelijks bellen voor fouten en die geraken NOOIT opgelost...

Actie van de iPhone 8 idem, waarom een actie als je daarna in de blue staat, schuld geven aan Apple is gemakkelijk he...
Reputatie 1
Je kan Proximus via alle kanalen contacteren, maar ze gaan de iPhone 8 nooit op tijd kunnen leveren! Elk jaar hetzelfde liedje: een kunstmatig tekort creëren om de hype te voeden. Ik ben er dit jaar ook weer ingetrapt bij Proximus. Ik wou ook deelnemen aan de iPhone 8 actie. Maar het wordt ons als bestaande klant ZO moeilijk gemaakt dat je bijna zou overschakelen naar een andere provider...
De iPhones zullen OOIT wel eens bij de klant geraken, maar dan zijn we weer ettelijke weken verder...
Dus wat hebben we vandaag geleerd? Als je de nieuwste iPhone heel snel wil na de Keynote van Apple moet je zeker niet op Proximus rekenen...
Ik zat vast met een abonnement bij mijn vorige werknemer.
Nu ik van job verander en terug zelf voor een abonnement moest opdraaien voor deze actie gekozen.
Webexclusief...dus enkel online bestellen. Dit kon natuurlijk enkel als mijn huidig nummer op pay en go stond, anders was bestellen niet mogelijk.

Dat ik moet wachten op de ipphone daar heb ik begrip voor maar zet op zijn minst mijn nummer actief op dat abonnement.
Neen dit kan niet zonder telefoon meneer.

Geen telefoon en geen abonnement dus, actief na 24u my ass.

Proximus contacteren is al een even grote klucht. Komt gewoon niets van.

vb;
Wim
Wim 5 dagen geleden
Dag Rigo,
Heel spijtig van jouw relaas te moeten lezen, ikzelf behandel geen klachten, maar mijn collega's zullen jou zo spoedig mogelijk van antwoord voorzien. Dit is duidelijk niet zoals wij wensen dat het eraan toegaat in de shops. Bij deze mijn excuses.
Mvg,

Duurt dat al vijf dagen voor er iemand van de juiste dienst u dan contacteerd???

Klantenservice; NUL
En ze kunnen daar percies dik hun goesting doen tegen hun "klanten"...
Reputatie 7
Badge +4
Beste, het spijt me dit te vernemen, kunnen we ergens concreet mee verderhelpen? Groetjes Freya
Beste FreyaVR,

Graag!, kan er concreet eens naar het gesprek met mevrouw Sabine geluisterd worden... ik veronderstel dat dit niet eenmalig is en dat deze mevrouw dit bij meerdere klanten op deze manier zal aanpakken (dat de gesprekken worden opgenomen zal toch niet puur show zijn zeker?!). E-shop Sabine, meer wou deze onvriendelijke dame niet prijsgeven.

Verder zou communicatie met de klanten wel beter kunnen.

Heb je iets niet in stock verkoop het dan niet alsof je het product hebt!

Voor mij persoonlijk te helpen kan mijn abonnement actief gezet worden zodat ik terug normaal kan bellen...op die telefoon wacht ik gerust.

mvg

Reageer