De Persgroep aast op Base; bron Belga/De Morgen

  • 27 July 2012
  • 0 reacties
  • 94 Bekeken

Reputatie 7
Badge +1
De Persgroep aast op Base
Bewerkt door: Annelies De Becker − 27/07/12, 05u03 − Bron: belga.be

© belga. Christian Van Thillo.
De Persgroep bekijkt samen met een aantal financiële partners het verkoopdossier van gsm-operator Base. Christian Van Thillo, topman van De Persgroep, weet dat mobiel de toekomst is. "Hij heeft de content, maar niet het technische aspect. Dit is een unieke kans om beide te verenigen." Dat staat vandaag in de krant De Tijd. Bij De Persgroep wilde niemand commentaar kwijt.

Begin volgende week moeten geïnteresseerde partijen een niet-bindend bod indienen voor de Belgische KPN-dochter. De Nederlandse telecomgroep KPN besliste enkele maanden geleden haar Belgische mobilofoniedochter in de etalage te zetten.

Ook Telenet werkt op het dossier. De Mechelse kabel- en telecomgroep mandateerde al zakenbanken om haar te begeleiden in het proces. Ook British Telecom gaat over de tongen. Nu de eerste horde in zicht komt, blijkt dat ook De Persgroep zich in de biedstrijd mengt. De Persgroep is onder meer eigenaar van Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd en de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, holding van vtm, 2BE en Q-Music).

1,6 tot 1,8 miljard
Base is met een verwachte prijs van 1,6 tot 1,8 miljard euro een te grote brok voor het Vlaamse mediabedrijf. De Persgroep zette daarom met een aantal - voorlopig onbekende - partners een consortium op.

Via Base kan De Persgroep een volwaardige telecomspeler worden. "Van Thillo heeft de content, maar niet het technische aspect", stelt een waarnemer. "Dit is een unieke kans om beide te verenigen. Het is ook een defensieve zet. Voor zijn mobiele activiteiten is De Persgroep nu volledig afhankelijk van Base. Stel dat Base in handen komt van concurrent Telenet, dan kan Van Thillo de verdere ontwikkeling van zijn mobiel aanbod wel vergeten."

0 reacties

Geen reactie

Reageer