Belangrijk : frauduleuze e-mails werden naar onze klanten verstuurd.

  • 4 February 2013
  • 2 reacties
  • 500 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Beste klant,


We hebben vastgesteld dat er de laatste tijd frauduleuze e-mails worden verstuurd naar onze klanten (phishing). Deze e-mails hebben tot doel om de gegevens van uw bankkaart te achterhalen.


Deze e-mails zijn niet afkomstig van Belgacom en wij vragen u dan ook met klem geen gevolg te geven aan dergelijke e-mails: Belgacom zal u nooit vragen om uw login en wachtwoord via e-mail door te sturen.


Onze diensten hebben onmiddellijk gereageerd en de frauduleuze website is ondertussen verwijderd..


Wanneer u inlogt via uw e-Services (bijv. via een link vermeld in een e-mail), dient u goed op te letten dat de URL altijd « belgacom.be », « proximus.be » of “skynet.be” bevat. De veiligste manier om in te loggen via uw e-Services is altijd via onze websites www.belgacom.be of www.proximus.be


Hebt u uw login en wachtwoord al meegedeeld via e-mail, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk uw wachtwoord van uw e-Services-account te wijzigen.


Indien u denkt dat er misbruik wordt gemaakt van uw data, gelieve dan onmiddellijk contact met ons op te nemen via abuse@belgacom.be.


Met vriendelijke groet,


Eva

This topic has been closed for comments

2 reacties

Reputatie 7
Badge +1


Voorlopig nog gespaard gebleven, Maar ik ben altijd wantrouwig tegenover mails van onbekenden en sowieso van een bank die je logingegevens vraagt.













Ik heb in ieder geval deze niet verstuurt maar blijkbaar wel Eva ,


Als je echt twijfelt aan de echtheid of het van Eva komt dan kan je die gegevens doorgeven via een Privé bericht aan Eva van Belgacom en dan ben je ook gerust dat het bij Eva van Belgacom terecht komt (of ze moeten het forum hier ook al gekaapt hebben)


Maar aangezien het opgelost moet je ook geen info niet meer doorsturen.


Als je dit niet vertrouwt is het altijd best van te bellen naar BGC eerst om te verifieren als ze echt die gegevens nodig hebben van u.


Op zo'n mails reageren is altijd gevaarlijk en normaal zijn de mails noreply@.... ook niet bedoelt om op te antwoorden dus best ook niet doen


Ten slotte mag je noreply letterlijk nemen 'niet antwoorden'







Groetjes, Elsa