Vraag

BBOX 3 : hoe UDP en TCP poorten blokkeren

  • 22 December 2017
  • 5 reacties
  • 394 Bekeken

Ik probeer een aantal poorten te blokkeren in de BBOX 3
UDP 27015 tot 27030
Hoe kan dit gedaan worden. Via de User - account is dit mogelijk ?

Verder wil ik ook een aantal websites blokkeren zodat deze niet meer kunnen opgeroepen worden in de BBOX 3

5 reacties

via http://192.168.1.1/6.7.0/gui/#/6.7.0/gui/tpl/src/access/parental-control.html daar inloggen (wachtwoord die op sticker van bbox3 staat)
naar beneden scrollen tot aan "website filter"

voor poorten klik op firewall > niveau hoog aanklikken enz..
Bedankt , Dit had ik ook gevonden. Probleem is met niveau hoog, is dat je dan alle LAN activiteit limiteert, uitgezonderd deze die je toelaat. dus dan moet je alle poorten gaan uitzoeken die moeten openstaan, begin ik niet aan.

Wat ik wil, is niveau medium, maar een paar poorten blokkeren, blijkbaar kan dit niet met het inloggen via het user account

ook websites zelf kan je niet blokkeren
inderdaad blijkbaar lukte dit hier ok niet >
https://nl.forum.proximus.be/internet-10/websites-blokkeren-36469
Ik heb de Technicolor. Tot over een paar maand had ik de bbox2 en kon dit wel. poorten blokkeren in de medium mode is dus niet mogelijk.

Maar websites blokkeren is wel mogelijk. ik had niet ver genoeg gescrold in het parental control scherm. Daar kan je websites ingeven, en blokkeren dit werkt.
Bedankt voor jouw laatste link.
ik denk als je echt wilt zoveel mogelijk wilt vrije ruimte hebben dat je best de bbox3 ongeroerd laat en een router aansluit op je bbox3 die zijn eigen pppoe sessie opstart en daar dan alle instellingen kunt doen naar hartenlust.
Eventueel ook de vraag nog eens stellen op het bevriend userbase.be/forum omtrent het blokkeren van poorten op de bbox3.

Reageer