Starten op het forum - Regels en afspraken

  • 10 december 2015
  • 1 reactie
  • 14127 Bekeken

Reputatie 6
Badge +4
Fantastisch

Je hebt de weg naar het Proximus forum gevonden! Hier kan je contacten leggen met de Proximus Community, antwoorden vinden op jouw vragen en ook andere gebruikers met raad en daad bijstaan.
Voor je verder gaat, willen we je graag wegwijs maken op het forum en je de regels toelichten. Op die manier zorgen we ervoor dat het forum voor iedereen even leuk blijft.

Heb je een vraag of een probleem?


Misschien werd jouw vraag al eens gesteld…


Kijk eerst na of jouw vraag niet al gesteld werd door een andere gebruiker. Je kan dit doen door de zoekfunctie van het forum te gebruiken of door te surfen naar de categorie die het beste aansluit bij jouw vraag.

Wees duidelijk


De andere forumleden willen je met plezier helpen. Maar om dat te kunnen, moet je je probleem wel goed omschrijven. Plaats steeds je bericht in de juiste categorie, kies voor een duidelijke titel en geef zoveel mogelijk details mee in je bericht. Je kan ook enkele tags toevoegen, zo wordt je bericht sneller gevonden door anderen.
Vergeet ook niet om aan te duiden of het om een concrete vraag gaat waarvoor je hulp zoekt, of dat je gewoon een onderwerp wil bespreken met anderen. Je kan dit doen op het moment dat je een nieuw forumonderwerp aanmaakt.

Een antwoord gekregen?


Super! Laat zeker weten of het geholpen heeft. Je kan dit doen door een antwoord aan te duiden als “beste antwoord”. Hierdoor vinden ook andere forumgebruikers met dezelfde vraag sneller het antwoord.
Je kan ook antwoorden van anderen “liken”. Zo toon je jouw waardering voor hun moeite.

Nog iets…


De informatie op het Proximus forum is er niet alleen voor alle forumgebruikers, ze wordt ook grotendeels opgesteld door diezelfde forumgebruikers. Dat betekent dus dat de informatie op dit forum geen officiële informatie van Proximus is en dat Proximus de juistheid ervan niet kan garanderen. Voor zeer dringende of persoonlijke problemen, neem je best rechtstreeks contact op met Proximus via http://proximus.be/contact.

Deel jouw kennis en help anderen


Misschien heb je intussen al wat ervaring met de producten en diensten van Proximus of heb je een grote technologieknobbel?
We vinden het heel fijn als je ook andere gebruikers kan helpen met hun vragen of problemen. En de waardering van anderen is onbetaalbaar! Neem daarom eens een kijkje naar de onbeantwoorde vragen, want misschien weet jij wel raad!
Omdat we willen dat zoveel mogelijk bezoekers van jouw kennis gebruik kunnen maken, vragen we je om privéberichten zoveel mogelijk te vermijden. Door je berichten publiek te plaatsen, kan iedereen meelezen.

De Proximus medewerkers op dit forum


De moderatoren (ook wel Community Managers genoemd) zijn medewerkers van Proximus die instaan voor de goede gang van zaken op dit forum. Je kan hen altijd aanspreken wanneer er problemen zijn met andere gebruikers of wanneer er een probleem is met het forum zelf.
De medewerkers van de klantendienst trachten technische en administratieve vragen te beantwoorden waar de andere forumleden geen raad mee weten.
Verder zijn er ook Proximus Experten aanwezig op het forum, zij zijn expert in een bepaald domein en zullen soms vragen stellen met betrekking tot hun domein en dit dan ook van kortbij opvolgen.
Zowel moderatoren, experten als medewerkers van de klantendienst kan je herkennen doordat hun functie aangeduid staat naast hun profielfoto.
Er zijn ook nog andere Proximus collega’s actief op het forum. Zij doen dit vrijwillig en uit persoonlijke interesse. Vaak zullen zij zich bekend maken via hun handtekening onder hun berichten.

Met deze regels houden we het forum voor iedereen aangenaam


Een account aanmaken


Iedere bezoeker kan berichten lezen die op het Proximus forum worden geplaatst. Om zelf berichten te plaatsen, heb je een account nodig. Hiervoor heb je een werkend emailadres nodig.
De moderatoren kunnen beslissen om een account te blokkeren en een gebruiker toegang tot het forum te ontzeggen, wanneer zij vaststellen dat de gebruiker zich niet houdt aan deze regels of de richtlijnen van de moderatoren negeert.

Hou het hoffelijk


Grove of haatdragende taal, beledigingen, laster, scheldwoorden, racisme, seksisme of discriminatie kunnen niet door de beugel.
De moderatoren zullen ingrijpen wanneer zij dat nodig vinden. Dit kunnen ze doen door de inhoud van berichten te wijzigen, berichten of discussies volledig te verwijderen, gebruikers aan te spreken op hun gedrag of gebruikers de toegang tot dit forum te ontzeggen.

Wees correct en relevant


Het Proximus forum is er om vragen te stellen en om te discussiëren over Proximus en de producten en diensten van Proximus. Om alles overzichtelijk te houden, zijn er een aantal categorieën voorzien waarbinnen berichten geplaatst kunnen worden.
Herhaal niet telkens hetzelfde bericht (binnen dezelfde discussie of verspreid over meerdere discussies) en publiceer geen berichten die onjuist of niet relevant zijn zoals reclame of loze beweringen of berichten die persoonlijk gegevens bevatten (van jezelf of van anderen). Plaats ook geen illegale inhoud, inhoud die anderen schade kan berokkenen (virussen, malware, …) of inhoud die auteursrechtelijk beschermd is en waarvan je zelf de rechten niet bezit.

De moderatoren zijn er voor jou


De moderatoren van het Proximus forum willen het forum voor iedereen aangenaam houden. Daarom zien zij er op toe dat deze regels worden nageleefd door alle gebruikers. Wanneer je denkt dat een bepaald bericht niet volgens de regels is, aarzel dan niet om het te rapporteren.
Wanneer de moderatoren je aanspreken over jouw gedrag, volg hun advies dan op. Indien je dit niet doet dan kunnen de moderatoren maatregelen nemen (account of gebruiker blokkeren, berichten verwijderen, enz.).

Aansprakelijkheid/verbintenissen van Proximus


De berichten die verschijnen op het Proximus Forum geven de mening van de auteur weer, niet die van Proximus of andere aan Proximus verbonden entiteiten. Proximus kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de berichten die via het Proximus Forum worden verstuurd.
Proximus garandeert noch de nauwkeurigheid, noch de volledigheid, noch het nut van de geposte berichten.
Proximus behoudt zich het recht voor storende of ongepaste berichten die door gebruikers zijn gepost, geheel of gedeeltelijk te wissen, op eender welk moment en om welke reden dan ook. Aangezien elke boodschap onmiddellijk online verschijnt en de moderatie manueel gebeurt, kan Proximus onmogelijk alle boodschappen controleren. Rekening houdend met de hem opgelegde beperkingen, zal Proximus het forum zo actief mogelijk modereren.
Proximus verbindt zich ertoe de vertrouwelijkheid van de privégegevens van de gebruikers te respecteren. De gegevens die werden verzameld voor de registratie blijven strikt vertrouwelijk.
Onze algemene voorwaarden voor het gebruik van de websites van Proximus zijn steeds van toepassing.

This topic has been closed for comments

1 reactie

Reputatie 6
Badge +4
Hallo,

De voorwaarden en afspraken in bovenstaande tekst werden vandaag aangepast.
Met deze wijzigingen, willen we de tekst transparanter en duidelijker maken, zodat iedereen weet wat mag en wat niet mag.

Mvg,
Het forum-team