Aangesproken worden met 'U' of met 'jij' op dit forum. Wat vindt u daarvan?

  • 22 oktober 2018
  • 4 reacties
  • 1238 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
  • Proximus Ambassador
  • 1244 reacties
Hallo forum gebruikers! Misschien heeft u gemerkt dat Proximus op sommige kanalen zijn communicatie aanpast om dichter bij onze klanten te staan. Zo zijn we van de "U-aanspreking" overgestapt op de "jij-aanspreking" op onze Messenger- en Chatkanalen. Het publiek is natuurlijk jonger, maar wij denken dat het in dit digitale tijdperk belangrijk is om directer, preciezer, meer vertrouwelijker, en dus informeler te zijn 😉 . Daarom denken wij dat de "jij" meer op het net past dan de "U".

Op een forum is de toon heel anders. We bevinden ons niet langer in een privé-conversatie, maar op een openbaar kanaal, met meerdere gebruikers van verschillende leeftijden die kunnen meelezen, zonder noodzakelijke interactie. Dus, wat vindt u ervan? Moeten we de "u" op het forum houden, of moeten we de "jij" gebruiken? Reageer, geef ons uw mening, leg uw keuze uit. Wij zullen onze keuze dus aanpassen aan uw mening. Als de "jij" de overhand heeft, zetten wij ons in voor een meer vertrouwde toon. Uiteraard is er een wisselwerking 😃 . Als de "u" de overhand heeft, zullen we begrijpen dat u liever een kleine afstand houdt, en dat we de meer formele toon die we op dit moment gebruiken, behouden.

Laatste opmerking: houd dit onderwerp hoffelijk en doe niets off-topic. Indien de “u-vorm” voor u belangrijk is, laat het ons weten zonder agressiviteit, het doel hier is om te peilen naar uw keuzes, om ons aan te passen aan onze klanten en hun voorkeuren. Als u geen mening heeft maar eerder een concrete vraag/probleem hebt, kunt u uw vraag stellen in het desbetreffende sub-forum.

Bedankt voor uw medewerking en bezorg ons uw keuze 😃 .

Groeten,
Wim

Wat is uw voorkeur?


4 reacties

Reputatie 2
Haha. Het is grappig. Franstaligen reageren andersom. Er is een verschil in formaliteit tussen de twee talen 😀
Reputatie 7
Badge +6
In ieder geval, dank aan allen voor uw deelname.👍
Morgen zullen we dit onderwerp verwijderen uit de "Uitgelichte" sectie van het forum. We laten het onderwerp in de " Aan de slag op het forum" sectie open tot het einde van de maand. Tot slot zullen we vanaf december-januari onze tone of voice aanpassen, afhankelijk van de resultaten.
Misschien interessant om te weten, heb een aantal jaren in Nederland gewoond en daar wordt -u- als zeer verouderd beschouwd en enkel gebruikt om bejaarden en hoogwaardigheidsbekleders aan te spreken.
Ter info: https://www.taaltelefoon.be/je-jij-jullie-u

Reageer